« Назад

Novinky z Facebooku

INFORMUJTE SVOJE DETI !
Toto je upozornenie k opatrnosti a uvedomeniu si informácii o Facebooku, je lepšie to vedieť vopred. Facebook je jedna z najväčších sociálnych sietí na svete s viac ako 300 miliónov registrovaných užívateľov. Ibaže - ak ste Francúz alebo Belgičan (alebo Slovák či Čech) používate túto sieť ako Francúz, Belgičan, Slovák, alebo Čech. Teda, rešpektujete príslušné národné zákony. A myslíte si, že aj Facebook ich rešpektuje? Omyl !
Facebook je kalifornská spoločnosť, pôsobiaca na celom svete, ale podľa kalifornských zákonov (ktoré nie sú totožené dokonca ani s americkými). To v praxi znamená, že všetko, čo dáte na Facebook, je LEGÁLNE archivované v obrovskej databáze údajov (photos, discussions,  texty, a pod.) - a to aj vtedy, keď ich "vygumujete". Takže Facebook  je úplne legálny, a všetko, čo robí sa aj skladuje. Všetci užívatelia Facebooku dali súhlas, že ich osobné údaje budú registrované,uchovávané a používané na iné účely. Prekvapuje ? Pri začiatku užívania Facebooku klikáte na "akceptujem podmienky" - ak ste si našličas na prečítanie týchto podmienok (jasné, že po anglicky). Ale :Facebook nie je platená stránka, ale Facebook si dáva pravidelne patentovať sídlo. Ale to stojí veľa peňazí. A to ani nepočítame ľudí, ktorých zamestnáva a teda platí. Ako získava Facebook peniaze natieto platby?
Princíp je jednoduchý, a tu je najväčšie nebezpečenstvo : v súčasnosti 60% podnikov kupuje práva na konzultovanie archívov Facebooku. Takto získavajú aj staršie údaje o užívateľoch Facebooku, môžu si urobiť obraz o ich osobnom živote, najmä ak je to osoba aktuálne na dôležitom mieste. Obrana a polícia taktiež využívajú tieto archívy pri svojom vyšetrovaní. Buďte opatrní, vaše chyby z mladosti nemusia byť zmazateľné !
Vyhnite sa všetkým fotkám, ktoré by mohli kompromitovať (kohokoľvek, nielen Vás) - s alkoholom, cigaretou, drogou, fotky s intímnymi tendanciami, vulgárne fotky, a pod. Vyhnite sa napádaniu inej osoby,aj keď si myslíte, že je to banálne, pretože útok na osobu, urážka môžu byť predmetom podania na súd, vyhnite sa výmene príliš intímnych a súkromných údajov, dokonca aj s vašimi priateľmi ( naši dnešní priatelia môžu byť zajtra našimi nepriateľmi).
Neignorujte právo na zverejňovanie obrázkov, veľa adolescentov si myslí, že zavesenie fotiek svojich priateľov nerobí žiadny problém,
ale rodičia týchto maldých to nemusia tak vidieť, tí to môžu dať nasúd. Vždy si vyžiadajte súhlas na zverenie takých obrázkov. Zákon je
zákon, a sudca asi neprijme vaše "Nevedel som" (autorka ponechala aj originalne "Méfiez-vous, la loi ne se retourne pas que contre les autres Nul).
Urobte s týmito informáciami, čo chcete. Ale ste upozornení. Aprípadne to pošlite ďalej. Ako myslíte.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Facebook už aj ľahko púšťa kontaktné informácie ako mobil, či Tvoju adresu http://pocitace.sme.sk/c/5724235/facebook-vyzradi-vasu-adresu-a-telefonne-cislo.­html
Отправлено в 17.01.11 10:17.
Dakujem za clanok. Potvrdil moje stanovisko k FB. Mal som to stastie, ze som si v case ked sa matam snazili priatelia stiahnut nastudoval par kritickych recenzii a ani za nic na svete by som sa na FB neprezentoval.
Отправлено в 19.01.11 11:35.
a este odkaz autorovi..
mohli ste si dat malicku namahu navyse a vymazat tie sipky, vymazat entery na konci riadku,.. aby to trochu vyzeralo a lepsie sa citalo.
Отправлено в 19.01.11 11:36.
Po opodstatnenej kritike so pristúpil k úprave článku. :-)
Отправлено в 19.01.11 19:04 в ответ на Štefan Hrbček.
Ondrej Anton Miškovič
Ja využívam facebook, ale po skusenostiach som si zmazal nástenku, všetky fotky aj údaje a tak len komentujem ostatných a sem tam odpisujem na správy. emoticon) Mne vyhovuje MK viac ako FB emoticon
Отправлено в 19.01.11 19:10.
Už som sa zľakol, že už ani nie si na MK. Keď si tak dlho nekomentoval môj blog. Teším sa z Teba. Nech Ťa Pán žehná.
Отправлено в 19.01.11 19:23 в ответ на Ondrej Anton Miškovič.
Pre ondreja: aj mne viac vyhovuje MK.. lebo viem kto to ma v rukach a viem ze su za tym seriozni ludia a verim ze aj nas Pan ma z toho radost.. :-)
Отправлено в 21.01.11 6:07 в ответ на Ondrej Anton Miškovič.
Fiha,tak som necakala. Vedela, som ze aj ked sa snazim info o sebe pred cudzimi nejako ,,ukyt", ze to neni naisto. Ale tak, to s tym archivom ma prekvapilo.emoticon
Vdaka za clanok emoticon
Отправлено в 28.01.11 9:30.
to su tie americke huncutstva. :-) Je tu toho plno vsade dookola, a cim dalej je to horsie a horsie, pokial sa tomu ludia nepostavia. Filmy, ktore clovek pozera su cim dalej tym viac plne vsetkeho, co pred tym nebolo. Nasilie, erotika, vrazdy. Najprv sa to podavalo v malom a teraz je to na programe v nedelu rano pre deti. A deti to tazko spracovavaju, vyrastaju s tym a pomaly sa menia. A takto je to skoro vo vsetkom co k nam prislo spoza mlaky. Najprv nenanpadne a potom to zautocilo s neuveritelnou razanciou a kedze sme uz neboli ostaraziti prerastlo to medzi nas. Takze POZOR na veci zadarmo a spoza mlaky.
