« Назад

Zastavte... kolotoč!

Zastavte... kolotoč!

 

Všimli ste si, ako často zostávame zatvorení vo svojej izbe, vo svojom dome? V tichúčku, poprípade nám poriadne hučí do uší obľúbená hudba. Sedíme pred televízorom, na internete.  Každopádne sedkáme. Každopádne vo svojom pohodlí.

Možno som jediná, ale občas mi hlavou preletí... že v podstate nerobím nič užitočné a... mohla (mala) by som sa ísť modliť. Možno len chvíľočku. Možno si prečítať kúsok z Božieho Slova. Možno by nebol od veci ruženec. Veď... Potom sa čudujem, že som taká rozbitá, neistá a že sa nedokážem vrátiť späť k Bohu.

Lenže ledva mi prebehne hlavou táto myšlienka, už je takmer prestrelená ďalšou... a to- "veď ešte chvíľku a pôjdem"... hádam.

Čím som staršia, tým viac si uvedomujem, aké je vyjadrenie „ešte chvíľku“ nebezpečné. Často sa z neho totižto stávajú hodiny. Až ma nakoniec nájde noc. Viete, vtedy som už príliš unavená na modlitbu, alebo „nedajbože“ na čítanie. Najem sa a moje kroky nasmerujem priamo do postele, kde mi znova prebehne mysľou... Naozaj som sa mala postaviť a ísť. Znova som zabila deň...  A najhoršie je, že toto nie je prvý deň. Ale kolotoč niekoľkých dní.

Teraz píšem tento blog a zároveň rozmýšľam, ako tento kolotoč zastaviť. Posledných pár dní sa mi to nepodarilo a logicky ťažko môžem poradiť Vám, čo môžete robiť, ako zastaviť kolotoč, na ktorom je čím ďalej tým viac ľudí. Ale nebudem písať viac.

Odchádzam teraz hneď. Je čas zaklopiť obrazovku laptopu a... ísť sa modliť. Čas vrátiť sa k Bohu... a dúfam, že pri Ňom pobudnem „ešte chvíľku“. 

P.S.: a zároveň budem myslieť na všetkých nás, ktorým sa tak ťažko "zastavuje kolotoč".

Предыдущий
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Dakujem. Dodala si mi odvahu a stotoznujem sa s Tebou na 100 percent.
Отправлено в 15.04.12 12:24.
dakujem za prispev. Mas uplnu pravdu s aj ja som sa nasiel v tvojich slovach. Niekedy rozmyslam, ci som pan svojho casu alebo len otrok svojej lenivosti. Niekedy nieco urobim, pozriem si film a potom rozmyslam nad tym, co mi to dalo a ci som sa len neobral o drahoceny čas, ktory som mohol vyuzit uplne inak a na prospech Boziemu kralovstvu. Pane, daj mi prosim silu lepsie vyuzivat cas, ktory mam k dispozicii.
Отправлено в 15.04.12 21:39.
Veľmi dobrý podnet k spytovaniu svedomia, či masmédiám nevenujeme viac času, ako si zaslúžia na úkor skutočne užitočnej práce a modlitby....ďakujem, aj ja patrím medzi "trafené husi". :-)))))))))))))))
Отправлено в 15.04.12 22:26.
Máš pravdu, i ja som bola v podobnom kolotoči. K zmene mi pomohla digitalizácia. Tie dva staré televizore, ktoré som v byta mala, neboli hodné ďalšej obnovy pre digitalizáciu, tak som ich odniesla do zberu. Nový som si však nekúpila. Chcela som vedieť, ako to bude bez každodennej telky, po viac ako 40 ročnom uživaní. Zatiaľ mi vôbec nechýba, no prečítala som celé Sv.Písmo, čo sa mi nepodarilo za 40 rokov s telkou. Prinieslo mi to ešte omnoho viac duchovného ovocia, začo buď Bohu vďaka a chvála. Vôbec ma nemrzí, že za ňu platim, veď aj tomu bude raz koniec.
Отправлено в 16.04.12 7:05.