Blog

« Back

Prvé a najväčšie prikázanie

Prvé a najväčšie prikázanie

Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou, celou svojou mysľou a celou svojou silou.

V Duchovno-spoločenskom stredisku sme na chválach pokračovali v preberaní Desatora vo svetle vykúpenia, ktoré nám získal náš Pán Ježiš Kristus. Po téme o prvenstve Božej milosti a lásky sme sa zameriavali na prvé a hlavné prikázanie, ktoré vychádza z modlitby Šema Izreal: Počuj, Izrael, Pán je náš Boh, Pán jediný! A ty budeš milovať Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou silou (Dt 6,4-5).

Vyučovanie si môžete vypočuť tu: http://gloria.tv/?media=384679

Ospravedlňujem, že nie je úplné a ale zapli sme record trochu neskôr.frown

Pri príprave vyučovania ma inšpirovala kniha Výklad apoštolského vyznania viery, modlitby Pána a desatora Božích prikázaní od sv. Tomáša Akvinského. Je to vynikajúca kniha a zvlášť ju odporúčam teraz v Roku viery. Predtým som poznal sv. Tomáša viac ako teológa a filozofa, ale v tejto knihe, kde sú zozbierané jeho kázne, som zistil, že je tiež skvelý biblický učiteľ. V knihe je možné nájsť mnoho odkazov zo Sv. Písma k preberaným témam, takže je inšpiratívna k príprave katechéz i na stretká.

Comments
sign-in-to-add-comment
Už sa teším na prednášku. Vďaka za zdieľanie, že sa môžme aj takouto formou obohatiť. Tá kniha vyzerá celkom dobre, dík za tip.
Posted on 1/22/13 10:10 AM.
No parada.. keby som mohol tak zatlieskam.. ze dakto uverejnil nieco o diani v Krizovej Vsi.. lebo jedine co som zaregistroval boli nejake vrazdy a umrtia opitych co poskytlo nase dokonalé spravodajstvo.. takze deje sa tam aj nieco pozitívne.. tak to je úplne super..
Posted on 1/22/13 11:49 AM.
Veľmiása teším, že toto vyšlo v slovenskom jazyku. Mám to v nemčine a bola som veľmi šťastná, keď som to pred rokmi dostala ako darček. Vrelo odporúčam.
Posted on 1/22/13 2:44 PM.
Vďaka za príspevok aj za tipna knihuemoticon
Posted on 1/22/13 5:01 PM.