Отправлено в 03.02.11 19:33 в ответ на gabriela bunova.
Andrej Rusňák
Tvoj názor je za 100 bodov.No našiel som stránku,kde sú kvalitné filmy online. Môj priateľ Tóno Selecky to sťiashol z internetu a dal to na svojú stranku Tam najdete aj iné zaujímavé veci. Je to stranka M ROSA. ; MM ROSA,MAGNIFICÁT; naše temy; TV Ako to bolo s "dvojičkami" dozviete sa na: nekompletné-Architekt Ric ...Pochválený buď Ježiš Kristus.
Отправлено в 12.04.11 16:14 в ответ на Robert Krett.
Andrej Rusňák
Včera som náhodou našiel prekrásne piesne,ktoré oslavujú Boha a Božskú trojicu.Zvlášť sa mi páči pieseň: Duchu Svätý príď.Už dávno som ju nepočul.Tieto piesne nájdetena googleemoticonřeveď do mp.3 Martin Husovský. Pochválený buď Ježiš Kristus.
Отправлено в 13.04.11 10:36 в ответ на Andrej Rusňák.
Prepáčte ale tento príspevok mi veľmi pripomína hoax (zbytočná poplašná správa). Navyše s prvkom spamerského reťazovania. Veď nielen na FB treba dávať pozor a byť opatrný a nie len na nete. Ale všade. Veď ako sa píše v Evanjeliu podľa Lukáša v 12. kapitole, 2. verš: "Veď nič nie je skryté, čo by sa neodhalilo, a nič utajené, čo by sa neprezvedelo."
Ja som vďaka FB získal veľmi hodnotné živé kontakty ako aj prístup na stránky, ktoré ma posunuli vpred na ceste za Pánom.
A čo sa týka adresy, mobilu, a iných info ... FB je len odrobinka, trieska. Pochybujem že 10 spravodlivých čo toto číta má svoje PC dostatočne zabezpečené alebo používa aspoň PROXI... takže zbytočne budete strašiť s deravým FB keď v "oku máte brvno" ... :-)
Отправлено в 27.04.11 18:46.
Máte úplnú pravdu. Niektoré články sa píšu len ako podnet na vyvolanie diskusie. FB prináša pozitíva ale aj negatíva, ide len o to, ako sa človek rozhodne a čo si z toho vyberie (podobne ako internet). Nie som zástanca reťazových mailov, preto som to publikoval práve na stránke mojakomunita.sk, pretože tento portál by mal byť aj o niečom inom. Snaží sa o vytvorenie živých spoločenstiev, ako to vidno v niektorých farnostiach, kde sa MK stala silným nástrojom na komunikáciu.
Отправлено в 27.04.11 19:59 в ответ на Peter Sklovský.
Ahojte:-)
Spomínam si na staré články v Máriinej Rose o "Veľkom bratovi" o "Veľkom oku" či neviem o čom všetkom. Taktiež odporúčam knihu od Antona Seleckého - Diaľnica do pekla (Prichádza doba, ktoré je už tu). V podstate ten človek spracoval informácia zo západu a varoval pred takýmto nástrojom, ktorý v neposlednom rade môže mať za následok narúšanie súkromia. Vtedy som ešte o fcb nevedel, až na výške v treťom ročníku som si zriadil konto. Keď som si uvedomil, koľko zla to spôsobuje, radšej to používam ako informačný kanál na ohlasovanie Božích právd. Veď keď už to konto mám, tak nech ho používam na boj proti zlému.
Отправлено в 29.04.11 9:52.
To som rád že vám MK vyhovuje viac ako FB, je to zadosťučinenie pre nás, členov tímu. Už od prvých myšlienok mala byť MK iná ako FB. Prvky sociálnych sietí tu majú byť iba 'druhoradé', iba kôli tomu aby ľudia mali možnosť komunikovať a vedeli čo sa deje s ich priateľmi.
Mňa by ale vcelku zaujímalo, v čom konkrétne vám MK vyhovuje viac ako FB .. čo na MK robíte a na FB nemôžete / nechcete .. ?
Отправлено в 30.04.11 16:40 в ответ на Ondrej Anton Miškovič.
ja som na FB lebo tam mám dostup ku všetkým kamarátom , pričom viem , že určite budú online. Samozrejme má to svoje pozitíva aj negatíva ako každá stránka. MK je lepšia a poučnejšia , na druhej strane málo rozšírená medzi mladými.
Отправлено в 11.05.11 13:12.
Rozsirenie MK je na ludoch a samozrejme na Panovi. V case, ked sme sa do toho pustili sme MK brali ako vyzvu urobit cosi podobne. Dufam, ze sme zostali na spravnej ceste a MK sa rozsiri. Zatial sme na tom vela neurobili. Je to na mladych, aby zacali tento uzitocny nastroj pouzivat.
Отправлено в 12.05.11 11:35 в ответ на Karolína Kováčová.
Zdravíčko, takže Vy sa priatelíte s Tónom Seleckým. Odoberáme M-Rosu aj teraz, keď má problémy, treba podporiť. Veľmi zaujímavý človek, hoc s niektorými jeho vecami nesúhlasím, ako napr. úsilie postaviť Máriu do pozície Spoluvykupiteľky ľudstva. Ale to je debata na inokedy. V každom prípade robím záslužnú prácu. Dávam Vám do pozornosti stránku zas môjho známeho Roberta Mateffyho - http://www.lifenews.sk/
Pochválený buď Ježiš Kristus!
Отправлено в 12.05.11 19:38 в ответ на Andrej Rusňák.
Andrej Rusňák
Dovoľiujem si dáť Vám do pozornosti násled následovný list.Dúfam,že nikoho týmto listom neurážam.Čo Vy na to? Drahý brat Andrej,
ďakujeme za mail, ktorý sme od Teba dostali, povzbudzujeme Ťa, ako i celé ružencové bratstvo! Nie ste sami, ktorí sú odmietaní a konfrontovaní, a to kvôli jednej dôležitej veci, a tou je VAŠA VIERA!

