Blog

« Назад

Bohu dala 3 týždne

Bohu dala 3 týždne

Nie je bežné, aby ľudia kládli ultimátum Bohu, Vicky Duffy bola ale zúfalá zo svojho života v depresii a navyše - neveriaca.

Vicky nemala život, ktorý by si s ňou chcel niekto vymeniť. Keď mala 5 rokov, sexuálne ju  zneužíval jej príbuzný a od 7-17tich jej brat. Od toho sa odvíjali všetky možné formy psychologických porúch, ktoré ju pravidelne navštevovali až po konečný pocit, že na planéte len zaberá priestor. Neschopná vyrovnať sa s minulosťou, násilím, zneužívaním a ich následkami padla do každej pasce - alkohol, drogy, seba ubližovanie rezaním a popálením. Na tele má doteraz 250 jaziev, z ktorých niektoré majú až 10 cm. Terapie nepomáhali. Každé zlepšenie trvalo maximálne 2 dni a potom upadla do ešte hlbšej depresie. V 27ich už bola naplno pod psychiatrickou liečbou ťažkými antidepresívami, no predsa akosi stále dúfala, že jej život sa zmení.

„Jednu nedeľu ma pozvali do kostola. Ja som nebola vychovávaná ako veriaca ani nič podobné... Hoci som bola vo viacerých kostoloch, teraz som zažila niečo iné. Objala ma láska a pokoj hneď, ako som vošla dvermi. Ani som nevedela, či vlastne a ako verím v Boha, keďže som Ho celý život obviňovala z toho, čo sa mi stalo. Žiadne lieky mi doteraz nepomohli cítiť sa tak dobre, ako som sa cítila teraz. Depresia neodišla úplne, ale negatívne myšlienky neboli až také silné ako stále. Pre iných by to bola len malá zmena, ale ja som videla obrovský pokrok, ktorý trval celé týždne.“

Po niekoľkých týždňoch si Vicky kúpila Sväté Písmo a otvorila priamo na Mk 5,1-19: časti o mužovi, ktorý si sám ubližoval, bol psychicky chorý a Ježiš ho okamžite uzdravil. Mnohých ľudí by to povzbudilo, Vicky to však poriadne nahnevalo. Bibliu hodila o zem a začala kričať na Boha nevyberaným spôsobom a vyčítať mu, ako ju môže nechať tak, keď zjavne niekoho podobného dokáže uzdraviť. Povedala Mu (slušne povedané):

„Život nemá takto vyzerať. Nechcem byť mentálne chorá. Dávam Ti tri týždne na to, aby si mi dal odpovede.“ Potom ju prešli všetky pochybnosti o Bohu a začala ho prosiť o pomoc a modliť sa. Za 1 a pol týždňa sa Vickin život zmenil od základov. Po duchovnej obnove sa rozhodla osobne prijať a uveriť v Pána Ježiša Krista. S Božou pomocou sa začala učiť ako sa vyrovnať s minulosťou, odpustiť tým, ktorí jej ubližovali a zneužívali a žiť slobodne od nenávisti a túžbe po pomste.

„S pomocou Ducha Svätého som odpustila  tyranom môjho života a teraz som žijúcim svedectvom o tom, že odpustenie funguje. Som úplne uzdravená v každej oblasti môjho života. V Apríli 1999 som sa vydala za úžasného veriaceho mladého muža a som naozaj udivená z toho, čo Boh dokáže urobiť."

"A to isté môže urobiť pre každého - jediné, čo musíš urobiť je myslieť to s Ním vážne! Nemusíš byť obeťou svojich okolností alebo minulosti. Namiesto toho, aby si bol obeťou svojho života, sa môžeš stať víťazom. A Boh chce, aby si získal víťazstvo.“

Skutočný príbeh Vicky Duffy, New Jersey,USA (preložené a skrátené z originálu)

 

Комментарии