Blogs

« Back

Otázka

Otázka

Je to vec názoru. Blogy... Komunikácia na portáli MK je úžasná! Píšu niektorí, málo ktorí, nehodnotí NIKTO. Keby sme tak robili v živote (dúfam, že tomu tak nie je), nemali by sme priateľov...

 

Možno odvážne, možno ZBYTOČNÉ.

Mnohí píšu blogy. Viac, ako mnohí ich čítajú... Čo do čísiel. Dúfam, že čítame s obohatením. NIK NEHODNOTÍ. Nie sme schopní "odmeniť" (námahu - ktorá ňou nie je)  tých, ktorí zdieľajú svoje dary. Smutné. Na zamyslenie. Ak by nepísali, ak by sa nezdieľali... Jasné. Život by išiel ďalej. No robia to, Píšu, zdieľajú. Krásne, hodnotné.

Nerozumiem: PREČO nehodnotíme?!

Zo 700 prečítaní - 8 hodnotení????

Je to veľa, aby sme hodnotením (hviezdičky) odmenili blogera? Nezáleží, bloger píše (aj tak) na slávu Boha. Boh nám dal dar komunikácie... Neviem, ako je spokojný s tým, ako ju používame!

Chcem vás len povzbudiť: nebojte sa! nebojte sa hodnotiť!

Mnohí budú povzbudení, odmenení...

 

Ďakujem za porozumenie a želám vám vďaku a svižné prsty... , želám vám, aby ste dokázali hodnotiť....

smiley

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Radšej nehodnotiť, ako niekoho surovo raniť. Iné by bolo, keby sme sa osobne poznali.Ale písmenká veľa o človeku neprezradia. Niekedy dá človek do blogu celé srdce, dostanedajmetomu štyri hviezdičky, ale potom jeden koment, ktorý okredne o dýchanie na celý týždeň. Alebo provokáciu, že dotyčného nemusí a aby stade radšej zmizol a nekazil názory "elity". Koľkí vzácni blogeri sa nám tu vytratili len preto, že ich niekto sústavne podrýval? Bolo by načim zopakovať si zásadu: Je to, čo idem písať, dobré? Je to pravda? Povzbudím tým niekoho? Až ak si môžem odpovedať trikrát áno, blog zverejním. A to, čo som prosilauž dávno, niekde na krajiby mala byť uverejnená modlitba blogera.Bola tu a páčila sa mi. Tak, a teraz bite !!
Posted on 3/21/13 7:32 AM.
Nemala som na mysli komentáre, "iba" hviezdičky- 1 klik emoticon -nie je to dôležité, je to ako s tým pozdravom: dobrý deň! Ako sa máte? Nemusí byť. Stačí úsmev...Ak prestaneme s pozdravom, netreba nám už ani odpovedať na otázku. Nemusíme sa ani usmievať. Odpoveď je sloboda. Viem.Prijímam. Nikolka väčšinou "komentuje" smajlíkom. O.K! Ako píšem: NETREBA vôbec nič. Chudoba ducha... Sme konzumenti, čo už. Slobodní.
Posted on 3/21/13 8:39 AM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Mária, vďaka za výzvu. Na internete je to celkovo takto. Niekedy mi pripadá, akoby ten jeden klik pre niekoho vážil tony. Povzbudzujem ostatných, aby písali, komentovali. Má to zmysel. Nie len pre seba, že si poviem svoj názor, ale hlavne pre obohatenie ostatných a rozvinutie témy.

