Message Boards

« Back to Základné úpravy

Pridanie prezentácie ppt, pptx

Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
Pridanie prezentácie ppt, pptx
Answer
7/14/14 1:49 PM
1.       Do počítača si uložíme prezentáciu, ktorú chceme pridať na našu stránku a taktiež jeden obrázok, ktorý bude našu prezentáciu ilustrovať (po kliknutí naň sa prezentácia stiahne a bude sa dať prezerať)
2.       Otvoríme si stránku, kde chceme prezentáciu pridať a v hornej lište ( nad ikonou Moja Komunita) klikneme na možnosť SPRAVOVAŤ- z ponuky, ktorá sa rozbalí vyberieme možnosť Obsah sídla.
3.       Z ponuky vľavo vyberieme Knižnica dokumentov.
4.       V stede sa nám zobrazí okno so šedou lištou, z ktorej rozbalíme možnosť PRIDAŤ a vyberieme možnosť  Viac položiek naraz.
5.       Zobrazí sa nám nová ponuka a zelené tlačidlo Prechádzať  - klikneme naň a z počítača nahráme našu prezentáciu- prípadne viacero prezentácií, ktoré chceme pridať.
6.       Počkáme, kým sa nám prezentácia nahrá a potom klikneme vľavo dole na tlačidlo ULOŽIŤ. Zobrazí sa nám zelená hláška Prezentácia bola úspešne ukončená.
7.       Červeným krížikom vpravo hore zatvoríme okno, v ktorom sme doteraz pracovali a otvoríme si stránku, kde chceme prezentáciu zobraziť ( napr. O farnosti, Domov...).
8.       Takto sme pridali prezentáciu, ale  potrebujeme ešte pridať ilustratívny obrázok, ktorý bude slúžiť na zobrazenie prezentácie (keď na neho ľudia kliknú, prezentácia sa stiahne a otvorí).
9.       V hornej lište nad ikonou Mojej Komunity zaškrtneme možnosť Zobraziť úpravy.
10.   Z tejto hornej lišty tiež vyberieme možnosť Pridať- a vyberieme možnosť Článok.
11.   Aplikácia Článok sa nám pridala na stránku.  Klikneme na nadpis Článok a premenujeme ho na názov našej prezentácie. Potvrdíme tlačidlom o zelenou malou fajočkou.
12.   V tomto malom okne klikneme na dolnú ikonku so zeleným plus (priať webový obsah) a otvorí sa nám nové okno.
13.   Napíšeme názov našej prezentácie (napr. Prezentácia našej farnosti) a v časti obsah klikneme na ikonku obrázku ( v poslednom riadku ikoniek vedľa ikony vlajočky).
14.   V novootvorenom okne klikneme na možnosť Prechádzať server.
15.   V ponuke sa nám zobrazia priečinky stránok, do ktorých môžeme obrázok nahrať- prípadne si môžeme nový priečinok vytvoriť kliknutím na možnosť  Create a new folder a pomenujeme ho.
16.   Rozbalíme si požadovaný priečinok a klikneme na dolnú možnosť Vybrať súbor-  z počítača vyberieme obrázok, ktorý bude ilustrovať našu prezentáciu. Potom klikneme vpravo dole na možnosť UPLOAD.
17.   Klikneme na odkaz na obrázok, ktorý sa nám pridal a zobrazí sa nám v okne vlastnosti obrázku. Ak vidíme iba časť obrázku- obrázok je príliš veľký, takže šírku obrázku vľavo prepíšeme na 200. Potom už vidíme obrázok celý a klikneme na OK.
18.   Klikneme na obrázok, aby sa nám označil a potom nad obrázkom klikneme na ikonku zemegule s reťazou – Vložiť/zmeniť odkaz, klikneme na Prechádzať server a z priečinka vyberieme našu prezentáciu ( tým získame prepojenie obrázka prezentácie- takže po kliknutí na obrázok sa bude otvárať prezentácia automaticky). Potvrdíme tlačidlom OK.
19.   V pravom okne klikneme na UVEREJNIŤ a prezentáciu s ilustratívnym obrázkom máme pridanú.