Blog

« Назад

My chceme góóóól!

My chceme góóóól!

Kto ma trošku viac pozná, vie, že šport nie je niečo, čo by som vyhľadávala. Nerozumiem pravidlám skoro ničoho (už ani tej hádzanej, ktorú som asi mesiac hrala, keď som bola piatačka na ZŠ). Akurát sa viem dosť dobre tešiť, keď vyhrávame.

Včerajší česko-slovenský hokej som si však nenechala ujsť. A mám z toho zážitok!

"My chceme góóóól! My chceme góóóól! "

To bolo aké super, keď som si uvedomila, že to kričia všetci. Česi i Slováci. (Nehovoriac o radosti, že sme ich nielen chceli, ale aj videli, viac.)

Kto už čítal nejaký môj blog vie, že ja to tu nenechám len tak...

 

Posuňme sa ďalej. Hlbšie.

Dnešné evanjelium hovorí aj toto: "Ale teraz idem k tebe a toto hovorím na svete, aby mali v sebe moju radosť – a úplnú. Dal som im tvoje slovo a svet ich znenávidel, lebo nie sú zo sveta, ako ani ja nie som zo sveta. Neprosím, aby si ich vzal zo sveta, ale aby si ich ochránil pred Zlým. Nie sú zo sveta, ako ani ja nie som zo sveta." (Jn 17, 13-16)

"My chceme góóóól," kričí svet i Boh. Fandia rovnakými slovami. Svet, pretože ťa znenávidel, Boh, pretože ťa miluje.

Tak čo, ako budeš hrať? Koho budeš počúvať?

 

+ jeden starší: Hokejovo-mariánsky blog

 

obrázoky z pravda.sk a hokej.cas.sk

Комментарии
sign-in-to-add-comment
1Jn 2,15-17 Nemilujte svet, ani to, čo je vo svete. Ak niekto miluje svet, nie je v ňom Otcova láska. Veď nič z toho, čo je vo svete, ani žiadostivosť tela ani žiadostivosť očí ani honosenie sa bohatstvom nie je z Otca, ale zo sveta. A svet sa pominie, aj jeho žiadostivosť. Kto však plní Božiu vôľu, ostáva naveky.
Отправлено в 20.05.12 12:27.
vcera som mal sv. omsu p pol 6. KEd boli slova dajte si znak pokoja, Oliver mi podal ruku a hovorí 0:0 - zatial bez golov. emoticon iste pochopíte, ze som sa musel trochu ovládať, aby som sa nezasmial. On mal v sakristi na mobile pustene radio a obcas odbehol.. popocuval.. aby bol aktualne informovany emoticon
Отправлено в 20.05.12 15:47.
ja som včera videl len1. teretinu - potom som mal sv.o. a vrátil som sa na posledné 3 min. ale užil som si emoticon teraz tiež fandím, v prestávke: "Nech, Bože, dá, veď dobre to hráme!" emoticon
čo sa rádia týka, poznám také. ako miništrant som síce do sakristie neodbehoval, ale celú cestu do a z kostola som mal tranzistor na uchu emoticon
Отправлено в 20.05.12 19:10 в ответ на Štefan Hrbček.
emoticon som si pri tom zápase uvedomila jednu vec - keby prosíme Boha v bežnom živote, tak silno a s takou obrovskou túžbou ako pri hokejovom zápase o výherný gól, celý svet je premenený.
Отправлено в 24.05.12 20:04.
Tak to si vystihla Zuzka absolútne. Hlboká myšlienka, hodná duchovného majstra. emoticon
Отправлено в 24.05.12 21:37 в ответ на Zuzana Komendová.
Отправлено в 25.05.12 9:30 в ответ на Miroslav Čonka.