Blogs

« Back

Ideme k adventu

Ideme k adventu

Advent je časom radostnej prípravy na vianoce. Je zameraním sa k duchovnu. Je zbavovaním sa nepodstatného v osobnom živote. Je prípravou na darovanie sa.

Isto vás neotravuje wink, že stále spomínam zdroj inšpirácie, Ann Voskamp a jej knihu Tisíc darov http://www.kumran.sk/tisic-darov-p-16251.html .

Musím však. Vďaka škole o ďakovaní či vzdávaní vďaky Bohu za dary, ktoré nám neprestajne dáva, prichádzajú plody tohto ďakovania, o ktorých aj autorka hovorí vo svojej knihe.

Hovorí o tom, že sa začneme meniť..., že sa začnú meniť naše vzťahy..., a, áno, začnú sa diať aj zázraky. Okrem toho s ďakovaním rastie túžba ďakovať a Boh, najštedrejší darca bohato odmeňuje...A napokon, už neprestaneme Bohu ďakovať. Takže je toto je aj moje svedectvo o tom, čo to s človekom spraví, ak začne s ďakovaním.

Teraz len o niekoľkých plodoch.

Príprava k Adventu bola pre mňa pojmom neznámym. Nie naschvál. Takmer každý rok som sa "stratila" v úlohách a zisťovala som spiatočne, čo všetko som zasa nestihla. Bola to akási naháňačka, aby sa pripravilo, urobilo, splnilo. Tento rok som dostala úžasnú svätú omšu v nedeľu na sviatok Krista Kráľa.  Týždeň pred začatím adventu! To sa mi ešte nestalo, hoci pozorne načúvam, čo hovoria oznamy na liturgický týždeň. Bola som aj trocha nespokojná, lebo som mala ísť v sobotu večer, v nedeľu som mala celodennú službu. Pán mi to okamžite odmenil touto vigílnou sv. omšou. Môj Kráľ, ktorého kráľovstvo nie je z tohoto sveta bol úplne blízko... Hneď som mala potvrdenie, ako o tej veci zmýšľa On sám.

Viem, že toho roku stíham zhotovenie adventného venca, ktorý sa bude v sobotu večer posväcovať. Viem, že stihnem aj mnohé iné, lebo som nesená Bohom a jeho milosťou, ktorá mi dáva nie 1000 ale milión darov každý deň a dáva mi krídla vďaky, ktoré  ma nesú ku Bohu a k ľuďom. Ďakujem Otecko!

Teším sa na tohoročný advent. Teším sa, že stretám Boha. Teším sa, že smiem s Ním ísť, že smiem prijímať Jeho dary, že smiem chváliť a ďakovať. To bude aj tohoročnou témou môjho adventu.

Vzdám vďaky, chvály Bohu za môj život, za dary, za všetko, čo mi dal a dáva bez prestania.

 

Mám silnú túžbu

1 Ďakovať Bohu bez prestania;

2. Čítať a meditovať Božie Slovo - živiť sa ním;

Na svätej omši, v súkromí, v spoločenstve;

Adorovať Eucharistického Ježiša;

Adorovať Slovo Božie;

3. Deliť sa ochotne a s radosťou o môj čas s Bohom - veď jeho je všetok čas!

ochotne a s radosťou sa chcem deliť o dary s inými;

 

Myslím o tom, idem s tým spať a vstávam s ďakovaním Bohu bez prestania...

 

Vzdávam vďaky Bohu za to, KTO ON JE!      (Ann Voskamp)

Vzdávam Bohu vďaky za jeho štedrosť a lásku.

Vzdávam Bohu vďaky za bratov a sestry.

Ďakujem za Cirkev, za pápeža Benedikta XVI.,

za kňazov, rehoľníkov, za rehoľné sestričky,

Ďakujem za náš portál Moja komunitawink

Ďakujem za svätú omšu, za Eucharistiu a za Slovo Božie.

ĎAKUJEM OTECKO!

heart

 

Zhrnutie

 

Bola som vychovaná k vďačnosti v mojej rodine - Vďaka Bohu! Nie je to samozrejmosť! Bola som vždy vďačná Bohu, aj rodičom a iným ľuďom, ďakovala som.

Autorka knihy ŽIJE VĎAKY BOHU, ona o nich nehovorí, žije ich!

Ukázala mi, ako môžem žiť vďačnosť.

 

V Slove Božom sa o vďačnosti neustále hovorí.

Mnoho, veľmi mnohokrát som to počula a čítala.

TERAZ to zapustilo korene. Teraz rastie vďačnosť.

Obrázok: kumran

Comments
sign-in-to-add-comment
Dakujem za svedectvo, velmi povzbudive, ja tiez môzem Bohu dakovat za web mojakomunita.sk, pretoze tu môzem zdielat s vami vsetkymi svoje pohlady ci uz sa to tyka biblie alebo normalneho bezneho zivota a precitat si vase pohlady na veci, dokonca aj v pripade, ze sa nazorovo nezhodneme. Velmi si cenim to, ze pred piatimi rokmi ma Pan zacal ucit vdacnosti, este stale mam velke rezervy v tejto oblasti. Pretoze na zaklade osobnej skusenosti viem, ze Boh neveri nevdacnym ludom aj napriek ich disponovaniu duchovnymi darmi. cize nech vas vsetkych na webw mojakomunita.sk Boh mocne pozehna!
Posted on 11/27/12 8:21 PM.
Dakujem Jankaemoticon
Posted on 11/28/12 12:22 AM in reply to Jana Kasarová.