Blog

« Späť

Robiť? Áno, ale komplexne!

Robiť? Áno, ale komplexne!

Rob, a čakaj.... aj zázrak!

Ahojte priatelia, akurát čítam knihu Mlčanie od Tibora Rostasa http://www.martinus.sk/?uItem=140514


Možno nebudete súhlasiť s niektorými vecami, lebo máte pocit, že čítate konšpiračné teórie, no je až zarážajúce, že to, čo bolo pred rokok “len” konšpiračná teória, dnes počuť z úst vedcov SAV, a zisťujete tiež, že sa o tom hovorilo narovinu už dávno a za konšpiračnú teóriu to je označené pre zmätenie “ne”priateľa.

Ukázalo mi to však jednu vec - musíce súčasne pracovať na viacerých frontoch.

Začali sme kresťan v politike, ale vnímam nutnosť pracovať aj v spoločnosti, no konkrétne vo výrobnom a spotrebiteľskom sektore. Do hája :-D do teraz som mal presne premyslené, čo sem napíšem, a zrazu sa to stratilo.


Vnímam paralelne uzdravovať v oblastiach:

  • politiky - uzdravenie politických kruhov, noví vodcovia v politike

  • sféra výroby a služieb - kvalita výroby, predraženosť, klamanie zákazníka, poctivosť

  • spotrebiteľský sektor - chcieť kvalitu, očakávať kvalitu, ale vedieť ju aj zaplatiť. Taktiež v tejto súvislosti vnímam potrebu zodpovednej konzumácie - nechcieť jahody v decembri, stále mať všetko čerstvé “lebo ja chcem”. Nezdravý konzum, ktorý je na Slovensku nás dostal na prvú priečku v závislosti na hypermarketoch v EU. Dosť blbé, však?


 

Čítal som toto: http://www.postoy.sk/node/4324


Hovoril som s jedným chlapíkom, a ten vraví, že my, veriaci, hoc sa snažíme robiť veci lepšími, prinášať Boha do každej oblasti ľudského života, nezastavíme degradáciu spoločnosti a teda, že systém krachne, my to LEN spomaľujeme. Ten článok trochu podporuje túto myšlienku.

Je jasné, povieme, že predsa my nebojujeme ľudskými, alebo Božími silami; no ale tým pádom si na základe článku kladiem otázku: Čo očakávame? Výsledok (dôsledok) alebo Zázrak? Lebo čo čakáme, aj dostaneme. Ak očakávame výsledok, výsledok sa skrze požehnanie dostaví na základe požehnanej činnosti. Ale ak očakávame viac, teda zázrak, verím, že sa stane, ako uveríme! TAKŽE?!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
súhlasím s tebou, Tomáš. Ja očakávam tiež zázrak. Len nepríde, ak nepohneme prstom a budeme čakať. Veď aj z Biblie poznáme, že "Urobte všetko, čo vám povie! Naplňte nádoby až po okraj!" Preto je pred zázrakom ich plniť. Možno aj modlitbou za politikov, mohli sme si "adoptovať" politika, môj denný Sirachovec 36 - modlitba za národ.....a myslím, že keby sme boli všetci takto "činní", rad je už ne Pánovi - zázrak!Verím, že ho rád urobí :-)
Odoslané 26.7.2013 14:00.