Blogs (Blog)

« Back

nePLÁNOVANÉ

nePLÁNOVANÉ

(recenzia od S. Samuely Rudincovej OSF)

 

Autentický príbeh mladej ženy, ktorá chce pomáhať ženám v kríze. Do tejto svojej túžby investuje samu seba, svoje srdce aj svoju kariéru. Dotiahne to až tak ďaleko, že sa stane riaditeľkou spoločnosti Plánované rodičovstvo. Celých osem rokov je presvedčená, že bojuje na strane dobra, že ich spoločnosť sa pričiňuje o znižovanie potratov, hoci ich sami vykonávajú.

Zlomový okamih nastane, keď asistuje pri potrate. V tej chvíli pochopí, že žila v klamstve, ktoré šírila, a tým zraňovala ženy, ktorým chcela pomôcť. Odchádza zo spoločnosti (aj keď nie v dobrom svetle) a vstupuje do „druhého tábora“ – Združenie pre život, kde ju prijímajú s otvorenou náručou.

Svoju túžbu srdca hlavná hrdinka trocha pozmenila: „Odteraz budem pomáhať nielen ženám, ale aj nenarodeným deťom.“

Autorka veľmi úprimne opisuje svoju cestu, počas ktorej si spätne uvedomuje Božiu réžiu. Konštatuje, že Boh je hoden našej poslušnosti a dôvery. Keď vykročíme v poslušnosti, Boh priamo pred nami rozbalí červený koberec.

ilustračný obrázok: kumran.sk

Comments
sign-in-to-add-comment
Knihu nepoznám, téma vyzerá zaujímavo.
Ale oslovila ma tá zmenená "túžba srdca" hlavnej hrdinky.
Aj ja sa usilujem vysvetľovať našim študentom, že keď sa vo svojej práci stretnú so ženou, ktorá uvažuje o potrate, musia si uvedomiť, že tu majú pred sebou vlastne dvoch klientov... a obom treba profesionálne pomôcť.
Posted on 7/8/12 9:13 PM.
Ak pre niektoré ženy znamená tehotenstvo " nechať si zničiť život " -potrat va v skutočnosti znamená "nechať zničiť minimálne dva životy".
Posted on 7/9/12 3:32 PM in reply to Stanislav Košč.