Blog

« Späť

Zachránené manželstvo - Crystalin príbeh

Zachránené manželstvo - Crystalin príbeh

Príbeh mladej ženy Crystal o záchrane jej manželstva.

Všetko začalo 30. novembra 2010, keď ma opustil môj manžel, ale vďaka a chvála Bohu za to, že dnes budujeme nanovo naše manželstvo a on je zasa späť doma. Zažili sme separáciu a ľúbostnú aféru, no Boh je silnejší a ja som Mu sľúbila, že ak zachráni moje manželstvo, budem o tom hovoriť všetkým.

„Nikdy som Ťa nemiloval. Ľutujem, že som si Ťa zobral. V tomto manželstve sa cítim ako v pasci. Nemilujem Ťa tak, ako by muž mal milovať ženu. City, ktoré k Tebe prežívam sú ako ku starej známej. Nechcem viac žiť s Tebou. Ži si svoj život sama. Ja sa už k Tebe nevrátim.“ Povedal mi môj manžel, keď mi napokon po 5 dňoch od jeho odchodu zodvihol telefón.

Ak si dobre spomínam, boli sme perfektný pár – chodili sme na rande, smiali sme sa a žartovali, boli sme ako dve hrdličky. Samozrejme – aj my sme mali bežné nezhody a bežné hádky, ale napriek tomu som verila, že ja milujem svojho manžela a on rovnako miluje mňa.

Jedného dňa sme však mali krátku výmenu názorov- a to myslím naozaj krátku – trvajúcu niekoľko minút. Môj manžel si zbalil veci a odišiel z môjho života. Zo začiatku som mu nevolala , pretože som nevidela žiadnu chybu na mojej strane a ani skutočnosť, žeby som mu ublížila. Bol to predsa on, kto ubližoval nášmu manželstvu. Hoci mi nebol fyzicky neverný, už 5 mesiacov rozvíjal vzťah na internete so ženou, s ktorou bol kedysi vo vzťahu.

Nikdy v živote som necítila takú bolesť, ako po tom telefonáte, keď mi oznámil, že ma nemiluje a ľutuje, že sa so mnou oženil. Je ale úžasné, ako rýchlo si človek v stave beznádeje a totálneho smútku spomenie, že existuje BOH. Veru, Boh má rôzne spôsoby ako upútať našu pozornosť – a vtedy upútal tú moju.

Preplakala som celé hodiny a dni a prežívala úplnú stratu nádeje. Ako sa predsa dá niekoho donútiť, aby vás miloval ?! Človek to nedokáže, ale Boh áno. Celý môj život sa točil okolo môjho manžela, on bol teraz preč a zo mňa akoby odišla tá najlepšia časť. Nedokázala som jesť, spať a musela som sa nútiť vôbec chodiť do práce, no Boh mal svoj plán, aj keď sa už všetko zdalo stratené. To, čo diabol chcel, aby bolo pre mňa zlé, Boh obrátil na dobré.

Poprosila som o pomoc troch ľudí: kňaza a dvoch ľudí, ktorí mali silný vzťah s Bohom, pretože ja som o sebe vedela, že to duchovne nezvládnem- bola som slabá a nemala som žiadnu vieru. Stále som plakala, ale rozhodla som sa, že budem za môjho manžela duchovne bojovať. Každý deň som nahlas čítala úryvky zo Svätého Písma a prehlasovala ich do môjho manželstva, prehlasovala som Ježiša ako Pána nad naším manželstvom a nad svojím manželom som vyznávala ochranu krvi Ježiša Krista. Moja modlitba sa každým dňom zlepšovala a moja viera rástla.

Modlila som sa, aby Boh obmäkčil srdce môjho manžela a pripomenul mu lásku, aká medzi nami bola, aby ho obklopil božími ľuďmi, ktorí k nemu budú hovoriť, keď ja nemôžem – a Boh ma vypočul. Myslím, že som si požičala a kúpila každú knihu, na akú si len spomeniete o duchovnom boji, modlitbe a manželstve a prešla každý článok na internete. Jednoducho som môjho manžela zabalila do modlitby, a to každého druhu. Stala sa zo mňa akoby jednočlenná armáda.

V časoch, keď sa mi diabol snažil šepkať do ucha nevieru a pochybnosti som volala mojim trom pomocníkom v boji, o ktorých som už hovorila. Oni ma povzbudzovali a modlili sa za mňa, takže za pár hodín som bola znova schopná ísť až do pekla a dostať môjho manžela odtiaľ von.

Aby som to skrátila, v nedeľu 16.januára 2011 po tom, čo mi pred dvomi dňami znova povedal, že sa nič nezmenilo a mám si pokračovať v živote bez neho, som dostala od manžela SMS s tým, že sa chce porozprávať. Odovzdala som svoje manželstvo i jeho do Božích rúk a vedela som, že Boh niečo urobí, no myslela som, že to bude len také „Ahoj“. Ani by mi  nenapadlo, že môj Boh mi prinesie môjho manžela tak náhle späť: poprosil ma o odpustenie a presne v ten deň sa ku mne vrátil.

Môj manžel mi povedal, že po tom hroznom telefonáte sám šiel a začal sa s Bohom rozprávať. Prosil ho, aby mu ukázal, čo má robiť – a potom sa akoby všetko zbláznilo. Všetko mu pripomínalo mňa, každý sen bol o našom spoločnom živote, ktorý sme mali pred tým a začal nad všetkým uvažovať.

V skratke- Boh sa môjmu manželovi snažil od začiatku ukazovať a hovoriť, čo má urobiť a čo je pre neho dobré, on však- ako sám hovoril- bol príliš pyšný, aby priznal, že urobil chybu. Vedel, že ma miluje a chce byť so mnou.

Nezáleží na tom, ako situácia v Tvojom manželstve vyzerá alebo ako stratené sa všetko zdá. Tvoj partner môže mať svoje plány, ale aj Boh má svoj plán. Bohu je všetko možné.  A hoci ťa môže diabol alebo aj vlastná myseľ nabádať, aby si to už nechal/a tak a posunul/a sa ďalej. Nevzdávaj sa a never tomu. Aj keď plačeš, plač pred Bohom, On tejto reči dobre rozumie a bude konať. Existujú mnohé ďalšie svedectvá zachránených a obnovených manželstiev- napr. aj po 14 a viac rokoch po rozvode. Nevzdávaj sa, modli sa a ver.

Preložené a krátené z originálu

Prečítajte si tiež:

Ako sa modliť za záchanu manželstva

Modlitba za záchanu manželstva

Keď padá vzťah, treba ho chytať

Zvonenie na poplach vo vzťahu

Manžel prikrytý modlitbou