Blog

« Späť

Ďakujem za našich o.biskupov

Ďakujem za našich o.biskupov

Spišská diecéza má teraz dvoch o.biskupov, tretí- emeritný nás vlani nečakane opustil.

Na košickom Pochode za život som sa ubytovala na sídlisku KVP, kde býva jedna sestra z nášho spoločenstva. Priatelia, ktorí ma priviezli, chceli ísť do dómu, lebo ho ešte v obnvenej verzii nevideli, mňa zasa zaujímal nový kostol Božieho milosrdenstva. Radosťou mi poskočilo srdce, keď sa objavil náš pomocný otec biskup Mons. Andrej Imrich. Dávnejšie som ho nepočula- skutočne rozprával od srdca k srdcu, pochopí ho jednoduchý človek i nositeľ titulov. A triafa do čierneho, vždy aktuálne a nevraví nám nikdy všeobecné, bezkrvné myšlienky.Každého niečo zaujme a zachytí.

Diecézneho o. biskupa, Mons. ThDr. Štefana Sečku som si dala nahrať- bol mojim pofesorom , a tiež vyniká ľudskosťou a pozorným poučovaním ale i  počúvaním svojich veriacich, keď príde do niektorej farnosti. U nás býva často, sme sídlom konkatedrály, a najväčšou farnosťou v diecéze. Už ako profesor pedagogiky nám rozprával veľa vlastných skúseností s deťmií, ktoré vyrastali v neúplných alebo narušených rodinách, aké hlboké stopy, o ktorých nieked ani netušíme, to zanecháva na celý život.

Môžem im poďakovať iba vrúcnou modlitbou a nebeskému Otcovi, že nám dobre vybral. Nikdy nechýbajú tam, kde "ide o život " a aktívne sa angažujú .

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým