« Назад

Ideme do Ameriky

Ideme do Ameriky

Milí priatelia,

dostal som možnosť, spolu so svojou rodinou, vycestovať a študovať v školskom roku 2012/13 na Bethel School Of Supernatural Ministry (BSSM) v Kalifornii, USA. Ide o biblickú školu, ktorú organizuje Bethel Church pod vedením Billa Johnsona (možno poznáte jeho knihu „Když nebe pronikne na zem“). Ide o veľmi živé spoločenstvo veriacich, ktorí už dlhodobo svojimi aktivitami (knihy, konferencie, kapela Jesus Culture) prinášajú nové vanutie Ducha a čerstvé poznanie. Ich vyučovanie o Božom kráľovstve je mocné nielen v reči, ale aj v skutkoch.

Keď som v júni 2012 mohol byť účastníkom jednej z týchto konferencií, veľmi som zatúžil po tom, aby sme to mohli zažívať aj na Slovensku, v cirkvi a v našich spoločenstvách. Vzbudiť vo veriacich vieru, ktorá bude aj vrchy prenášať a priťahovať neveriacich; budovať Božie kráľovstvo na Slovensku.

Spolu so svojou manželkou a synom sme sa rozhodli opustiť pohodlie nášho domova, duchovné i citové zázemie našej rodiny a spoločenstva, vzdať sa istoty zárobku a ísť hľadať Kráľovstvo na miesto, kde sa tak silno prejavuje. Našim cieľom je nabrať si tak veľa ako sa len dá, pripraviť miesto pre ďalších, ktorí by chceli prísť,  vrátiť sa a slúžiť: jednotlivcom, stretkám, farnostiam, zborom, projektom, spoločenstvám. Naše srdce patrí Slovensku a nechceme nič menej ako snívať a realizovať Božie sny pre túto krajinu.

Našu misiu do Bethel Church zastrešuje moja domovská organizácia Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže (ZKSM).

Celý náš 8-mesačný pobyt v Californii bude finančne náročný. Mesačné náklady sa pohybujú na úrovni približne $2.000. Okrem toho potrebujeme zaplatiť aj výdavky ako školné alebo poistenie. Navyše so študentskými vízami nebudem môcť v USA pracovať.

Cítime, že sme vyslaní ľuďmi, ktorým budeme slúžiť. Pokrytie výdavkov našej rodiny počas týchto ôsmych mesiacov nám pomôže naplno čerpať a sústrediť sa na duchovný rast a praktickú formáciu.

Preto vás chceme pozvať do spolupráce na tejto skvelej vízií, ktorá môže priniesť na Slovensko niečo nové. Nechcem, aby ste podporovali mňa alebo moju rodinu. Pozývam vás do podpory Božieho kráľovstva na Slovensku.

Najlepší spôsob akým to môžete spraviť je pravidelne prispievať ľubovoľnou sumou (napr. svojimi desiatkami). Táto cesta je pre nás najvhodnejšia, pretože zabezpečí financie na platenie mesačných výdavkov. Popri tom budeme samozrejme vďační aj za jednorazové dary. Okrem jednotlivcov oslovujeme aj spoločenstvá, ktoré môžu ľahšie sľúbiť mesačnú čiastku.

Za všetko vaše duchovné a finančné požehnanie vám za celú rodinu Brozovcov vopred ďakujem.

--

 

Kontaktné údaje: +421 908 791 692; broz@zksm.sk; www.peterbroz.sk

Bankové spojenie: 2 612 913 264/1100; Do poznámky: „Brozovci USA“; Paypal: peter.broz@gmail.com

Referencia na mňa a moju službu: Ján BUC– predseda ZKSM; buc@zksm.sk; Július SLOVÁK– riaditeľ projektu Godzone; julo@spolocenstvosp.sk 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Drahí priatelia, verím, že Peťa Broza s rodinou zavolal Pán študovať do USA, aby mohli s manželkou veľa načerpať a potom efektívne slúžiť na Slovensku. Je to vážna vec, mám rešpekt pred takýmto odvážnym krokom.

