Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Späť

Adventný čas 22. december - Jozef

Mt 1,18-25

Jozef bol muž spravodlivý. Ale nechcel Máriu vystaviť potupe. Premýšľal vo svojom srdci, čo by mal spraviť. Nechcel sa previniť voči láske (k Márii), ani poslušnosti (k Bohu). Neriešiteľná situácia, možno aj pocit zrady... Nakoniec Jozef dostal pokyn. Vo sne. Nebolo to jediný raz, keď k nemu hovorí Pán vo sne, aj neskôr anjel vystríha Jozefa, aby hneď utiekli s Ježišom do Egypta. A ešte neskôr dostáva pokyny k návratu. 

Zdá sa, že Jozef vedel počúvať. Aj k nám Boh hovorí. Pravdepodobne nie vo sne, ale existuje toľko rôznych spôsobov. Od "tichého hlasu" v našej mysli, cez slová priateľov, knihy, Sväté Písmo, udalosti, "náhody"... A tiež prostredníctvom darov a splnených (niekedy malých, alebo tajných) túžob. Nestalo sa vám tiež, že ste si netrúfli ani len pomyslieť, ako by vám dobre padlo to, či ono, možno úplná banalita, ktorá podľa vás ani nestála za reč, alebo dokonca za modlitbu - a vzápätí ste to dostali? Nestalo sa vám také niečo? Mne áno - a vždy ma to dostane - ako pozorne a vytrvalo mi Pán prejavuje svoju lásku nežnosť, starostlivosť... 

Verím, že aj k vám Pán prehovára svojimi darčekmi - veľkými, či malými, úžasnými, alebo nenápadnými... Len ich objaviť. A prečítať v nich posolstvo od Toho, ktorý nás má tak rád!


Praktická činnosť: 
Jozef bol povolaním tesár. Urobme dnes teda niečo z dreva (počíta sa aj drevená ceruzka, špajle, špáradlá...). Alebo si vystavte (zaveste) nejakú drevenú vianočnú dekoráciu (Betlehem, ozdôbka, svietnik...). 


Téma na vďačnosť: 
Skúsme dnes nájsť vo svojom srdci vďačnosť za SKROMNÉ DARY.

 

Nech sa vám darí - vytvárať pokoj domova, chrániť svoju rodinu (ako Jozef) pred všetkým zlom (hlavne hnevom a neláskavým postojom) a tiež počúvať Pána - zvlášť, keď nám hovorí mnohorakým spôsobom o svojej láske. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Článok

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Článok

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň