« Späť

KBS vydala výzvu na modlitby za mier a zmierenie medzi národmi

KBS vydala výzvu na modlitby za mier a zmierenie medzi národmi

Biskupi Slovenska vyzývajú počas osobitného týždňa pripojiť sa k modlitbe za mier a zmierenie medzi národmi, ktoré aktuálne trpia narastajúcim násilím. Biskupi pripomínajú, že sa ich osobitne dotýka "prenasledovanie kresťanov, ktorí sú vystavení násiliu, zabíjaniu a sú nútení opúšťať svoje domovy". Obracajú sa preto na veriacich, aby sa spolu s nimi pridali k modlitbám od 15. do 22. augusta 2014.

Výzva Konferencie biskupov Slovenska
k modlitbe za mier a zmierenie:

V posledných týždňoch sme svedkami narastajúceho násilia vo viacerých krajinách sveta, najmä na Ukrajine, v Iraku a vo Svätej zemi. Osobitne sa nás dotýka prenasledovanie kresťanov, ktorí sú vystavení násiliu, zabíjaniu a sú nútení opúšťať svoje domovy. Z týchto dôvodov sa obraciame s naliehavou žiadosťou na všetkých veriacich, a ľudí dobrej vôle, aby sme sa modlili za mier vo svete a zmierenie medzi národmi.

Z týchto dôvodov vyhlasujeme osobitný týždeň modlitieb za mier a zmierenie v dňoch 15. – 22. augusta 2014. Pozývame farnosti, spoločenstvá i jednotlivcov k spoločnej modlitbe za pokoj vo svete.

S rovnakou naliehavosťou sa obraciame na ústavných predstaviteľov Slovenskej republiky, aby nepoľavili v úsilí zo všetkých síl napomáhať mierové riešenie vážnych konfliktov vo svete a aby aktívne bránili základné ľudské práva osobitne v prípade kresťanov v Iraku, ktorí čelia genocíde.

Prosme milosrdného Boha, aby na príhovor našej patrónky, Sedembolestnej Panny Márie, Kráľovnej pokoja, daroval svetu zmierenie a pokoj.

V Bratislave 13. augusta 2014

Konferencia biskupov Slovenska

Ilustračný obrázok použitý z gerarddirect.com