Blogs

« Back

Ďakujem za nádej

Neviditeľná a nádherná ako všetky ukryté dary. Stvoril Boh ratolesť... spieva Karel Kryl vo svojej piesni.

Áno. Boh stvoril ratolesť a stvoril človeka. Nestíham žasnúť nad kapitolkami kihy Genezis o Stvoriteľovi a jeho stvorení!

Ešte som nikdy neďakovala Bohu za jeho úžasné a nádherné stvorenie!

Musím tak urobiť hneď teraz.

Viem, že budem navždy pokračovať v piesni vďačnosti Bohu

+

Blažený ľud, ktorý vie jasať!

Kráča vo svetle tvojej tváre Pane; deň čo deň sa raduje z Tvojho mena a honosí sa tvojou spravodlivosťou.

Lebo TY si jeho sila a nádhera a tvojou priazňou sa dvíha naša moc. 

Žalm 89 (88)16-18;

+

Blažený ľud, ktorý vie jasať... Blažený, kto si vie uchovať úžas dieťaťa, ktoré keď po prvý raz vidí malinkého vtáčika, mamička mu vysvetľuje, dieťa sa teší sa, výska a je úplne preniknuté  radosťou, keď vidí hopkať tohto malinkého tvora... Som už dávno dospelá a veľakrát sa mi vytrácala nie len radosť ale aj žasnutie. Vďaka Bohu a vďaka ľuďom, ktorí mi pomohli znova objaviťi silu žasnutia, lebo práve tá nám odhaľuje nádherné  tajmstvo Božích darov a zázraky Jeho stvorenia.

To, čo sa nám v bežnom živote stalo nezaujímavým, to, povedľa čoho azda prejdeme a ani si to nevšimneme, áno to je dar.

Tak ako si Boh vyberá "nenápadných" ľudí, aby konal, tak sú ako keby "nenápadné" aj jeho dary. On je už taký - úžasný! Nie sú vôbec ukryté! Naše zmysly sú tak otupené a zastreté, že nevidíme a nepočujeme...nevnímame tieto dary.

Nuž a nie len to.

Tak, ako máme akýsi "zastreté" videnie aj sluch, tak nevidíme ani zlo a to, čo je od zlého... Nie netreba sa plašiť. Boh ho už dávno premohol. Len kde sme zostali my? Ak sa čudujeme, prečo sa nám "zdá", že nemáme silu k boju s vášňami, slabosťou, s nezáujmom a s ľahostajnosťou, je to preto... Kráčajme pred tvárou Pána v jeho svetle, jasajme pre slávu jeho mena a honosme sa silou jeho ramena. On je ten, kto dáva dary - On dá silu, radosť, žasnutie.

Boh je naša sila a nádhera, jeho mocou dvíha sa naša moc! Amen.

+

Mám nádej, že zasa uvidíme a počujeme jeho hlas.

Mám nádej, že ožije naše srdce a budeme plní radosti a vďaky.

Mám nádej, že precitneme zo spánku zo sna, ktorý nám berie silu, radosť i odvahu.

Mám nádej, že budeme oslavovať Boha a jeho stvorenie, že neprestaneme vzdávať vďaky tomu, z ktorého ruky vyšlo toľko krás!

+

Ďakujem za nádej!

 

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Krásne zamyslenie.
Nechceš sa ním zapojiť do našej súťaže? http://www.mojakomunita.sk/en_GB/web/radost-a-vdacnost/vdacny-utorok/-/blogs/let­na-hra-nielen-o-knihu-
Posted on 7/11/13 4:09 PM.
Rada sa zapojímemoticon nedá sa mi ešte stále písať na Radosť a vďačnosť, inak by tam už bolemoticon Skúsim znova a znova, až kým nebude fungovať:o)
Posted on 7/11/13 4:35 PM in reply to Eva Baranovičová.
Nejde ti vložiť blog na RaV?
Teraz som pozerala nastavenia a malo by to ísť.

Ale postačí, ak vložíš link na tento už vydaný článok do komentárov pod mojim článkom (výzvou k súťaži). - To by malo ísť.
Alebo ho tam môžem pridať aj ja, ak chceš. (vždy mi daj vedieť, keď sa budeš chcieť nejakým článkom zapojiť a technické veci poriešim ja, ak nepôjdu tebe)
Posted on 7/11/13 4:47 PM in reply to Mária Künzl.
Nejde na RaV, ak môžeš, pridaj tam ty. Budem rada, ak mi s tým pomôžeš. Dnes nejde pridať ani na mojom blogu nový blog. Nuž zasa šarapatí...
Posted on 7/12/13 7:43 PM in reply to Eva Baranovičová.