"Spomeňte si na slovo, ktoré som vám povedal: Sluha nie je väčší ako jeho pán. Ak mňa prenasledovali, budú prenasledovať aj vás; ak zachovávali moje slovo, budú zachovávať aj vaše" (Jn 15:20),
"Ak vás svet nenávidí, vedzte, že mňa nenávidel prv ako vás." (Jn 15:18),

Toto je charakteristické pre všetkých, ktorí budú v akomkoľvek čase z hĺbky srdca nasledovať Pána Ježiša! Ale práve toto je znak, že patríme Jemu, nášmu Svätému Trojjedinému Bohu!

Odmietanie nášho združenia za to čo robíme je už tak rozšírené, že si môžeme právom myslieť, či to má všetko zmysel! Opak je pravdou. MÁ TO VEĽKÝ ZMYSEL!

"Veď ak hlásam evanjelium, nemám sa čím chváliť; to je moja povinnosť, a beda mi, keby som evanjelium nehlásal." (1 Kor 9:16)

"Nebojte sa ich teda. Lebo nič nie je skryté, čo by sa neodhalilo, a nič utajené, čo by sa neprezvedelo. Čo vám hovorím vo tme, hovorte na svetle, a čo počujete do ucha, rozhlasujte zo striech. Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu i telo zahubiť v pekle." ( Mt 10, 26-28)

Toto je povinnosť KAŽDÉHO POKRSTENÉHO KATOLÍKA, keď to tak nerobia, pripravujú "odmenu" sami sebe.

VYTRVAJTE!!! Ak vám Pán Ježiš a Panna Mária kladú na srdce, aby ste nemlčali, tak nemlčte, buďte svetlom sveta a soľou zeme! Za toto nečakajte odmenu na zemi, ale tam, kde ju ani moľ, ani hrdza nezničia. A o vašej odmene vie Ten, ktorý vám ju pripravil, lebo On pozná vaše srdcia!!

Pozývame vás do Bratislavy na náš pochod - viď pozvánka, alebo naša http://zor.webnode.sk/ , ak sa vám to zdá ďaleko, vedzte, že nič nemôže byť ďaleko, keď ide o Božie kráľovstvo!


S úctou v Kristovi Ježišovi a Márii Prečistej Bohorodičke Jozef Dupkala ovný list:
Отправлено в 21.05.11 19:16 в ответ на tomáš nemec.
Отправлено в 23.05.11 9:50 в ответ на tomáš nemec.
Показывается результатов: 1 - 20 из 34.
из 2