« Назад

Bratia kapucíni mi svojou katechézou reštartovali radosť z viery

Bratia kapucíni mi  svojou katechézou  reštartovali radosť z viery

Ľudové misie nám pomáhajú reštartovať našu vieru. Počas môjho pobytu v Nitre som sa v troch dňoch zapojila do programu ľudových misií vo farnosti Nitra - Dolné mesto, ktorý vo farskom kostole Navštívenia Panny Márie viedli bratia Kapucíni. Bola som účastná na témach Duch svätý + pomazanie chorých, Cirkev – spoločenstvo- obnova manželských sľubov, Rast a premena v Kristovi.

Bratia kapucíni mi  svojou katechézou  reštartovali radosť z viery. Ich kázne dýchali človečinou, boli veľmi zrozumiteľné poprepletané príbehmi a milými vtipmi.  Pre otca Mariána sme boli  princami a princeznami. Obnoviť si manželský sľub aj po 30. rokoch manželstva je rovnaká sila ako, keď sme si pred Bohom s Edkom povedali svoje „Áno.“ Či už manželstvo visí na vlásku, alebo je zdravé a silné, spoločný život je cesta k skutočnej dôvernosti. Dynamické manželstvo je šťastie pre deti, ktoré sa v ňom narodia. Láska...všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa a všetko vydrží. (1 Kor 13,7 -8)

„Prečo sme na svete?“ Aby sme Boha poznali, milovali a Jemu slúžili. V tejto odpovedi nachádzame až trojaké napojenie na Pána. Poznávať Boha… Pýtame sa, ako? Cez rozhovor. S Bohom sa spájame  cez modlitbu.  Milovať Boha… Boha môžeme milovať cez lásku k blížnym a cez spoločnú bohoslužbu.  Slúžiť Bohu… to je tretí spôsob napojenia sa na Božiu lásku. Tento výraz by sme ale mohli ešte prikrášliť na spoluprácu s Bohom, v sebe a vo svojom okolí.

Ďakujem, že si mi odpustil hriechy a daroval nový život.

Krásne to vyjadril náš pápež František pred nedeľným Anjel Pána, 17.3.2012 o 12:00: "Boh sa nikdy neunaví v odpúšťaní! Prosme preto o milosť, aby sme sa my nikdy neunavili prosiť o odpustenie!"

Pane Ježišu , potrebujem Ťa. Ďakujem Ti, že si pre mňa zomrel na kríži a stal z mŕtvych.

Otváram Ti dvere svojho srdca a prijímam Ťa za svojho Spasiteľa a Pána.

Ďakujem, že si mi odpustil hriechy a daroval nový život.

Ujmi sa vedenia môjho života a premieňaj  ma, aby som sa stala takou, akou ma chceš mať.

Vďaka otcom kapucínom za povzbudenia a radosť z viery v Boha...

Комментарии
sign-in-to-add-comment
To sa teším! Moju reštartuje denne Rádio Horeb - top rádio vieryemoticon Vďaka Bohu za ten projekt farára Kochera!!!
Отправлено в 18.03.13 9:32.