« Späť

Priateľstvo s Duchom Svätým :)

 

 

„Moje srdce sa raduje a plesá moja duša naplnená Duchom Svätým.“

Slobodné srdce, dokáže jasať, radovať sa, milovať bez pretvárky, rozdávať radosť okolo seba. :) 

            Duch Svätý je poslednú dobu pre mňa „osoba“, ku ktorej obraciam svoje myšlienky, srdce počas celého dňa, samozrejme nie len ku nemu, ale Oteckovi, Ježišovi i Márii. Čím ďalej, tým viac si uvedomujem, akú veľkú duchovnú etapu (sviatosť birmovania) som kedysi okúsila. Ako ma môj Nebeský Otecko obdaroval v podobe Ducha Svätého mnohými darmi, prostredníctvom, ktorých som Jeho nástrojom a môžem tie dary využívať pre seba, ale hlavne pre iných. Toto priateľské puto medzi nami sa zväčšuje, čím viac ho prosím tým sa viac vlieva do môjho srdca v podobe lásky, radosti. Je to ako keď ste zamilovaný do človeka opačného pohlavia, chcete mu dať všetko, spraviť ho šťastným, pretože vďaka nemu ste šťastný i vy sami. Čím viac túžite byť s tou osobou, tým viac vás to napĺňa láskou. Podobné to je i s Ním, čím viac času trávite s ním, tým viac vylieva svoju lásku, radosť, slobodu a mnoho iného. Avšak zaľúbenosť do Ježiša, Otecka je ešte väčšie a krajšia, pretože čím viac prosím, čím viac odovzdávam svoj život do Oteckových rúk, tým viac v podobe Ducha Svätého moje srdce premieňa, ožaruje svetlom, ktoré preniká každou časťou môjho tela, dovoľuje mi byť slobodnou a konať veci, ktoré sa mi kedysi zdali byť trápne. Ale slobodu, ktorú môžem okusovať je priam úžasná, nič ma neväzní, nič moje vnútro nezväzuje a nezarmucuje, keď som preniknutá Božím duchom.

Pre mňa je Duch Svätý radosť, sloboda, chuť konať veci, ktoré rozveselia druhých, bez zmýšľania nad tým, že sa strápnim. Tá sloboda tvorí zo mňa blázna radosti. :) Myslím si, že v tomto svete je potrebné, aby sme hlavne my mladý dokázali byť takými Božími bláznami, plnými radosti, s ktorou sa dokážeme deliť v tomto svete, plnom stresu, chaosu, smútku, bolesti.

Veď Boh mi daroval život, aby som tu mohla byť pre druhých, mohla rozdávať lásku ktorou ma preniká, rozdávať okolo seba radosť, ktorá preniká mňa samotnú.

 

Skúste to i vy a verte, Duch Svätý Vás prenikne do takej miery, do akej budete chcieť byť v jeho prítomnosti. :)

Predchádzajúci
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Milá sestra Monika, prečo myslíš cit. :
" je potrebné, aby sme hlavne my mladý dokázali byť takými Božími bláznami, plnými radosti."
Veď ja pred 10 rokmi som mal skoro šesťdesiatku, keď som sa znovuzrodil. Od tedy tú Božiu prítomnosť, radosť, plnosť Ducha Svätého a Božie požehnanie stále zažívam.
Odoslané 22.3.2013 12:39.
Dobrý večer. Ak som Vás tým urazila ospravedlňujem sa. Veľmi rada čítam, že ešte stále okusujete Božiu radosť, prítomnosť a pod. emoticon Myslím si, že všetci sme mladí emoticon a všetci sme Božími deťmi emoticon. Veď na veku nezáleží, či áno? emoticon

