« Späť

Kačice

Kačice

Štedro večerné prekvapenie

 

 

 

Štedrý večer, tak ako každý iný rok, aj v tento  plynul v radostnom očakávaní privítania narodenia Ježiška, spojené s výzdobou bytu, s ozdobou stromčeka,  s prípravou štedrovečerného stola, čoho hlavným chodom je kapor, ktorý sa chystá posledný, aby sa teplý servíroval hneď po modlitbe.  Náš duchovný život je v tento deň spojený aj s tým, že po večery a poďakovaní zazvoní zvonček a rozbaľujú sa darčeky. Nebolo by to ináč, keby nenastalo to prekvapenie. T.r. syn si chcel uľahčiť niečo z  „vianočných povinností“ a rozhodol sa kúpiť od kolegu očisteného, naporciovaného kapra.  Nevesta, keď ho chcela obaliť v trojobale, vyberala ho z igelitky a namiesto 2 rozporciovaných  kaprov tam boli 2 celé kačice - hneď na začiatku tak definované, no po pozornejšom prebádaní sme zistili, že sú to husi. Večeru zachránila výborná kapustnica s hríbami, vynikajúci zemiakový šalát pripravený vnučkou,  a vyprážané rybie tyčinky bez obalenia. Radostnú atmosféru nám zamenené  kapre nezobrali a v príjemnej vianočnej pohode sme pokračovali v slávení štedrovečernej večere. 

 

 

 

 

Zdroj: vlastný

Obrázok: google

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
No tak to muselo byť pre Vás riadne prekvapenie, milá Anička! Ale tá veselosť, ktorú cítim z Tvojho príbehu zahnala všetky chmáry. Každopádne ďakujeme za rozdelenú radosť! :-)
Odoslané 25.12.2012 21:06.
Naozaj som sa touto radosťou chcela podeliť, aby som vyčarila úsmev na tvárach ľudí, ktorých mám rada. A že si to práve ty Evinka, ktorá to tak vnímaš, ma teší dva krát.
Odoslané 26.12.2012 4:09 ako reakcia na Eva Vráblová.