Дневники

« Назад

Škola modlitby, Benedikt XVI.

Škola modlitby, Benedikt XVI.

Škola modlitby je séria textov o modlitbe zo stredňajších audiencií sv. Otca Benedikta XVI. Katechézy Benedikta XVI. sú vzácnym nástrojom na obnovu modlitby, viery i života. Sú prameňom, z ktorého môžeme čerpať pre obnovu viery a modlitby.

Modlitba ako chvála - pokračovanie stredňajších audiencií sv.Otca Benedikta XVI.

Mojím úmyslom bolo pôvodne urobiť "výber" z textov, hovorených kresťanskému ľudu najvyšším Pastierom Cirkvi na stredňajších audienciách. Uvedomila som si však nekorektnosť takého výberu. Výber svojim  zjednodušením ochudobnení pôvodný text. Slová katechéz adresuje Pápež Benedikt XVI. Kristovmu veriacemu ľudu, sú hodné toho, aby boli čítané v plnom rozsahu.

Zo skúseností viem, že kto má záujem, prečíta. Kto nie, nebude čítať, ani keby tu bol výber.

Sledujem stredňajšie katechézy s veľkým záujmom. Sv. Otec Benedikt ich vypracoval pre nás. Séria katechéz na tému modlitby je veľmi dôležitá. Odporúčam vám ich zo srdca! Sú to slová nášho sv. Otca BENEDIKTA XVI. - zástupcu Božieho na zemi, najvyššieho apoštola, písané i hovorené v Duchu Pravdy. Sú určené pre nás všetkých, aby sme ich čítali a meditovali, aby sme rástli a zreli vo viere. Nenechajme si ujsť tak vzácny nástroj obnovy od nášho Pastiera! Nech nás žehná Pán!

BENEDIKT XVI: Modlitba má byť predovšetkým chválou

Streda, 05 September 2012

Drahí bratia a sestry,

dnes, po skončení prázdnin, pokračujeme v audienciách tu vo Vatikáne a rád by som nadviazal na „školu modlitby", ktorej sa spoločne venujeme počas týchto stredajších katechéz.

Dnes by som rád hovoril o modlitbe v knihe Zjavenia svätého apoštola Jána, ktorá - ako viete - je poslednou z kníh Nového Zákona. Je to náročná kniha, ktorá však obsahuje veľké bohatstvo. Sprostredkuje nám kontakt so živou a vrúcnou modlitbou kresťanského spoločenstva, ktoré je zhromaždené „v deň Pánov" (Zjv 1, 10): toto je ústredná myšlienka, okolo ktorej sa rozvíja celý text.

Viac na stránke Vatikánskeho rozhlasu:

http://sk.radiovaticana.va/Articolo.asp?c=618661

Témy katechéz o modlitbe od Benedikta XVI. prehľadne zobrazené na:

http://www.redemptoristky.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=874:benedikt-xvi--modlitba-ako-chvala&catid=241:benedikt-xvi-katechezy-o-modlitbe&Itemid=12

obrázok: google

Комментарии
sign-in-to-add-comment
A nielen pre katolíkov by to bolo fajn. Benedikt XVI. je veľmi skúsený teolog, ktorého rešpektujú aj iní.
Отправлено в 13.09.12 12:58.
Отправлено в 13.09.12 14:10 в ответ на Miroslav Čonka.