Narážala som hlavne na mladých, pretože tieto roky a táto doba, je aká je, a preto si myslím, že je veľmi potrebné, aby bolo vidieť Božiu radosť prenikajúcu v nás ľuďoch /mladých a svedčiť svojim životom a skutkami čo Boh koná v našich životoch. Veď Boh cez nás, môže budovať ďalšiu generáciu mladých ľudí. emoticon
Odoslané 22.3.2013 20:44 ako reakcia na Miloslav Peniaštek.
Sestra Monika, ja som vás len chcel povzbudiť, že takú vnútornú radosť zažívame aj my skoršie narodený. Že vek vôbec nie je rozhodujúci.
V stredu večer v Istropolise na chariz. katol. stretnutí bola hud. skupina ESPE z Sliača , Bolo nás tam cez 300 a takú uprimnú Božiu radosť z chvál Hospodina Bratislava už dávno nezažila. A ja som tam samozrejme nemohol chýbať.
Odoslané 22.3.2013 22:42 ako reakcia na Monika Kamodiová.
Jéééééj. emoticon Tak to ma veľmi teší. emoticon Samozrejme tú skupinu poznám. emoticon Ani si neviete predstaviť akú radosť ste mi spravili. emoticon teším sa z Vás a prajem Vám, aby Vás Pán neustále napĺňal a mocne požehnával. emoticon
Odoslané 22.3.2013 23:32 ako reakcia na Miloslav Peniaštek.
Sestra Monika, ešte doplňam " dufam, že ste sa neurazili." Lebo pre mňa ako úprimného kresťana je urážka úplne neznámy pojem. Ak nedokážem hneď odpustiť aj akékoľvek ublíženie ako môžem o sebe povedať, že som kresťan ? To sa mi nejak nezdá ?
Odoslané 22.3.2013 23:34 ako reakcia na Miloslav Peniaštek.
"Pre mňa je Duch Svätý radosť, sloboda, chuť konať veci, ktoré rozveselia druhých, bez zmýšľania nad tým",so zreteľom na vek je to pekne vyjadrené. Aj pre mňa je Duch Svätý vzácna sila a v živote veriaceho človeka veľmi potrebná.
„Nevládze duch, keď nezarodí viera „…. . napísal Karol Strmeň v básni Čakanie.
Odoslané 23.3.2013 16:00.
emoticon teším sa, že i pre Vás je Duch Svätý vzácna sila. emoticon Prajem Vám, aby ste denno denne okusovali Božiu prítomnosť viac a viac. emoticon
Odoslané 23.3.2013 22:34 ako reakcia na Zita Podhradská.
Sestra Monika, ale to isté Vám aj ja prajem. Lebo Ježiš sa za nás prihovára k Nebeskému Otcu v nebesiach, ale Duch Svätý je tu stále medzi nami. A On je ten, kto nám tú Božiu prítomnosť, Božiu vôľu i radosť prináša. Preto je pre náš úspešný život veľmi dôležité s Duchom Sv. spolupracovať a byť na neho maximálne citlivý.Ja ako som toto pred desiatimi rokmi pochopil a od vtedy sa mne úplne zmenil môj život vo všetkých oblastiach k lepšiemu. Vďaka Ti Božia Trojica za tú milosť a dokonalosť, ktorú u Teba máme.
Odoslané 23.3.2013 23:56 ako reakcia na Monika Kamodiová.
Som rada, že sa rozšírila táto téma, chcela by som tiež viac vedieť o Duchu Svätom, o tom,
čo nás vedie k jeho naplneniu, čo je zdrojom duchovnej sily,čo sú duchovné obety.
Veď, kto z nás by nechcel mať v sebe viac lásky, radosti, pokoja … ?
Odoslané 24.3.2013 15:18 ako reakcia na Miloslav Peniaštek.
Sestra Zitka, možno by Vám na Vaše otázky lepšie zodpovedal odborník. Ja sa pokúsim zatiaľ mojou poéziou.


Kráľ slávy mi do duše príde


Keď šťastný som, že slúžiť iným môžem,
a s láskou trpím, keď ubližujú mne,
a na ničom okrem Božích vecí nelipnem,
vtedy Kráľ slávy mi do duše príde.

Keď nezanedbávam žiaden dobrý skutok,
a materinsky súcit s trpiacimi mám
a seba staviam vždy na ostatok,
v láskavej Božej náruči sa ocitám.

Keď pochybujem o svojej pokore,
a úbohosť svoju pred očami mám,
vtedy duša moja sa z Boha raduje,
a nad dušou mi plesá môj Pán.

S milosťou Božou sa svätý môžem stať,
keď mám dosť odvahy rozhodnúť sa milovať,
s radostnou ochotou hlas Pána počúvať,
s vďačnosťou zažiariť Boha oslavovať.

Tak Kráľ slávy mi do duše príde,
Otcovho srdca dotýkať sa smiem,
uzdravenie do všetkých hĺbok príde,
zjavenie do mnohých vecí - viem.


konkretnejšie :

Duch Svätý a Jeho dary

Ako počuť Boží hlas

a ďaľšie, ktoré nájdete na mojich stránkach


http://sites.google.com/site/miloslavpeniastek
alebo

http://peniastek.pokrm.sk
Odoslané 24.3.2013 19:02 ako reakcia na Zita Podhradská.
K Jeho naplneniu nás vedie modlitba, osobná modlitba, spievanie k Duchu Svätému a otvorené srdce. Odovzdávanie svojho srdca a celého seba. emoticon Zdrojom Jeho sily, myslím si, že je láska emoticon a radosť emoticon. Duchovné obety? hm... ja vnímam duchovné obety ako niečo, napr. Keď obetujem nejakú bolesť (či už fyzickú alebo psychickú za nejakého človeka, ktorý si myslím, že to najviac potrebuje emoticon ) A verím, že Boh moje obety vidí a vypočuje emoticon
Odoslané 24.3.2013 19:38 ako reakcia na Miloslav Peniaštek.
Sestra Zitka - ak môžte nastavte si terajší priamy prenos -žívé vysielanie - a tu hodne skúsennosti v tejto oblasti získate. :

http://arisetv.org/?page_id=21
Odoslané 24.3.2013 20:03 ako reakcia na Zita Podhradská.
Vďaka za pomoc pri hľadaní duchovnej sily.
Odoslané 25.3.2013 14:27 ako reakcia na Miloslav Peniaštek.