« Back

Misionár Božieho milosrdenstva P. James Manjackal kázal v Košiciach tisícom veriacich o Božej láske

Misionár Božieho milosrdenstva P. James Manjackal kázal v Košiciach tisícom veriacich o Božej láske

V dňoch 8. – 10. júla prebehla v Košiciach duchovná obnova s charizmatickým katolíckym kňazom z Indie otcom Jamesom Manjackalom. Konala sa so súhlasom košického arcibiskupa a metropolitu Východoslovenskej provincie Mons. Bernarda Bobera. Pastoračnú záštitu nad akciou prevzal rád minoritov na Slovensku, pre duchovnú posilu si prišlo takmer 3 500 veriacich. Stala sa tak najväčšou duchovnou obnovou, ktorú kedy nadačný fond Credo vo svojej histórii na Slovensku usporiadal. Väčšiu radosť než z vysokej účasti mali organizátori z ovocia, ktoré duchovné cvičenia priniesli. Na konci exercícií prebehlo svedectvo mnohých účastníkov obnovy a prinieslo silné príbehy. Ľudia svedčili o odpustení, o naplnení Duchom Svätým a vnútornom i fyzickom uzdravení. „Bol to veľký duchovný zážitok. Otec James je skutočný misionár Božieho milosrdenstva,“ popisuje pani Dobiášová z Prešova. Sväté omše, prednášky otca Jamesa, modlitby za duchovné i fyzické uzdravenia skrze Ducha Svätého, modlitba za vyliatie Ducha Svätého s vkladaním rúk, spoločné chvály, adorácie. To bola náplň trojdňového cvičenia. Akciu hudobne sprevádzalo chválové spoločenstvo Marana Tha.
Medzi váženými hosťami bol v piatok prešovský arcibiskup Mons. Ján Babjak a v sobotu rožňavský biskup Mons. Stanislav Stolárik, ktorých účastníci privítali vrelým potleskom. Nadačný fond Credo si veľmi váži ich návštevu. Veľkou duchovnou posilou bol pre organizátorov minorita p. Samuel Hurajt. Na duchovnej obnove spolupracovalo 140 dobrovoľníkov prevažne z Českej republiky, ktorí zo služby odchádzali radostní. „Sme veľmi vďační všetkým, ktorí sa na duchovnej obnove podieľali, pretože bez ich pomoci by to nešlo,“ hovorí Michaela Straková, hlavná koordinátorka tejto výnimočnej duchovnej obnovy. „Ďakujem tiež všetkým účastníkom, ktorí sa snažia posilňovať svoj vzťah s Bohom a prišli si po duchovné povzbudenie.“ 
Svedectvá z duchovnej obnovy si čoskoro budete môcť prečítať na internetových stránkach www.duchovniobnova.cz.
Ďalší kresťanský projekt zavíta do Steel Arény 19. decembra. Na programe je multimediálne dielo, ktoré oživí spomienky na milovaného pápeža  Jána Pavla II. ako na výnimočnú osobnosť súčasných dejín.
Nadačný fond CREDO sa svojou činnosťou snaží o šírenie kresťanských hodnôt v spoločnosti.
Jarmila Barboříková
CREDO nadační fond
tel.: + 420 608 429 552
e-mail: barborikova@credonadacnifond.cz