Mali by sme vedieť taktiež príjmať opozičné komentáre a hodnotenie. Kde sa nevytvárajú protipóly, nevytvára sa napätie a tvorivá energia. Nemôžeme to brať osobne, že ak niekto má iný názor a protirečí mi, že hneď je proti mojej osobe. Keď si budeme iba pritykávať, nevznikne diskusia hľadujúca pravdu.
Posted on 3/21/13 9:22 AM.
Vďakaemoticon Presne tak. ja som sa osobne veľa naučila vďaka portálu MK! nie iba pre blogy, pre moju osobnú komunikáciu vo svete. Je mojou srdcovkou, aby som správne komunikovala, ĎAKUJEM BOHU a VÁM, Martin a spol. za ÚŽASNÝ PORTÁL MOJA KOMUNITA!!! JE obohatením pre môj život. V budúcnosti sa isto zapojím aj inou podporouemoticon ako iba blogmiemoticon Vďaka!
Posted on 3/21/13 1:00 PM in reply to Martin Lojek.
Počúvam príležitostne lekcie z katechizmu KC, včera bola "polhodinka" o apoštoláte a evanjelizácii, (skúsim spísať), oslovilo ma to. Chceme evanjelizovať, a neuvedomujeme si, že už tu na portáli JE Evanjelizáciaemoticon A aby sa šírila, je treba komunikovať...aj kontroverzne, máme rásť, a šíriť Ev. nie opisovať state, ako bolo často na FB, veď každý si sám číta, al. na sv. omši a tak.Skôr, ako odporúčal Jožko Grešš... A aj...samo aj modlitba atd. Dlho sme robili tie isté chyby, ako napr. komenty, čo išli do exstrémov...a potom nič. Takže MK nosím k Bohu, ako som už písala. Verím, budeme lepší, zrelejšíemoticon
Posted on 3/22/13 9:00 AM in reply to Martin Lojek.
Pre "opisovanie statí" a niekedy i dlhých modlitieb som odišla z iných dvoch stránok a tu som do určitej miery našla to, čo som hľadala.Jožko Grešš to myslel výborne- malo to byť o zdieľaní - len mal veľmi tvrdé slohárske a slovenčinárske požiadavky....a žiadal striktne osobné svedectvo v prvej osobe jednotného čísla, čo je správne, ale nie každý sa hneď odváži niesť svoju kožu na trh. Do kolónky nastavenia-vedľa priateľov online- som si dala "na ceste". Myslím si, že sme všetci, čo sme sa tu zišli, NA CESTE. S rôznymi danosťami, rôznym tempom, ale za jedným cieľom. Vďaka, Mária, vďaka, admini!
Posted on 3/22/13 9:44 AM in reply to Mária Künzl.
Jasné, sme na ceste! A ešte toto: lectio divina - super. Písmo - super! A kde zostal život? - to je k tomu peknemu naročnému blogu od Jožka. Veď sme vo svete, mame Písmo a život. A nás. Na MK je možno málo božieho, neviem to posúdiť. máme rôzne predstavy a vlohyemoticon A lekcie od kňazov z katechizmu sú tiež super, alebo o encyklikáchemoticon Je toho toľkoemoticon Božiehoemoticon
Posted on 3/22/13 8:41 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Veď i mne je ľúto, že síce využívam tieto prostriedky, ale na mojom živote to takmer nevidno emoticon
Posted on 3/22/13 8:58 PM in reply to Mária Künzl.
Ja niekedy nekliknem kvôli tomu, že sa neviem rozhodnúť: Ak je nejaký blog dobrý, ale nie "excelentný", je lepšie mu dať 4 hviezdičky, alebo nekliknúť?
Niekedy mám pocit, akoby 4 hviezdičky znamenali kritiku. Ak by bolo všeobecne jasné, že to znamená "dobrý" blog - lepší ako priemerný, asi by som klikala častejšie.
Posted on 3/23/13 7:37 PM.
Takže možno by to chcelo zverejniť nejaké "normy" emoticon Čo tak zhruba znamená určitý počet hviezdičiek. Bolo by hlúpe vyjadrovať niečo (svoj názor), keď bude pochopený celkom inak ako bol myslený. Preto niekedy ne"hlasujem" pre "iba dobrý" príspevok.
Posted on 3/23/13 7:39 PM in reply to Eva Baranovičová.
Vďaka! Myslím, že je to jednoduchéemoticon Ako známkovanie, hoci "negatívne" zážitky mu dávajú aj takú príchuť, ale nič to. S láskou v srdci dám hodnotenie od 1 do 5 hviezdičiek. Hodnotenie je anonymné, netreba to brať príliš úzkostlivo, hlavne že si hodnotila! Aj dve hviezdičky sú super! Podľa toho, ako sa ti páčil blogemoticon teším sa na tvoje hodnoteniaemoticon
Posted on 3/23/13 8:25 PM in reply to Eva Baranovičová.
Aj keď dáš dve hviezdičky, je to super! Kľudne ich daj! Ak ten blog je za dve - dve, ak za viac, viacemoticon Neobávaj sa "nespravodlivého" hodnotenia. Také nie je. Je to tvoje hodnotenie, tak, ako to vidíš a cítiš tyemoticon Môžeš rozhodnúť, ako ohodnotíš. Kľudne. Ja dávam často 5, dala som už aj menej. Podľa toho, ako ma oslovil blog. Hodnotím vždy. Ešte toto: 1 - slabý, 2-ujde, 3-dobrý, 4- veľmi dobrý, 5- SUPERemoticon Je to že vraj americké hodnotenieemoticon Oni ho majú opačne ako my. U nás je 1-výbornýemoticon
Posted on 3/23/13 8:30 PM in reply to Eva Baranovičová.
Stále dávam 5*, ale niekedy zabudnem, alebo nedám. Je to pre mňa povzbudenie viac čítať a zapájať sa do komentárov. Vďaka Mária za blog. emoticon
Posted on 3/24/13 2:43 PM.
Aj ja ďakujem tebe Mária H. aj vám všetkýmemoticon
Posted on 3/25/13 8:47 PM in reply to Mária Hudáková.