« Back

Netreba ani komunizmus

aby do nás kresťanov neustále niekto ryl.

Priatelia, toto nie je blog, iba kratučká poznámka. Kto chce psa biť, palicu si nájde. Nie sme psi, tu ide skôr o časový moment, kedy si autori v redakcii novín Sme  a možno i iných  našli spôsob, ako nás pomocou našich úžasných svetových historikov poúčať, že sv. Cyril a Metod nám nepriniesli vieru, a že, ako tvrdí druhý autor, sme vieru neprijali dobrovoľne.- včerajšie Sme na internete uvádza aj posmešnú scénku.

Vlastne ...je demokracia, tak už ani nik nepozdvihne hlas proti takým urážlivým útokom, druhého o.kardinála Korca nemáme, takže....

A ja nie som povolaná. Najlepšie, pozrite, priatelia- a urobte si úsudok sami.

Iba toľko.

Comments
sign-in-to-add-comment
Práve som sa vrátila z Chorvátska - už druhý krát. A vždy znovu ma milo prekvapí (a zároveň zamrzí), ako si oni vážia prínos svätých vierozvestcov a ako sa hlásia k svojmu (rovnako ako aj nášmu) prvému písmu - hlaholike.
Škoda, že si to nevieme aj my viac vážiť.
(U nás skôr vídam propagované veci spojené s keltskou alebo rímskou históriou a kultúrou.)
Posted on 7/5/14 10:21 PM.
My sme za výkriky na Velehrade r. 1985 , ktorými sme prerušovali ministra
kultúry- Cyril a Metod Výkriky: "svätí!!!!" priniesli nám písmo -výkriky: "a vieru!!!!" kultúru , výkriky - " a úctu k Bohu i k ľuďom" chodili po výsluchoch.
Dnes si slovenská "inteligencia" špiní do hniezda a hlási sa radšej k Svätoplukovi, ktorý ich vyhnal.
Posted on 7/6/14 1:39 PM.
Inak ďakujem za toto upozornenie. Nakoniec som sa odhodlala pozrieť, "čo to zase píšu" - inkriminovaný článok som nenašla, zato som sa začítala do množstva zaujímavých článkoch o histórii hlaholiky, našich vierozvestcoch, začiatku slovanskej liturgie a písomníctva atd... a dozvedela som sa napr. aj to, že Matica Slovenská poriada kurzy hlaholiky. Mám čo čítať do večera (do noci). emoticon
Posted on 7/6/14 4:01 PM.
Nuž tak sa teším aspoň jednému pozitívnemu ohlasu. U nás zasa jedna členka našej skupiny lektorov rozdávala letáčik s hlaholikou. Zosnímala to z väčšieho plagátika a mohli sme si brať.
Posted on 7/6/14 6:09 PM in reply to Eva Baranovičová.