Komentáre, recenzie, odporúčania

« Back

Lietajúci Cyprián

V poslednej dobe najlepší film, aký som videl. Ponúka nádherné myšlienky a núti k zamysleniu...A myslím si, že práve to je dôvod, prečo sa o ňom mlčí. 

Comments
sign-in-to-add-comment
Vďaka za mini-recenziu. S manželkou sme rozmýšľali, či sa to oplatí pozrieť. Nejaké ohúrujúce komentáre sme k tomu filmu zatiaľ nenašli. Mali sme pocit, že to bude podobného razenia ako Bátorička alebo nový Jánošík. To je prvý podnet k tomu, aby sme si to pozreli. Určite sa tu ešte vrátim a napíšem svoj pohľad.
Posted on 1/10/11 8:21 AM.
Áno, je to ozaj len mini-recenzia z mojej strany, pretože si netrúfam na nejaké rozsiahlejšie dielo. O samotnom príbehu sa dá nájsť veľa na nete, ale aj mňa dosť zarazila kritika vo viacerých recenziách, v ktorých sa píše, že ide o príbeh ktorý nemá dej. Nuž, každý hľadáme asi čosi iné. Pre mňa má veľkú hodnotu a preto som to podporil aj kúpou DVD. Teším sa na Tvoj pohľad keď si ho pozrieš.
Posted on 1/10/11 9:55 AM in reply to Martin Lojek.
Po neúspešnom pokuse recenziami rôznych portálov odradiť diváka pozrieť si tento film, sme sa včera večer vďaka tomuto pozvaniu odhodlali pustiť si to.

Asi by sa patrilo napísať čosi obšírnejšie, ale žiaľ času je málo. Na to, že film je vo väčšine recenzií opísaný ako "nudný", opak je pravdou. Vnútorné prežívanie postáv a ich vzťahov s odkrývaním zlomových momentov vytvára dosť napínavý príbeh. Páči sa mi, že to nieje prvoplánové. Kvalitu zápletky by som prirovnal k k francúzkemu filmu Purpurové rieky.

Životná cesta človeka - zatvrdnutého hriešnika, ktorý radikálne zmení svoj život je spracovaná úžasne. Ako píše Ján, sú tam výborné podnety k zamysleniu sa. Film ponúka myslím, že aj dosť reálny pohľad na tvrdý život v Cirkvi v tej dobe, hoci by sme nemali polarizovať, pretože na druhej strane v tom čase Cirkev asi čelila Luteranizmu a musela sa istým spôsobom brániť.

Musím pochváliť aj výbornú kameru a hudbu. Červený Kláštor dobre poznám a bolo milé vidieť to vo filme emoticon
Film ma prekvapil príbehom ale asi som viac čakal "lietajúce" scény ...ale bolo to aspoň reálne.
Posted on 1/14/11 12:21 PM.

Vitajte na našej stránke

O tomto zatiaľ viete len vy. A samozrejme vydavateľ. :)

Wall - najnovšie

Profile

Kresťanská kniha a film

Description:
Jedno z miest, kde sa môžeme podeliť o to, čo čítame a pozeráme. Boh rozpráva cez knihu, cez film a možno chceme, aby prehovoril aj k našim priateľom, blízkym. Dajte im možnosť ho začuť.

web-admin

tieto-stranky-nemaju-spravcov-ak-chcete-pomoct-napiste-na admin@mojakomunita.sk