Blogs

« Back

Pochod za život 2013

Pochod za život 2013

Úžasné, dojímavé, mocné.

Pochod za život na Slovensku zviditeľnil mienku občanov...

Pre život - pre rodinu z muža a ženy, pre deti v rodine - pre hodnoty, ktoré si národ uchovával počas všetkých čias.

Hrdí na rodinu

Vyše 1300 mladých ľudí, rodín s deťmi a ďalších podporovateľov rodiny, vytvorilo v Bratislave v sobotu 21.09.2013 od 15:00 do 16:00 nový slovenský rekord, v dĺžke 585 metrov živej reťaze, pospájanej rukami prítomných detí, rodičov a prítomných ľudí. Mnohí z účastníkov boli oblečení v červených tričkách s nápismi:

Rodina je úžasná a výnimočná, lebo deti sú naša budúcnosť. Mama a tato navždy, nie je nič lepšie pre deti. Hrdí na rodinu. Mama a tato navždy! Mum and dad forever!

Reťaz symbolizovala všetky doterajšie generácie rodín, naše mamy a tatov, staré mamy a starých otcov, prastarých rodičov vďaka ktorým sme tu my všetci.

Súvisle s podujatím Hrdí za rodinu sa uskutočnila aj akcia Dúhový Pride pochod, ktorý mal v úmysle propagovať práva lesieb, gejov, bisexuálov bisexuálov, transrodových a intersexuálnych ľudí.

Podujatie sa uskutočnilo na Hviezdoslavom námestí. Rovnako ako vo Francúzsku, aj na Slovensku média skresľujú počty účastníkov. Tie ktoré podporujú LGBTI hnutie uvádzajú vysoké počty účastníkov, napr. niekoľko stovák, tisíc či dokonca dve tisíc, avšak ich celkové číslo sa pohybovalo približne okolo 200.

Zdroj: http://www.lifenews.sk/category/article-tags/pro-life-0

 

Národný pochod za život a za rodiny v Košiciach

 

Desaťtisíce ľudí sa v nedeľu zúčastnili na pochode v Košiciach za ochranu života od počatia po prirodzenú smrť. Podporili tiež rodinu založenú na manželstve muža a ženy. Organizátori Národného pochodu za život odhadli, že prišlo 70-­ až 80-tisíc ľudí.

Život ľudského plodu a tradičné manželstvo prišli podporiť nielen jednotlivci a celé rodiny zo Slovenska, ale aj z Poľska, Maďarska a Česka.

Hlavným iniciátorom podujatia bola Konferencia biskupov Slovenska, na organizácii sa podieľali početné mimovládne spoločenstvá.

Pozdrav a požehnanie pápeža Františka tlmočil apoštolský nuncius na Slovensku Mario Giordana.

+

Pri príležitosti pochodu v Košiciach tiež zaznamenali dva rekordy.

V nedeľu celebrovalo v kostoloch sv. omše až 16 biskupov, čo v histórii mesta nemá obdobu.

Kuriozitou bol aj 500 metrov dlhý transparent (na snímke Judity Čermákovej) ktorý sa zapíše do Slovenskej knihy rekordov.

„Na plátne je prepísaná celá encyklika Evangelium vitae od Jána Pavla II.,“ povedal jeden z organizátorov Dušan Škurla.

+

Zaujímavý bol aj dar jedného z partnerov podujatia, ktorý zdobil hlavné pódium - súsošie kľačiacej matky s priehľadným dieťaťom, ktoré jej odpúšťa.

+

Tamasz Kancelarczik, organizátor masových Pro Life pochodov v Poľsku, priviezol zo Štetína zvukový záznam tlkotu srdca ľudského plodu.

+

Zdroj: http://www.lifenews.sk/content/slovensko-%C5%BEiada-chr%C3%A1ni%C5%A5-nenaroden%C3%A9-deti-rodinu

Paralelne v ten deň, približne v tom istom čase sa konal pochod za život a za rodiny v Nemecku...

„Áno životu - za Európu bez potratov a eutanázie!"
Pod tým mottom sa podľa údajov polície zúčastnilo okolo 4.500 ľudí na tohoročnom pochode za  život. 21 biskupov vyjadrilo svoju podporu a pozdravom podporili účastníkov akcie.

V týchto dňoch prebieha aj európska akcia "Jeden z nás", kde svojimi podpismi a rôznymi aktivitami milióny ľudí podporujú protest proti pokusoch na embryách a na financovaní týchto pokusov z EÚ. Do novembra chcú zozbierať 100 000 podpisov, ktoré majú byť zaslané na súdny dvor EÚ.

 

Slovenská stránka pre celoeurópsku iniciatívu "Jeden z nás": http://www.forumzivota.sk/2013/02/05/zapojte-sa-do-zberu-podpisov-pod-celoeuropsku-iniciativu-jeden-z-nas/

 

Internacionálne akcie pre život

 

Pochod za život sa uskutočnil v niekoľkých hlavných mestách a metropolách, o.i.:


– 24.03.2013: March for Life, Brussel
– März 2013: Oui à la Vie, Bordeaux
– 14.04.2013: Marsz dla Życia Szczecin, Stettin
– 12.05.2013: Marcia per la Vita, Rom
– 09.05.2013: National March for Life, Ottawa
– Mai 2013: Marsz dla Życia i Rodziny, Warschau
– 06.07.2013: All-Ireland Rally for Life, Dublin
– 14.09.2013: Marsch für s’Läbe, Zürich
21.09.2013: Marsch für das Leben, Berlin
– 07.12.2013: Mars voor het LevenHaag
– 19.01.2014: Marche pour le respect de la Vie, Paris
– 22.01.2014: March for Life, Washington
– 23.03.2014: Celostátní Pochod pro život, Praha
20.09.2014: Marsch für das Leben, Berlin

Zdroj: http://www.marsch-fuer-das-leben.de/

+

Ešte pár údajov k téme:

 

V Taliansku v súčasnosti  odmieta 91% lekárov vykonať ukončenie tehotenstva...

Iniciatíva "Jeden z nás", protestujúca proti pokusom na embryách, proti potratom, a proti všetkým aktivitám s nimi spojených, ako aj proti financovaniu týchto aktivít z EÚ zdrojov dosiahla v Európe milión podpisov...

V Írsku zákony potrat nepovoľujú, aktivisti  bojujú za schválenie povolenia k ukončenia tehotenstva...

Na proteste proti pochodu za život 25. 7. 2013 v Salzburgu bolo zatknutých asi 20-37 aktivistov...

V Nemecku šíria internetom (priaktivitách naživo) hrubú propagandu proti ľuďom a aktivitám Pro life, proti Cirkvi...

V Nemecku aj v Rakúsku sa politická strana "zelení" stotožňuje s politikou Gender teŕie rodovej rovnosti. Do volebnej kampane obe strany dávali videoklip so sexuálnou tématikou..., okrem toho sú politicky angažované politické organizácie neoliberálov - socialistov, mladých a silne angažovaných ľudí, a mnohé ďalšie organizácie, bojujúce ZA presadenie GENDER TEÓRIE, samozrejme aj politicky angažovaná strana feministiek a ich zástancov, ktoré majú precízne vypracované stratégie, aby dosiahli svoje požiadavky a sú veľmi aktívni...(!)

TALIANSKO, Rím, november 2010 (LifeSiteNews.com) ) – Emeritný kardinál Giacomo Biffi vo svojej novej knihe poukazuje na to, ako „agresívna ideológia“ (Genderteória rodovej rovnosti)  v podobe behaviorálnej teórie „kompletnej zhýralosti“ úplne odzbrojuje tradičnú kresťanskú kultúru na západe.

Je knihu memoárov s názvom „Nevhodné Memoáre“ v novembri znovu publikovali a uviedli na taliansky trh. Novšia verzia obsahuje dodatočnú sekciu zaoberajúcu sa nebezpečenstvami homosexuálnej ideológie.

Podľa neho nové ideológie v týchto ‘pohnutých’ časoch vyústili do ‘intelektuálnej slepoty’, v ktorej homosexuáli a ich ideologickí komplici utláčajú, zastrašujú a prenasledujú kresťanov.

Napriek tomu však kardinál ubezpečuje, že Cirkev nakoniec zvíťazí, pretože: „My sme s Pánom dejín.”

Benedikt XVI. opakovane otvorene hovoril o nebezpečenstve "novej ideológie" - november 2010 Španielsko - kde za to získal urážky na svoju osobu, aj na Cirkev od protestujúcich homosexuálov... , - deklaroval podporu života vo všetkých jeho formách a podporu rodinám z muža a ženy...

http://www.lifenews.sk/content/kresťania-sú-zastrašovaní-agresívnou-lobby-homosexuálov-po-celom-svete-tvrdí-kardinál

+

Na záver - ak ste náhodou nevedeli:

Socha od slovenského umelca dobyla svet

2. apríl 2012 (LifeSiteNews.com) - Slovenský študent výtvarných umení Martin Hudáček vytvoril súsošie, aby tak upriamil pozornosť na dve skutočnosti. Jednou je ničivá silu potratu vplývajúca na ženu a druhou je fakt, že skrze Božiu lásku a milosrdenstvo je možné dostiahnuť uzmierenie a uzdravenie.

Súsošie znázorňuje trúchliacu ženu, ktorá cíti veľký smútok zo svojho potratu. Druhá postava predstavuje potratené dieťa, ktoré je znázornené už ako batoľa. To veľmi dojemným a uzdravujúcim spôsobom prichádza k matke, aby jej ponúklo odpustenie.

Martin, ktorý dielo pomenoval „Pomník nenarodeným deťom,“ povedal, že súsošie tiež „vyjadruje nádej, ktorú veriacim dáva Ten, ktorý za nás zomrel na kríži a tak ukázal, ako veľmi Mu na nás všetkých záleží.“

zdroj: http://www.lifenews.sk/content/socha-o-potrate-od-slovenského-umelca-dobyla-svet

+

Ďakujem za Martina Hudáčeka  a za jeho dielo!

 

Sme za život!

Rodina je základ spoločnosti!

Otec + mama + deti = úplná rodina!

Sexuálna výchova patrí do právomoci rodičom!

Embryo je človek!

Nezabiješ svoje dieťa!

Život je dar!

+

Chválim Pána, mám v očiach slzy radosti...

Som šťastná, že nad nami držal svoju ruku náš Pán... Boh a jeho deti... Rodiny s deťmi, starkí, všetci sa zhromaždení na pochode pre život.

Ďakujem s vami a za vás!

heart

Čaká nás boj...

Comments
sign-in-to-add-comment
No comments yet. Be the first.