« Back

Don Bosco Show 2013

Sviatok sv. Jána Bosca je pre nás, saleziánsku rodinu, najväčším sviatkom počas roka, a preto sme sa, ako každý rok, tak aj tento, stretli v nedeľu 27.1.2013 pri príležitosti oslavy tohto svätca na našej tradičnej akcii – Don Bosco Show. Tento raz sa celá akcia niesla v duchu zápasu dona Bosca a diabla o duše ľudí dnešnej doby.

Tento zápas bol zobrazený na príbehu klasickej rodiny, ktorá sa snaží vyrovnať s každodennými problémami a krížmi, ktoré musí niesť. V príbehu vystupuje syn ako animátor v saleziánskom stredisku, mamka poštárka, pracujúci otec, ich dve dcéry a babka, ktorá bude čoskoro oslavovať 70-ku. Do deja vstupujú diabol a don Bosco, ktorí sledujú konanie členov rodiny a pripisujú si body na svoje kontá a zvádzajú tak boj o ich duše.

A kto vyhral? Aj keď v príbehu získal na svoje konto viac bodov diabol, predsa vyhral don Bosco, ktorý sa napriek všetkému nevzdal a vyzdvihol sv. spoveď ako nástroj, ktorým môžeme stále začať odznova s čistým štítom a s nulou na diablovom konte. Aj keď nie vždy ide všetko podľa našich predstáv a diabol má zjavne prevahu, netreba sa báť, pretože Pán nás neustále posilňuje svojou láskou a don Bosco je tu stále s nami. No nezabúdajme, že tak ako don Bosco, tak sa ani diabol nikdy nevzdá a bude stále číhať na naše slabé miesta.

Na záver ešte ostáva poďakovať sa všetkým tým, ktorí účinkovali, pomáhali, dozerali a povzbudzovali, alebo sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do prípravy alebo samotného priebehu tejto akcie. A v neposlednom rade patrí vďaka Pánu Bohu, Panne Márii aj don Boscovi, ktorí na nás celý čas dozerali a požehnávali nás zhora. :)

A pamätajte, zápas o duše neskončil, ale stále pokračuje.

 

Foto z akcie si môžete pozriež v našej fotogalérii alebo na facebookovej stánke JMS-photostudio.

Previous