Blog

« Späť

Ako sa modliť za záchranu manželstva

Ako sa modliť za záchranu manželstva

Manželstvo je krásny dar, ktorý chce diabol zničiť. Používa každý spôsob, aby spôsobil aspoň malú trhlinku, cez ktorú by manželov mohol pomaličky, ale predsa úplne odlúčiť. Napriek tomu, je tu Boh, ktorý je verný a stojí za každým manželstvom. Ak Ho do nášho vzťahu zavoláme, dovolíme mu tým, aby nám pomohol.

Tento článok vznikol z mnohých svedectiev, ktoré hovoria o tom, ako Boh zachránil ich manželstvo a chce byť pomôckou tým, ktorí nevedia čo podniknúť na záchranu svojho manželstva.

1.krok: Odovzdaj seba a svoje manželstvo do Božích rúk

V takejto situácii často zažijeme, že nemáme vieru a nádej na zlepšenie. Všetko potrebujeme odovzdať do Božích rúk a začať Mu aspoň trochu dôverovať. Každou modlitbou a najmä čítaním citátov zo Svätého Písma nahlas naša viera a nádej porastie.

2.krok: Vyhľadaj duchovnú pomoc

Je potrebné, aby si našiel/a niekoľkých ľudí, ktorí sa s Tebou budú za záchranu manželstva modliť. Nejde o to celú vec hodiť na nich, ale mať poistku, keď už človek sám nevládze, aby duchovný boj za partnera a manželstvo prebral na chvíľu niekto iný, kto bude prehlasovať nádej, vieru a záchranu do tohto vzťahu. Je tu aj iný aspekt tejto duchovnej pomoci – a to, že Ježiš prisľubuje tým, ktorí sa jednotne modlia v Jeho mene za tú istú vec, že im ju dá. Nerobte tú chybu a nesnažte sa získať čo najviac ľudí, ktorí sa budú za vás modliť, takto to nefunguje. Poproste 2-3 ľudí, ktorým dôverujete, majú pevný vzťah s Bohom a ktorí budú ochotní bojovať za vaše manželstvo s vami.

3. krok: Intenzívne hľadanie

Božie Slovo hovorí, že máme hľadať a nájdeme. Je veľmi dôležité hľadať odpovede na svoje konkrétne otázky. Hľadať ich v modlitbe, ale aj v dobrých kresťanských knihách a článkoch. Tieto informácie nám pomôžu porozumieť, povzbudia nás a ukážu smer, akým sa vydať. Situácie mnohých párov môžu vyzerať rovnako- odlúčenie, rozchod, rozvod..., ale okolnosti, ktoré ich spôsobili sú rôzne- prirodzené i duchovné. Preto je riešenie pre každý vzťah trocha špecifické, ale s Bohom je možné. V tomto bode ide o to, aby sme zvolili čo najefektívnejší spôsob.

4.krok: Božia ochrana

V boji za svoje manželstvo sa ocitáte uprostred duchovného boja. Potrebujete mocnú ochranu. Mnoho kresťanov si neuvedomuje moc Kristovej krvi vyliatej pre nás na kríži. Je mocnejšia ako krv baránkov, ktorou mazali Izraeliti veraje dverí, aby sa k nim nepriblížil anjel smrti. Každý deň by ste vo viere v lásku a moc Ježiša Krista mali používať tento prostriedok na ochranu seba i partnera: Pane Ježišu, značím seba aj svojho manžela/ manželku Tvojou vzácnou krvou na ochranu pred všetkým zlým a úkladmi zlého.

 

5.krok: Rozhodnutie pre vzťah

Musíte byť rozhodnutí nenechať vášho partnera odísť /hoci by ste boli už aj rozvedení/. Zdá sa byť jednoduchšie „zbytočne v sebe neživiť nádej“ a nechať všetko tak, ale tento postoj je presne tým, vďaka ktorému svojho partnera stratíme. Nejde o to presviedčať či nútiť, to sa určite nedá a väčšinou to má opačný efekt. Božie spôsoby a vedenie sú omnoho lepšie a najsprávnejšie – a v tom potrebujeme vytrvalo stáť. Rozhodnúť sa bojovať za manželstvo a nevzdať sa.

Spracované z anglického originálu Bible knowledge

Prečítajte si svedectvo o záchrane manželstva: Záchrana manželstva- Crystalin príbeh

Prečítajte si tiež:

Modlitba za záchanu manželstva

Keď padá vzťah, treba ho chytať

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
[...] Manželstvo je krásny dar, ktorý chce diabol zničiť. Používa každý spôsob, aby spôsobil aspoň malú trhlinku, cez ktorú by manželov mohol pomaličky, ale predsa úplne odlúčiť. Napriek tomu, je tu Boh,... [...] Čítať viac
Odoslané 3.5.2017 18:12.
[...] Zachránené manželstvo - Crystalin príbeh 5886 Ako sa modliť za záchranu manželstva 2501 Tretia veľkonočná nedeľa – 30. apríla 2017 958 Modlitba za záchranu manželstva 562 Kurz Milosť 221 Štvrtková... [...] Čítať viac
Odoslané 5.5.2017 22:26.
[...] Táto modlitba má pomôcť ukázať ako sa modliť za záchranu manželstva a ako sa otvoriť Božej pomoci a vedeniu. Drahý Bože, Odovzdávam Ti seba, svojho manžela/manželku a celé manželstvo do Tvojich... [...] Čítať viac
Odoslané 5.5.2017 22:27.