« Назад

Téma Víkendu- HRIECH

MYŠLIENKA- hriech

 

M Y Š L I E N K A
Myšlienka... len jedna myšlienka, ktorá ti len tak prebehne hlavou... a akonahle na jej miesto pride ďalšia a ďalsia začínam mať pocit viny...prečo? diabol..? alebo ma Pan skúša..? som zmetení...  slaba viera, malá viera...stále ta istá vyčitka? Ja verím Pane verím, niet pochýb, že len ty Pan môj, si otcom ktorého som nikdy nemal, že len ty ma chapeš keď aj ten posledný priateĺ nie, že len ty mi dávaš ten pocit otco-matersky..:)
No ale stalo sa to. Prišla mi len jedna myšlienka...pýtate sa aká? Možno aj Vám napadla. Čo ak Pan neexistuje, čo ak sa modlíme za večný život a ten nieje. Viem veľmi trufala myšlienka. Ale, človek je len človek. Mám rad modlitbu, mám rad ak sa vyrozprávam a mne sa uľaví a mám rad ak sa mi plnia moje túžby za ktoré sa modlím. Kto by nemal rád, ak sa všetko darí tak, ako sa NÁM to pači. Ale, čo ak prídu prekážky, ak príde prvá prehra, prvý zlý deň, neurobená skúška, podraz od najlepšieho priateľa. SKÚŠKA  za SKÚŠKOU. 
A prichádza jeho čas. Toho, ktorý pozná naše slabe miesta, naše zaváhania. Pán ZLA. Hádam sa? Hnevám sa? Mám v sebe zlosť, nenávisť? O toto mu išlo. Ja sa trápim lebo cítim jeho prítomnosť, ja viem,  že je blízko a tuším, že vie ako na mňa. Prichádza to...
Myšlienka... len jedna myšlienka, ktorá ti len tak prebehne hlavou...
 
HRIECH ! ! !
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Advent - očakávanie ale aj tma, nerozhodnosť, tápanie sa, pokušiteľ nepokúšal iba Ježiša na púšti, ale aj nás, denno-denne. Chápem ťa, lebo ja tiež zápasím s vlastnými slabosťami,niekedy mám pocit , akoby som bojoval s veternými mlynmi, padám do tých istých chýb, a nie a nie sa ich zbaviť. Našťastie Ježiš nás pozná, pozná aj naše slabosti a vidí , že zápasíme, namáhame sa.
A keď sme na konci svoich síl , tak vstúpi do nášho života a všetko sa rozjasní.
Po zapálení štvrtej adventnej sviece všetky naše pochybnosti sa rozplynú.
Отправлено в 04.12.11 19:30.
Jarmila Semanová
Maroš,

píšeš o tejto téme ... bol si na nejakom seminári alebo kde si to takto počul?

A pochopil si dobre, čo si počul ?

Oceňujem v Tvojom článku úprimnosť - a že sa nehráš na niečo, čo nie je v Tebe.

Predovšetkým k podstate vecí:

1. Viera je dar. A naozaj veriť znamená aj - ako píše Martin Švikruha vo svojich zamysleniach - byť pripravený o vieru prísť.

2. Prvá myšlienka, ktorá Ti príde, nie je hriechom. Pozri sa na Ježiša - na jeho pokúšanie na púšti - čo si myslíš, Maroš, odkiaľ Ježiš počul Pokušiteľa?

3. Máš slobodu urobiť čokoľvek s každou myšlienkou - a teda aj prijmi zodpovednosť za to, či prvú myšlienku prijmeš a budeš sa ňou zaoberať a ďalej ju rozvíjať, alebo ju odmietneš ... ako Ježiš ponuky Zlého.

4. Dostali sme myseľ na to, aby sme premýšľali ... tak hľadaj Pravdu - v slobode a s láskou - s láskou k sebe.

5. Sme na ceste - všetci. Ten, ktorý nás najlepšie pozná, je Náš Nebeský Otec.
Ak mu dovolíš, aby Ťa miloval, zjaví Ti seba - Ježiš to prisľúbil. Jeho prisľúbenia sú neodvolateľné. Jeho moc je neobmedzená a Jeho Láska nepozná prekážky.
Отправлено в 04.12.11 21:20.
myslím že hej... a ja to berem skorej ako úvahu nie ako nejaké chápanie istých vecí. ale hej myslím že máš pravdu. Toho zlého je vela ale keď si človek vybere tú krásnu cestu s ježišom tak sa nemusí báť. diky za reakciu :-D
Отправлено в 05.12.11 18:19 в ответ на Jarmila Semanová.