« Назад

Si šikovný, máš pár hodín voľného času a chceš urobiť dobrú vec?

Ak áno, máme pre Teba z Fóra života jednu ponuku;)

Aj tento rok totiž vo Fóre života organizujeme kampaň Sviečka za nenarodené deti. Chceme si v čase Pamiatky zosnulých pripomenúť, že nenarodené deti, ktoré zomreli pri umelom či spontánnom potrate, sú plnohodnotné ľudské bytosti a rovnako ako všetci ostatní zosnulí si na Dušičky zaslúžia spomienku. Dnešná doba sa ich totiž snaží odľudštiť a popiera, že ide o zomrelé deti. Touto kampaňou tiež chceme ľudí povzbudiť, aby aj svoje deti, ktoré nemali možnosť narodiť sa, prijali ako skutočných členov rodiny – modlili sa za ne a mysleli na ne.

Veriaci si pri tejto príležitosti môžu v kostoloch kúpiť originálne sviečky s logom kampane. Výnos z kúpy sviečok je pre Fórum života spôsobom, ako získať financie na realizovanie našich aktivít, keďže ako občianske združenie žijeme len z peňazí od dobrovoľných darcov a je pre nás takmer nemožné získať financie z verejných zdrojov.

Fórum života sa snaží zorganizovať túto kampaň v čo najväčšom počte farností na Slovensku, ani zďaleka však nemáme dosah na všetky – takže na to, aby sme si na Pamiatku zosnulých dôstojne pripomenuli nenarodené deti v čo najväčšom počte farností, potrebujeme dobrovoľníkov;) Možno práve Teba, prípadne Tvojich kamarátov zo stretka či spoločenstva...

 

Čo môžeš urobiť?

(Samozrejme po komunikácii  s vaším kňazom;)

         -     dať ľuďom vedieť, o čo ide – vylepiť v kostole (či obci) plagáty, zabezpečiť malé letáčiky s modlitbou do kostola

-         zorganizovať vo svojej farnosti predaj Sviečky

-         v spolupráci s kňazom zorganizovať modlitebnú akciu za zomrelé nenarodené deti v kostole či na cintoríne

-         pripomenúť kňazovi, aby v oznamoch ľudí upozornil na dôležitosť spomienky na nenarodené deti

 

Všetko je to samozrejme na Tvojich možnostiach. Vylepenie plagátov a zorganizovania predaja Sviečky Ti spolu zaberie najviac pár hodín, zorganizovanie modlitebnej akcie pravdaže viac.

Sviečky a všetko potrebné dodáme priamo do farnosti;) S materiálmi na adoráciu či inú modlitbovú akciu vieme pravdaže pomôcť tiež. Stačí sa ozvať na ela@forumzivota.sk alebo na čísle 0904 738 411 a ozveme sa s podrobnosťami.

 

P.S.: To, ako boli peniaze vyzbierané pri predaji sviečky použité v minulosti, si môžeš pozrieť na

http://www.forumzivota.sk/2013/10/28/na-co-prispievate-kupou-sviecky-za-nenarodene-deti/

 

Комментарии