« Назад

Nezastaviteľní

Žijú medzi nami. Často ich stretávame a vidíme, že sú iní! Iní ako dav, iní ako doba, majú iné hodnoty, vidia veľký obraz, na ich tvárach je úsmev a v ich srdci radosť. Miesta, na ktoré prídu, sa snažia napĺňať pokojom a ich hodnotový rebríček nie je postavený na trendoch dnešnej doby, ale na spravodlivosti, úcte a pokore. Nenechávajú sa znechutiť, odmietajú sa strachovať a nič z tohto sveta nedokáže zastaviť lásku, ktorou milujú. O kom hovorím?

Zdá sa mi, že na Slovensku rastie generácia, ktorá vo svojom živote hľadá Božie kráľovstvo ako prvé a jeho hodnoty prináša do života uprostred dennodenných situácií. Žije svoje kresťanstvo aj mimo cirkevných budov a organizácií a to úplne autenticky.

Je to generácia hrdinov, ktorí spoznali nezastaviteľnú lásku Boha a vďaka tejto láske sa pozerajú na veci okolo seba novým pohľadom. Generácia, ktorej ide o Božie kráľovstvo alebo, ak chcete – generácia KIOBK.

Verím, že u nich ešte stále nájdeme viac otvorenú náruč ako otvorený počítač. Ľudia, ktorí milujú svoje mestá, svojich susedov a známych a svoj život! Myslím si, že táto generácia je nádejou pre Slovensko.

Ľudia v tomto svete potrebujú vidieť okolo seba usmiatych ľudí plných nádeje, radosti a pokoja, ktorí budú nezastaviteľní v láske rovnako ako je Boh nezastaviteľný v láske k nám.

 

Myslím si, že na Slovensku potrebujeme, aby prišla kultúra, v ktorej prestaneme na Boha stále volať, aby nás z niečoho vyslobodil a aby niečo urobil, ale začneme sa pozerať do očí hore, ktorá je oproti nám. Je čas, aby generácia KIOBK bola generáciou, ktorá sa začne pozerať do očí hore, od ktorej iní ľudia utekajú preč, pretože nechcú mať nič spoločné s takouto ťarchou…

 

Táto krajina potrebuje ľudí, ktorí nebudú utekať zo situácií, skupín, vzťahov či zodpovedností, ale povedia svojim búrkam a zápasom: „Neviem, či to zvládnem, ale viem, že Boh to môže urobiť, poďme do toho SPOLU! Ja som bol stvorený pre tento čas, aby som bojoval za to, čo je správne a aby som zvíťazil!”

 

Naučil som sa to za posledný čas a modlím sa, ak niekto z vás ešte prechádza cez nejaké obdobie, ktoré je ťažké – modlím sa, aby ti Duch Svätý pripomenul, že Ježiš Kristus je s tebou, Duch Svätý ťa zmocňuje a ty si bol stvorený pre túto situáciu a pre to, aby si vyhral tento boj!

 

Godzone projekt ponúka aj tento rok možnosť zažiť túto nezastaviteľnú lásku a stretnúť sa s generáciou KIBOK v halách po celom Slovensku. V novembri od 17.11.2014 do 22.11.2014 sa uskutoční už šiesty ročník Godzone tour v Poprade, Košiciach, Považskej Bystrici, Bratislave, Banskej Bystrici. Záverom turné bude modlitebné Zvolanie v Ružomberku. Minuloročné turné pritiahlo dokopy vyše 13 000 ľudí, tento rok pozývame aj vás.

 

tour.godzone.sk

www.zvolanie.sk

                                                                                                           

 

Комментарии