Prosím ťa, ak sa môžeš s niečim podeliť, podpor Petra finančne. Ide o investíciu, ktorá bude premieňať našu krajinu. Nezvyknem veľmi uverejňovať takéto výzvy, ale toto je niečo výnimočné.
Отправлено в 28.08.12 15:53.
prosím vysvetlite mi ....pravidelne prispievať ľubovoľnou sumou (napr. svojimi desiatkami) čo sú to desiatky?
Отправлено в 28.08.12 21:18.
... o investíciu, ktorá bude premieňať našu krajinu. ( ani tomuto nerozumiem, prosím vysvetlíte mi to.)
Отправлено в 28.08.12 21:20 в ответ на Martin Lojek.
Desiatok je prvá desatina príjmu. Je to biblický princíp už z dôb Áronových potomkov, teda levitov. Každý izraelita mal povinnosť odovzdávať kňazom prvú desatinu svojho príjmu, teda z úrody, chovu atď, aby kňazi mali z čoho žiť.

Desiatok môjho príjmu patrí Pánovi a mal by sa použiť na Božie veci, teda podpora cirkevného spoločenstva, kňazov, služby, detských domovov a pod.
Ak dávam desiatok, Božie Slovo hovorí, že ma Pán bude žehnať a že sa postará. Niekedy to chce dávku odvahy, ale týmto zároveň vyznávame, že Boh je Pánom nad mojou peňaženkou a že mu dôverujem, že sa postará.
Na druhej strane vďaka desiatkom iných, môžu fungovať misionári alebo rôzne kvalitné služby, ktoré si vyžadujú prostriedky. Za centíky sa nedajú robiť kvalitné veci.

Pokúsim sa nájsť link na vyučovanie o desiatkoch.
Отправлено в 28.08.12 21:48 в ответ на Jarmila Haragová.
Jednoduchú prezentáciu o desiatkoch môžete nájsť medzi prezentáciami na: http://www.mojakomunita.sk/web/anna.lojekova/prezentacie
Отправлено в 28.08.12 21:31 в ответ на Jarmila Haragová.
Peter má veľmi zapálené srdce pre Slovensko a je ochotný (a veľmi schopný) slúžiť. Okrem iného, aktivizoval známu kampaň 40dní modlitieb za Slovensko a voľby. Peťo je často pozývaný ako hosť na rôzne semináre, festivaly a prednášky pre mládež i spoločenstvá po celom Slovensku a má značný dobrý vplyv na našu krajinu, preto som písal o premene krajiny. Krajinu nezmenia politici, musí to vyjsť z vnútra ľudu no a súčasná mládež je generácia, ktorá to tu bude riadiť o 10rokov. Preto je potrebné formovať vodcov, ktorí vedú mládež. Je jasné, že vodcovia, by mali vidieť trochu ďalej, poukázať na niečo, čo sa dá dosiahnuť, aj keď sa to zdá príliš vzdialené. Petra si vážim, že je ochotný ísť za veľkú mláku do neistých podmienok preto, aby mohol načerpať a potom efektívnejšie dávať. Betel Church je naozaj veľmi silné spoločenstvo veriacich, ktorí sa stretávajú s Božou zvrchovanou mocou. Je to dobré prostredie pre nabranie viery.

Ako ho osobne poznám, je to čestný, skromný Boží muž a veľmi si vážim to, čo robí. S Petrom nie sme ani tak starí známi emoticon Možno by som vedel narátať na svojich prstoch naše osobné stretnutia emoticon, ale vidím za ním dobré ovocie, hodné nasledovania.
Отправлено в 28.08.12 21:46 в ответ на Jarmila Haragová.
Nevedela som, že nás to až takto zaväzuje!
Ak platím, tak budem požehnávaná? Ak neplatím, tak nebudem požehnávaná ?
Ja musím platiť? Ak mám nadané deti nevládzem im platiť umeleckú školu, dcéra nemôže ísť študovať do zahraničia lebo nemá vlastný hudobný nástroj. Nemáme žiadny klub a tak celá skupina deti cvičí u nás, z tých malých centíkov som im celé leto vyrábala vlastnoručne kroje......
Ja za centíky vychovávam deti, takže nemôžem vykonať kvalitnú vec, však !
Отправлено в 28.08.12 21:49 в ответ на Martin Lojek.
Rozumiem, že je to citlivá téma a vôbec som sa tým nechcel nikoho dotknúť. Pán Boh chráň. Chcem vyzdvihnúť, že Boh nás netlačí a preto si zďaleka ani ja nedovoľujem niekoho tlačiť. Robme iba tie kroky, na ktoré máme vieru.

