Дневники

« Назад

Aby sme rástli

Aby sme rástli

Mali by sme rásť v múdrosti a sile Ducha, ako Dieťa Ježiš. Čitať a meditovať Písmo sväté je nevyhnutnosťou, aby sme spoznali Krista a aby sme žili z Krista. Rásť v modlitbe a v službe iným - dávať Krista iným. YouCat je asi každému známy. Stručný a veľmi pekne spracovaný katechizmus nie len pre mladých.

 

Ak chceme dávať Krista iným, rodine, deťom, spoločenstvu, svetu - musíme ho sami vlastniť. V srdci i v slovách jazyka. Aby sme rástli, musíme si občas obnoviť "základy" viery. Aby sme si upevnili vedomosti, obnovili pojmy, mohli by sme používať YOUCATsmiley

heart

 

Už dávno ma upútala publikácia YOUCAT, ktorá vyšla z iniciatívy nášho Pápeža Benedikta XVI. Venoval ju mladým, aby ich povzbudil na úžasnej ceste viery v Boha cez stánky poznávania až k Pokrmu Života v našej katolíckej Cirkvi.

YouCat je rozšírený do mnohých štátov sveta. Práca s ním je skutočné obohatením,

Tu je ukážka jednej z prezentácií, ktoré sú voľne dostupné na stránke aj v slovenskom jazyku. Nenechajme si odísť tieto vzácne materiály, ktoré môžeme použiť nie len pri výchove našich ratolestí, ale aj na prípravu k prvému sv. prijímaniu, alebo k sviatosti birmovania a vôbec aj k evanjelizácii a objasneniu otázok viery v Boha iným bratom a sestrám.

http://www.youcat.org/sk/citaj/materialy-youcat-u.html

Zoznam a prehľad rôznych tém, ktoré už len čakajú na použitiesmiley

http://www.youcat.org/sk/citaj/materialy-youcat-u.html

Som fanúšikom nového You Cat, odporúčam študovať aj kvalitný KKC. Je skutočne vhodné ak nie potrebné či nevyhnutné čerpať z týchto prameňov, ktoré pre nás zoradili naši otcovia Pápeži. Katechizmus katolíckej Cirkvi a You Cat sú hodnotným prostriedkom na obnovu nie len pojmov vyznania viery v Boha ale predovšetkým obnoviť si celkový prehľad i hĺbku vedomostí na odovzdávanie poznaného učenia slovami  mužov modlitby.

Dúfam, že sa aj vy nadchnete pre poklady v spomínaných knihách, alebo na internetových stránkach a objavíte krásu vyjadrenia viery ako doplnok k Písmu svätému, ktorý je našim najväčším zdrojom všetkého poznania Boha.

http://www.youcat.org/fileadmin/ressources/downloads/10_sposobov_pouzitia_YOUCAT-u.pdf

YOUCAT

Prvý raz je tu kniha vytvorená na základe Katechizmu Katolíckej cirkvi (KKC), napísaná pre mladých a mladými ľuďmi, ktorí vedia, čomu veria. Viera je však viac ako kniha.

www.youcat.org

je oficiálna stránka YOUCAT-u, na ktorú mladí katolíci z celého sveta prichádzajú spoločne a kreatívne sa delia o prežívanie svojej viery.

 

Vedieť. Zdielať. Stretnúť sa. Vyjadriť sa.

Papež Benedikt XVI a YOUCAT

Milí mladí priatelia!

Študujte katechizmus! Zo srdca si to želám.

Vytvárajte študijné krúžky a siete, podeľte sa o svoj názor na internete!

[viac]

 

Žehnám vás a každý deň sa vás všetkých modlím.

Benedictus P.P. XVI

Benedictus PP XVIhttp://www.youcat.org/sk/citaj/co-je-youcat.html

Комментарии