Blogs

« Back

Ďakujem za dary

Ďakujem za dary

Ďakujem Bohu za jeho dary.

Ďakujem za dary na prvý pohľad všedné, obyčajné, samozrejmé.

Aké by to bolo, keby tieto neboli? Dnes sa dokážeme rozčúliť nad každou vecou, ktorá "nefunguje", ktorá sa pokazí, ktorá nám pokazí plány...

Uvedomila som si, že ti veci, čo tu jednoducho sú a fungujú, si pomaly ani nevšimnen, práve preto, že fungujú a pre to, že je ich toľko, tých vecí..., ktoré majú fungovať a potom ešte ďaľšie... V tom je náš problém. Príliš mnoho a príliš všetkého. Aj potreby toho, aby "všetko" fungovalo. Priviedlo ma to k zamysleniu, kedy som ešte nemala toho veľa... Mala som izbu, nie domček, zopár kníh, nie celú bibliotéku (aj v internete), zopár vecí na oblečenie, nie zopár skríň, dva tri kvetináče miesto záhrady... Nuž a je to. Jednoduchosť a spokojnosť s tým, čo je.

Nechcem viac vecí, skôr menej, ďakujem za každú, ktorá funguje, ďakujem za všetko, čo som bez pozornosti a vďaky prijímala..., ľutujem, že som si vôbec nevšimla, že to všetko sú dary. Ďakujem!

+

 

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Krásne vyjadrené.
Ak nemáš nič proti tomu, zdieľam na G+ a FB.
Posted on 7/6/13 11:27 PM.
Ak som sa odvážila niečo napísať, bolo to z lásky a chuti deliť sa. Ale pretekať sa, na to už síl nemám.
Posted on 7/6/13 11:58 PM.
Veď nie je treba "sa" pretekať. Úplne stačí pretekať láskou a vďačnosťou. (slovná hračka "pretekať" = byť naplnený) A to ty robíš.

Písať "z lásky a ochoty deliť sa" je ten najlepší motív. emoticon
Posted on 7/7/13 12:56 AM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Posted on 7/7/13 1:43 AM in reply to Eva Baranovičová.