Desiatok príjmu bola bežná prax v rannej Cirkvi a aj v starom zákone.
Radšej by som o tom pohovoril osobne, pretože nájsť správne citlivé slová je veľmi náročné, zvlásť o peniazoch.

Ja môžem akurát svedčiť, že odkedy som spravil krok dávania desiatkov, Pán sa ma stále zastal. Keď som študoval, naši nemali na to, aby platili školu mne aj bratovi, bol to ťažký čas, no zrazu som dostal brigádu a počul som o tomto princípe. Začal som ho uplatňovať a od vtedy (2roč na VŠ) som od rodičov nepotreboval ani korunu. Pán Boh sa staral a stále stará. Osobne to vnímam tak, či mám na to dôveru. Každý z nás je v inej situácii, ale viem, že Otec je dobrotivý a chce sa postarať.
Na margo centíkov... samozrejme, ako píšete veci sa dajú robiť svojpomocne, čo je super. Mládež na Slovensku môže zažívať kvalitné hudobné kresťanské festivaly. Ak to má byť kvalitné, niekto tú celú techniku musí zaplatiť. Medzi nami sú takí, ktorí ak môžu, radi podporia tieto veci pre rast Božieho kráľovstva.
Отправлено в 28.08.12 22:27 в ответ на Jarmila Haragová.
Chcem dodať, že to, čo dávate deťom, nielen svojim, je úžasné a veľmi si Vás vážim. Dávate viac ako desiatok, dávate celú seba. Kiež by viac ľudí dokázalo ponúknuť svoje domovy, kde by ostatní mohli rásť vo svojich daroch a prijať teplo lásky.
Отправлено в 28.08.12 22:20 в ответ на Jarmila Haragová.
Martin, keď už sme začali túto tému, chcem povedať, že všetko čo máme je Božie. Boh len pozerá, čo my robíme s jeho peniazmi. Dávať desiatky je správna vec, ale rozumiem aj Jarke. Mne ustavične chodia do schránky obálky od nadácie pre deti hluchoneme, nevidome, pre chudobné deti z Afriky a nevie ešte odkiaľ. Sem tam niečo pošlem, ale nemám sa čím chváliť. Ale chcem povedať jednú vec. Prišiel mi šek pre postihnuté deti s pekným listom, aby som prispela na detský tábor a vtedy som si uvedomila, veď ani moje deti nechodia po táboroch, lebo na to nemám peniaze. Je dobré prispievať na správnu vec.
Takže, dávať desiatky je správna vec. Je na nás, ako a kde ich použiť. Páči sa mi, ako píšeš o Petrovi. Aj to je tvoj desiatiok pre neho. Myslím, že kto bude môcť, iste prispeje. Nech ho Pán v tej Amerike žehná a hlavne nech prinesie to dobré ovocie na Slovensko.
Отправлено в 29.08.12 5:57 в ответ на Martin Lojek.
Peter, mne sa tvoje odhodlanie a aktivita veľmi páči. Keby som nepodporoval finančne portál mojakomunita.sk, tak by som ti určite prispel. Preto prosím aspoň takto ľudí, ktorí majú možnosti pomôcť, aby tak urobili. Ďakujem
Отправлено в 24.09.12 14:45.
Každý môže dať iba to, čo má. Nie to, čo nemá. Jarka, nemusíš si vyčítať, ani sa cítiť akosi inak, ak niet čo dať. Máme podporiť, kto môže, kto nie, môže modlitbou, aby Pán posla ľudí, ktorí môžu a chcú pomôcť finančne. Funguje to super, lebo Pán vidí srdce človeka - stačí skutočné úprimné chcenie a podpora či finančne al. inak modlitbou je o.k. Ja dávam desiatky Cirkvi, každý mesiac, tiež to nie je jednoduché ale zistila som, že dôležité je rozhodnutie srdcom... Aj jeden kňaz hovoril: "dávajte, každý čo môžete, a uvidíte, vráti sa vám stonásobne, Pán je štedrý! Samozrejme nedávam, aby sa mi vrátilo, ale viem, že Pán sa postará aj o nás, ak to budeme porebovať. On nás nikdy nesklamal.
Отправлено в 24.09.12 18:34.
Budem sa modliť za vás, je to úžasné, môžem iba odporúčať! Mala som podobnú skúsenosť, nie priamo v evanjelizácii ale v službe chorým a super to vyšlo, ako vždy, keď Pán niečo vedie!
Отправлено в 24.09.12 18:42.