Blog

« Back

Túžiš po dobrom životnom partnerovi ?

Túžiš po dobrom životnom partnerovi ?

Stretávam mnoho mladých mužov a žien, ktorí mi hovoria o svojich ťažkostiach nájsť si partnera, s ktorým by vo vzťahu mohli smerovať do manželstva. Hoci sa modlia- a modlia sa už dlho, akosi to neprichádza..

 

Hoci príčin môže byť viacero a možno je to kvôli tomu, že Boh Ťa ťa volá do iného vzťahu ako je ten manželský :) , jedna z najsilnejších vecí, ktorá stojí medzi tebou a pevným vzťahom je nevysporiadaný vzťah s tvojím pozemským otcom.

Či už sú to dievčatá alebo chalani, ženy či dospelý muži, zranenie, zlý príklad či nepotvrdenie tvojej identity otcom má veľmi vážne následky. Čo máme teda robiť, ak sa táto charakteristika týka aj nás ?

 

  1. ODPUSŤ – odpusť svojmu otcovi všetko, čo ti nedal / lásku, prítomnosť, pomoc, podporu, istotu, pochvalu/, všetko, čo ti dal a bolo zlé / zlý príklad, urážky, neúctu voči tvojej matke, tebe samému, pohoršenie.../ a všetko, čo ti vzal / tvoje sny, túžby, možno všetok voľný čas, predstavu o peknom manželstve a rodine, pokoj, šťastie.../
    VYSLOV TO NAHLAS A ZO SRDCA- uvoľníš tak dvoch väzňov- svojho otca a seba
  2. POPROS BOHA O ODPUSTENIE-že si sa hneval a svojho otca / i keď právom /
  3. POPROS BOHA O UZDRAVENIE-jednoducho popros svojho DOKONALÉHO DOBRÉHO OTCA, aby nahradil všetko, čo ti tvoj otec nevedel dať a príjmi to s vierou
  4. OPAKUJ TIETO TRI KROKY-a uvidíš zázrak nielen v nájdení svojho budúceho partnera :)

 

Nech Pán naplní Tvoje srdce dôverou a radosťou z nádeje, ktorú máš v BOHU.

Comments
sign-in-to-add-comment
Srdiečko, ďakujem za pozdieľanie.

Pán nás chráni pred horšími zraneniami, ktoré by mohli prísť v manželstve k vôli tomu, že sme si nevysporiadali vzťah k prítomnosti nového muža / ženy. Nové zranenia by len prehĺbovali tie staré - spôsobené otcom alebo matkou.

Tieto kroky uzdravenia naozaj fungujú. Kvôli diskrétnosti nemôžem povedať konkrétne mená ľudí, ktorí boli takto uzdravení a našli si životných partnerov, ale je úžasné sledovať, čo reálne dopĺňa nebeský otec to, čo nebolo dané pozemským otcom, resp. matkou. Boh Otec je úžasný!
Posted on 10/13/11 6:55 AM.
Anička, krásny príspevok, ale čo, keď máš doma super ocka a aj tak to nefunguje?
Posted on 10/17/11 11:29 AM.
Áno, samozrejme, že neodpustenie svojmu otcovi je len jedna- hoci jedna z najsilnejších príčin. Ak máme to šťastie, že máme dobrého ocka /ako aj ja emoticon/ príčiny môžu byť aj tieto.
/ Nemám, samozrejme, 100% odpoveď, ale odpovedám z našej modlitebnej skúsenosti s mnohými mladými a svojho teologického poznania emoticon /

1.Boh pre Teba ešte formuje tvojho manžela a musíš na neho počkať / poznám mnoho takýchto ľudí, ktorí po 10 rokoch našli svojich životných partnerov a povedali: „Oplatilo sa čakať !“ /

2. Boh pre nás pripravil iné povolanie a my sme si vlastne ešte nevšimli, že to vlastne do neho sme tak zaľúbení

3. Seba neprijatie- ak svoju hodnotu spájame s tým, či máme alebo nemáme priateľa- a ak nemáme a cítime, že naša hodnota je akoby nižšia, nie je to v poriadku. Naša hodnota závisí jedine od Boha. Ak túžime po partnerovi z veľkej časti kvôli, aby naplnil naše potreby, prázdno a potvrdil nám, že sme hodní lásky- je to vec, ktorú nám nemôže dať. Z vlastnej skúsenosti /a mám toho najlepšieho manžela / môžem povedať, že toto vždy ostáva na Ježišovi a nijaký človek ho nie je schopný nahradiť. Ak nás o tom nepresvedčí Ježiš svojou láskou a smrťou, ktorá hovorí, že radšej by nežil, ako by žil bez nás, nedokáže to nikto iný. Romantický ošiaľ o chvíľu- rok, dva pominie a my znova cítime neistotu. Musíme nechať Ježiša, aby nám ukázal svoju hodnotu a lásku k nám- potom budeme vedieť, kým sme a ani keď do nášho života vstúpi nejaký človek nezaberie Ježišovo miesto.
Posted on 10/17/11 2:48 PM in reply to Eva Krpeľanová.