Blog

« Back

Ďakovanie za škaredé-krásne

Ďakovanie za škaredé-krásne

Ann hovorí o vďačnosti za škaredé-krásne. Je to napríklad frustrujúci neporiadok, ktorý Boh zasa mení na poriadok, ak my dokážeme do toho vložiť vďačnosť. Hovorí o "zázraku" vďačnosti človeka, na ktorú Boh odpovedá "zázrakom" - vzniká niečo krásne zo škaredého.

Je to zaujímavý postreh ženy, matky, ktorá sa denne stretá s "neporiadkom" po deťoch, s neporiadkom v kuchyni po varení a príprave jedla pre rodinu, kedy so vzdychom pozerá na špinavé riady a neporiadok v kuchyni( škaredé)... Keď začne ďakovať, "zrazu" nachádza nové, krásne... Hotové jedlo, peknú dekoráciu, ktorú prikladá napríklad na vidličku k jedlu pre manžela:0)

Je to povzbudenie aj pre mňa, keď denne zápasím s udržiavaním poriadku. Akonáhle niečo začnem robiť, je poriadok tam kdesi... možno to bude povzbudením aj pre vás, maminky a manželky, ak sa zasa po tisíci krát pustíte do upratovania, prania a umývania riadikov...

Nie je to vždy ľahké. Potrebuje to vytrvalosť v ďakovaní. Vytrvalosť v nachádzaní a hľadaní darov od Boha. Potrebuje to odhaľovanie týchto "darov". Preto ich Ann hľadá a zbiera, dáva im konkrétnu podobu a priraďuje k darom meno a číslo, aby plasticky zobrazila počet - lebo je ich toľko - 1000 každý deň! Ona to vyjadrila týmto pomenovaním a číslovaním, lebo predtým ani Ann tieto dary NEVIDELA. Nevedela o nich, boli iba "mnohé" bez konkrétnej podoby. Ak ďakovala za v š e t k o - nenapĺňalo to radosťou, bolo to neosobné a nie konkrétne. Keď si začala pozorne všímať, začala hľadať srdcom v tom množstve, prišla radosť a silná túžba vidieť ich, nájsť ich, zistila, že tu sú a že ich je plnosť... Túžila vidieť to, čo jej Boh neustále darúva, každý deň. Preto  to číslovanie a tie mená darov.

Netreba sa obávať, že P O Č Í T A N I E  DAROV neprinesie ovocie. Prinesie bohatú úrodu.

Prinesie RADOSŤ A VĎAČNOSŤ do srdca každého, kto to robí.

 

Ann zbierala dary dlho a stále nachádza ďalšie a ďalšie. Naučila to aj svoju rodinu. Manžela aj jej deti. Začali žiť VĎAČNOSŤ BOHU ako rodina. Rozdáva tieto dary ďalej. Vzniklo mnoho stránok na internete. Pôsobí aj na iné spoločenstvá, organizácie žien a detí, zamerané na pomoc a podporu skutočne nešťastným ľuďom, ktorí majú ešte aj iné, veľmi vážne problémy a nedostatok na materiálnej i duchovnej pomoci. Boh štedro odmeňuje svojich ĎAKOVNÍKOV.

Zbiera dary svojim fotoobjektívom, potom k nim dopĺňa Slovo z Písma... a svoje slová vďaky...

Zdroj a foto: Ann Voskamp, One thousand Gifts na stránke: