Blog

« Back

Proste Otca v mojom mene! Jn 16,23-33

Proste Otca v mojom mene! Jn 16,23-33

Koľkokrát prosím v Pánovom mene tak, aby som si to uvedomila a neodomlela iba formulku ".....skrze Krista, nášho Pána......Amen" ?

Pán pripomína a povzbudzuje: ak budem prosiť v Jeho mene, Otec mi to dá. Aby radosť bola úplná. Ježiš predpokladá aj rozpŕchnutie sa- slabosť. Netrpezlivosť alebo to, že nevidíme, že Otec dáva- ale v inej forme, ako sme si predstavovali a pretože vidí ďalej ako my, to, čo je pre nás lepšie. Ježiš túži, aby sme my, ja, ty, Anton, Mária, Michal, Anna, Patrik,Zuzana......mali pokoj.

Ale predovšetkým tu Ježiš oslovuje mňa. Reč je o mojom vzťahu s Otcom.O tom, že sa nemám báť prosiť, že nemám nikdy skepticky hovoriť: "Mne  aj tak nedá..." Ježiš i Otec ma  m i l u j ú!  Ježiš ma nabáda k aktivite.

Napríklad: Som sama, staršia, často chorá.Neviem sa už o seba postarať tak ako kedysi . Ale necítim sa ešte ani na nejaký domov. Otec o tom vie.On sa vie o mňa postarať, a preto budem prosiť.

A tak Ťa, Otec, prosím: Niekedy nemám silu skoro ráno vstať. Prosím, daj mi ju! Nemám chuť do jedla. Prosím, daj mi ju. Mám strach z niektorých ľudí.Vezmi mi ho. Dlhoročná kamarátka sa hnevá a nechce odpustiť, hoci som toľko prosila. Obmäkči jej srdce,daj, aby to dokázala. Susedka je dotieravá a nasilu si chce u mňa posedieť. Pane, daj jej silu aspoň trochu viac dodržiavať hygienu- rada sa s ňou porozprávam.Pane, už sa mi nechce súkromne učiť.Za pár eur strácať čas s ľuďmi, ktorí sa aj tak nemajú čas doma pripraviť a ide to z nich ako z chlpatej deky....Otec, daj mi poznať, že možno nejde až tak o ten jazyk, ako o to, aký mám k nim prístup a či im nemôžem takto priblížiť Teba. Dvaja ľudia sa priznali, o ostatných vieš Ty . Prosím, drž ma v kondičke, aby som to ešte vládala robiť. Nechce sa mi ísť na návštevu, lebo si myslím, že už nemám čo nikomu povedať. A nudím sa tam.Nauč ma počúvať. Ty vieš, že sa niekedy cítim dokonca v kostole neisto, pripadám si úboho vedľa tých druhých.Otec, daj mi dobré oči vidieť v ľuďoch opäť bratov a sestry a pochopiť, že ani oni nelížu med a majú trápenie, len sa možno vedia lepšie maskovať. Možno v skutočnosti potrebujú pomoc. Otec, Ty vieš o mojich chybách- daj mi trpezlivosť voči sebe samej.

Na dnes toľko. Nauč ma väčšej láske a dôvere k Tebe, A to všetko

skrze Krista, nášho Pána. Amen.

Comments
sign-in-to-add-comment
Ako dobre vystihnuté. Vďaka za povzbudenie.
Posted on 10/26/14 9:18 PM.