Blog

« Back

Letná hra nielen o knihu!

Letná hra nielen o knihu!

Poznáte knihu Ann Voskampovej Tisíc darov?

Ak ste pravidelnými návštevníkmi komunity Radosť a vďačnosť určite áno, aspoň z počutia. Ale možno by ste si ju chceli prečítať, alebo ešte lepšie, mať doma. A možno ju už máte, ale chceli by ste obdarovať niekoho ďalšieho... Či tak, alebo onak, alebo ešte celkom inak - je tu hra na celé prázdniny - nielen o knihu Tisíc darov!

Nielen. Najväčším darom pre každého zúčastneného bude samotná radosť zo všetkých požehnaní, ktoré sa vám počas letných prázdnin podarí nájsť. Pretože kto pozná dary, ktoré každý deň dostávame, a kto je vďačný, ten je šťastnejší. Dokazujú to nejaké výskumy, ale ja verím aj vlastnému pozorovaniu. Naozaj som oveľa spokojnejšia, radostnejšia a áno, aj šťastnejšia, odkedy hľadám a počítam dary, ktoré každý deň dostávam. Skúste to aj vy, a uvidíte, ako sa váš deň zmení.

Je v našej moci urobiť svoj deň radostný, alebo mrzutý - a to aj napriek tomu, že niekedy nevieme zmeniť okolnosti, ktoré nás stretajú.

Ale vás už určite zaujíma, ako môžete vyhrať.

V prvom rade hľadajte radosti, ktorými vás "život" obdarúva. Môžete si písať vlastný zoznam tisícich darov... alebo pre začiatok možno 100... alebo aspoň 10 darov, ktoré ste dostali.

Druhá podmienka - Napíšte o tom. Môžete opisovať vaše hľadanie, alebo úvahy, ktoré vás k nemu viedli (či naopak odrádzali?). Môžete písať o tom, ako hľadanie darov zmenilo váš pohľad (alebo nezmenilo). Môžete jednoducho vymenovať dary, ktoré ste našli. A poteším sa aj fotografiám. Je to na vás. Dôležité je, zamyslieť sa - a ďakovať.

Do žrebovania postúpi každý, kto uvedie aspoň 10 darov (text alebo/a fotografie), alebo napíše príspevok, ktorý bude mať aspoň 200 slov (doteraz som napísala 276 slov). Ďalší príspevok, alebo ďalšia zbierka viac ako 10 darov znamená ďalšie miesto v osudí.

Pokojne môžete písať na svoj vlastný blog, alebo v ľubovoľnom prostredí, ktoré využívate (sme.sk, farské noviny... členovia komunity RaV môžu samozrejme prispievať tu v Slove vďaky). Len mi prosím pošlite adresu vášho článku. A chcela by som vás poprosiť, aby ste v príspevku uviedli odkaz aj na tento článok, nech nás nájdu aj iní vaši čitatelia a môžu sa k nám pripojiť.

Ak niekto nemá vlastný blog, alebo na ňom svoj príspevok z nejakého dôvodu nechce uverejniť, môže svoj príspevok poslať na môj mail (letitia.tiba @ gmail . com).

Ďalšou možnosťou sú komentáre s vašimi darmi na úvodnej stránke komunity Radosť a vďačnosť, alebo na našej stránke na FB, či G+, alebo tu pod článkom (nastavím možnosť komentovania aj pre nečlenov komunity). Kto by chcel, je možné komentovať tyiež pod článkami na mojom externom blogu (rubrika Vďačné chvíľky).

(Ak by boli nejaké nejasnoti, pýtajte sa. Mám dar komplikovať veci B-) )

Okrem radosti, ktorú budete mať z hľadania a z vďačnosti, ktorá porastie vo vašom srdci, môžete získať knihu Ann Voskampovej Tisíc darov, ktorú nám do súťaže venovalo vydavateľstvo Kumrán a niekoľko menších darčekov, ktoré ešte len vyrobím. (Ukážem neskôr.)

Alebo nemáte záujem o výhru? Aj to je možné, ale prosím, pripojte sa k nám aj tak. Veď v spoločenstve viacerých ľudí sa ďakuje lepšie. Aj radosť sa najlepšie šíri delením - medzi iných ľudí. Buďme si navzájom požehnaním! 

Nech sa vám darí každý deň nachádzať radosť. 

Želám vám krásne leto!
Letitia.

 

Kresťanské kníhkupectvo, obchod. Knihy, CD,DVD, šperky, tričká.

Sponzor súťaže

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Zatiaľ sa do rubriky Radosť a vdačnosť stále nedajú pridávať príspevky, iba prečítať Vaše návody.
Posted on 11/07/13 09:22.
Výborné! Veľmi rád sa pripojím, aspoň budem pozitívnejšie naladený emoticon
Posted on 11/07/13 16:52.
Nedá sa pridať. Zvláštne, že ukazuje, že som členom - vlastne neviem, lebo mi zmizol profil, nič som tam s nám nerobil a zmizol. Či to spolu súvisí, neviem. uvidíme, ako s tým dalej...
Posted on 11/07/13 17:32.
nič som s profilom nerobilaemoticon votreli sa preklepy... emoticon
Posted on 11/07/13 17:33 in reply to Mária Künzl.
Si členom. Asi nám tu ešte stále rachotí nejaký "zlomyselný škriatok" (šotek), čo nám maže príspevky a nepustí vás tam kam má... ;-)
Ale aspoň komentáre k článkom sa dajú pridávať.

Tak môžeš (všetci môžete) vložiť link na všetky "súťažné" príspevky sem.
Posted on 11/07/13 21:01 in reply to Mária Künzl.
Vlastne aj priebežné vďaky sem môžete vkladať (každý deň).
Aspoň kým "sa" opraví Wall na úvodke.
Posted on 11/07/13 21:02 in reply to Eva Baranovičová.
Blog: Ďakujem za nádej od Márie Kunzl: http://www.mojakomunita.sk/en_GB/web/newfame/blog/-/blogs/dakujem-za-nadej

Mária,­ ďalšie príspevky už si pridávaj sama (takto link do komentárov), dobre?
Posted on 12/07/13 23:25.
A dary z aktuálneho dňa tiež môžete sem pridávať, keď Wall nefunguje.
(nech to nekomplikujem a nemusíte sa mi "doprosovať" emoticon )
Posted on 12/07/13 23:26.
Požehnaný večer. Aj ja som niečo napísala... emoticon tak posúvam.... a keďže neviem ako, tak aspoň takto emoticon

http://www.mojakomunita.sk/web/damiana.baginova/blog/-/blogs/darovacie-domino?_3­3_redirect=http%3A%2F%2Fwww.mojakomunita.sk%2Fweb%2Fdamiana.baginova%2Fblog%3Fp_­p_id%3D33%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_i­d%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1#jzyd_message_undefined
Posted on 02/08/13 23:27.
Jej, práve píšem zhrnutie za júl, keď mi prišla notifikácia tohto komentára... Tak tam tento blog ešte rýchlo prihodím. ;-)
Posted on 03/08/13 01:04 in reply to Marcela Bagínová.