« Back

Najkrajší darček

Najkrajší darček

Asi sa ťažko vyhodnocujú darčeky podľa ceny z obchodu, ktorá sa diskrétne zvykne odstrániť. To hlavné je v srdci.

Hoci som osamelá, na Vianoce sa zatiaľ vždy pritrafl niekto, kto vie, aké je to ťažké,najmä ak vás pred desaťročím bolo do tridsať. A darčeky dostávam tiež, hoci vždy nie som "dobré dieťa". Bolo ich viac a všetky krásne, ale jeden ma zvlášť chytil za srdce.

Pred Vienocami od poslednej adventnej nedele a medzi sviatkami rada hrám na klavíri alebo keyboarde vianočné piesne. Žiaľ, spamäti viem iba tie, o som sa naučila v detstve- české alebo nemecké z rakúskych regiónov,ktoré ma  naučila mama. Slovenské zahrám, ale s veľmi jednoduchým vlastným doprovodom.

Jedna moja priateľka si potrpí sa veľmi pekné zabalenie darčeka. Ja to nikdy nebudem vedieť. Musím si balík upevniť izolepou a až tak nejakú stužku na to....robota horšia ako preložiť 5 strán z angličtiny....

Pretože nezvyknem otvárať balíčky pred Štedrým večerom a cestovala som preč, otvorila som až po návrate. S trasúcimi prstami som otvorila veľký  tenší balík....a bolo v ňom čosi originálne. Priateľka, ktorá vlastní kancionál, mi dala okopírovať diel s vianočnými piesňami, pretože celý kancionál sa ani na piano, ani na keybord nezmestí. Vyslovene so pišťala ord radosti. Venovanie také do srdca, že sa ho dozviete až v nebi.

Prirodzene som sa tešila aj rukaviciam, drevenej miske s lyžicou na halušky ( z takej chutia najlepšie) , knižkám, sviečkam, kalendáru s kópiami malieb majstra Záborského.

Ale tento notový bude mať dvojaký efekt. Roztrénujem si oslabené prsty a zahrám svojim priateľom piesne, ktoré sú im najbližšie.....teraz už možno dve-tri, ale do Vianoc 2016 by som sa to rada naučila. Ďakujem Ježišovi, ktorý vnukol priateľke tak skvelý nápad.

Comments
sign-in-to-add-comment
To je krásne. Vidno, že ťa priateľka má rada a dobre ťa pozná. A povzbudila ma aj tvoja radosť, s akou si darček prijala. Takto by sme mali prijímať všetky dary. Ďakujem, a želám aj tebe do nového roka veľa radosti, pokoj v srdci a istotu, že si stále milovaná! E.
Posted on 12/31/15 5:35 PM.
Veľmi sa teším s Tebou, Irmuška! emoticon
Posted on 1/1/16 12:57 PM.