« Back

Na margo kauzy Bezák

 

Osobne som z jeho doteraz nevysvetliteľného odvolania dosť sklamaný,smutný. "Aj Pan Jeziš pred Pilatom povedal...ak som zle povedal dokáž...ak nie prečo ma biješ.....?!


"Ľudskej malosti je tŕňom v oku práve človek ušľachtilý."

Verím však a dúfam, že sa všetko zlo na dobro obráti. Všetci svätí si prešli ťažkými skúškami.Všetko vzali pokorne a dnes ich oslavujeme ako svoje sväté vzory. Trošku odstupu, pokory a nadhľadu, by nezaškodilo ani mnohým " veriacim". Búrlivé komentáre o odstúpení z Cirkvi a podobne, mi prídu dosť unáhlené, priam trápne ! Ak by chcel niekto odísť z cirkvi tak nech sa páči...aspoň sa Cirkev očistí od falošných veriacich. Pretože potom, to v ich srdciach a životoch nebola a nie je viera. My veríme Bohu, ktorý je spravodlivý, nemusíme sa báť. On je víťaz nad všetkým zlom. Nemôžem odchádzať z Cirkvi, keď je to telo Kristovo. Teraz musíme byť verní a dôverovať, je to skúška pre nás. Modlime sa, milujme nebeského Otca, ktorý nikdy neopustí, je nežný dobrý a spravodlivý, majme pevnú vieru a zjednoťme sa radšej v modlitbe za arcibiskupa Bezáka i za Svätú Cirkev.

 

 
 



Previous
Comments
sign-in-to-add-comment
dobré veci sa veľmi ľahko prijímajú - ale prijatie zlých- viac osoží.... to mi napadlo ako prvé...
Jedno je isté, BOH vie kto je kto, aj kde je Pravda
Posted on 7/4/12 3:38 PM.
Spomenul som si : " Blahoslavený muž, ktorý vydrží skúšku, lebo keď sa osvedčí, dostane veniec života, ktorý Boh prisľúbil tým, čo ho milujú." ( Jak 1,12 )
To platí teraz pre celú Cirkev na Slovensku. Dôverujem Bohu, dôverujem Cirkvi.
Posted on 7/4/12 5:37 PM.
Aj keď som aký som, tak stojím stále za pápežom a hierarchiou cirkvi. A kto som ja, aby som si dovolil súdiť pápeža ak nepoznám naozaj podklady prečo sa takto rozhodol a i keď by som poznal. Nejdem spochybňovať pápeža Benedikta XVI. Skôr táto kauza ešte viac vo mne vyvolala nedôveru už v rámci cirkvi na Slovensku a tzv. lobovanie, lebo je čudné aj to, že za akých okolností bol vôbec Bezák, menovaný za arcibiskupa. Táto kauza pomohla len roztrhnúť cirkev na Slovensku. Mnohí mladí sa postavili proti hlave cirkvi, pápežovi a začali sa búriť a nesúhlasiť. Dosiahlo sa spochybnenie pápeža. Slovensko ešte stálo nejako vo viere a v cirkvi ako jej hierarchii. Teraz diabol dosiahol svoje. Pokojne ma zmažte, ale tak to cítim. Amen!
Posted on 7/4/12 7:14 PM.