Blog

« Back

Porovnávaš sa ? Čo s tým ?

Porovnávaš sa ? Čo s tým ?

Veľmi sa ma dotklo svedectvo muža, ktorý sa až do svojho zrelého veku neprestal cítiť menejcenný a stále sa porovnával. Viem, že nám často pomôže, ak máme aj vedomostný základ a vieme, že sme každý jedinečný a originálny, že každý z nás je 100 % dobre stvorený a nie je omylom, nie je „menej kvalitný“ a horší, ale často sa stáva, že to vieme, no predsa cítime opak.

 

Môžeš mať pocit, že Teba má Boh menej rád, alebo, že o Teba sa až tak nezaujíma, že iným žehná viac, predurčil ich pre väčšie veci, dá im všetko, zatiaľ čo tebe len odrobinky... Alebo že ten druhý je úspešnejší, múdrejší a šikovnejší, zručnejší a obratnejší a tá druhá krajšia, vtipnejšia, obľúbenejšia, má lepšiu postavu, krajšie vlasy, darí sa jej...

Ak to poznáš a trochu ťa pri tom výpočte vlastností čosi zabolelo, pozývam ťa, aby si s tým dnes začal/a niečo robiť. Tento pocit vychádza zo zranenia, ktoré sme si nemuseli uvedomiť ( alebo sme si ho uvedomovali až príliš dobre). Úžasné je, že Boh má spôsob ( a nie je nekonečne dlhý a bolestivý), aby ťa uzdravil, aj keď sa tá vec mohla stať dávno v minulosti.

Čo potrebuješ urobiť ?

  1. Identifikuj zranenie- možno ti hneď napadá nejaká situácia, keď sa ti možno vysmievali, alebo si bol odmietnutý- ak nie, pros Pána, aby Ti pripomenul z čoho tvoje porovnávanie pramení.(Neuzdravené zranenie spoznáš tak, že pri spomienke na ten zážitok znova cítiš nepríjemné pocity- hnev, hanbu, strach, vinu, bolesť...) BUĎ ÚPRIMNÝ A PRIZNAJ SI ZRANENIE ! (má ich každý – a nie jedno :))
  2. Modli sa : „Pane, vstúp do tej situácie a uzdrav ma z tohto zranenia .“ Potom si predstav danú situáciu, ale s tým, že Ježiš je po tvojom boku. Prejdi ju celú. Pán ti dá prežiť istotu Jeho prítomnosti v tej chvíli a uzdraví ťa.
  3. Vyslov MENOVITE odpustenie tým, ktorí ťa zranili a poďakuj sa Pánovi za uzdravenie.

Po tomto procese na danú situáciu nezabudneš, ale pri spomienke na ňu nebudeš cítiť žiaden negatívny pocit. (Môžem to skutočne potvrdiť z mnohých skúseností.)

Ak si sa takto ešte nemodlil, bude určite potrebné odhaliť viaceré zranenia, ktoré sa ti za tento čas nahromadili. Chcem ťa však povzbudiť : CHOĎ DO TOHO ! NEODKLADAJ TO ! STOJÍ TO ZA TO ! Nech Ťa Pán pri tom veľmi žehná a pomáha Ti !

PS : Autorkou tohto postupu nie som ja, je to jedna z metód používaná pátrom Elliasom Vellom, ktorý ju uvádza vo svojej knihe Ježiš môj uzdravovateľ , ktorá má aj Imprimatur otca biskupa R. Baláža. Nájsť túto metódu môžete ale aj v iných knihách.

Comments
sign-in-to-add-comment
Povzbudivé riešenie pre veriacich. Pre neveriacich reklama, že riešenie existuje. Majme otvorené oči a srdcia, aby sme ich v svojom okolí rozpoznali a sprevádzajme ich modlitbou, či slovom, aby to riešenie našli.
Posted on 3/8/12 5:21 PM.
Anka, skutočne je to liečivé, mám s tým desiatky skúseností. Ale:
Čo vtedy, ak......
Svojho času som prudkou reakciou ublížila slovom priateľke. Takmer ihneď som sa spamätala a ospravedlnila. Neprijala to.
Prišla druhá príležitosť. Nechcem sa chváliť, ale mne naozaj nerobí problém odpúšťať, ba ani čo sa tak často vraví- odpustím, ale nezabudnem. - zabudnúť. Možno preto, že som sangvinik ako z učebnice....Skúsila som prvý krok. Odpoveď: ignorancia. Spovedník mi povedal, že ak som sa ospravedlnila a poprosila o odpustenie, je všetko O.K., že natískať sa už neprikazuje. Mne to však doteraz nie je jedno, za priateľku sa už rok modlím...viac nedokážem.?????
Posted on 3/8/12 7:13 PM.
anka super clanok. :-) vidim ze tam mas uz styri znacky ale hodila by sa ti tam mozno aj piata "vnutorne uzdravenie a oslobodenie". Tak nejak sa vola, viem o nej preto ze som ju sama vytvorila, kedze prepisujem knihu t. ivancica o vnutornom uzdraveni a oslobodeni a tento blog by sa velmi hodil pod tu znacku. Bolo by pokope vsetky blogy ktora sa venuju teme vnutorneho uzdravenia a bolo by to dostupne ludom ktori maju o takuto temu zaujem, ze by si klikli len na tu znacku a hned by im vyskocili vsetky blogy na tuto temu. Ale to vobec nemusis tak urobit, iba ak chces.
Posted on 3/8/12 8:32 PM.
Úplne chápem, na čo myslíš a napadá mi iba jedno emoticon modli sa za jej uzdravenie a za to, aby dokázala odpustiť (nielen tebe- lebo, to čo jej bráni odpustiť musí byť oveľa horšie- zranenie zmiešané s hriechom, pýchou, nedostatkom lásky... ). A tiež jej žehnať slobodu a odpustiť aj odmietnutie podania ruky na zmier. Láska je vliata čnosť tak sa modlím, aby jej Pán vlial veľa lásky aj voči "nepriateľom" a oslobodil ju.
Posted on 3/9/12 2:59 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Super- vďaka za dobrý tip- hneď to urobím emoticon Presne, značky majú slúžiť na to, aby bolo všetko pokope emoticon Vďaka ešte raz
Posted on 3/9/12 3:01 PM in reply to Veronika Florkova.
Som šťastná, že som mohla čítať tieto slová. V marci 2012 som to nezvládala, aj kvôli PC... Takéto posmeľovania sú stále aktuálne.
Posted on 6/14/13 11:57 AM.