« Назад

Moja Farnosť - Kostol Ducha Svätého v Dúbravke

Moja Farnosť - Kostol Ducha Svätého v Dúbravke

Môj vzťah

Od začiatku zahájenia pôsobnosti Kostola Ducha Svätého som sa vznášala v eufórii na krídlach Ducha Svätého. Ešte kostol nebol postavený, raz pri ceste okolo,  v aute   s mojim presbyterom, som ukázala naň s poznámkou: "tu sa stavia kostol, kde budem chodiť v papučiach". Odpoveď znela: "to ani nehovor, lebo od teba to vyvstane".  Aj to tak bolo.

Prišiel deň vysviacky kostola. Počas Liturgie sa otriasali dvere, okná i strecha, vietor svišťal s neskutočnou silou v sprievode silných zvukov. To nebola náhoda! Do dnešného dňa ma sprevádza tá sila, ktorá sa rozplývala v Kostole  Ducha Svätého. 

Začínala som svoje pôsobenie s metlou a lopatkou, s vedrom a handrou. Stala som sa kostolníčkou. Každý kút,  každá škára, každý sakrálny predmet,  knihy, rúcha, ihly, nite, oheň, soľ i voda prešli mojimi rukami. 

Moje pôsobisko sa rozšírilo i v kancelárii, kde pôsobím do dnes.

Ambón už nebol miestom, kde si ma vyberali, oltár už nebol miestom, kde som len s bázňou sledovala Eucharistiu,  ale sama som  asistovala pri príprave slávenia  liturgií so všetkým.  

To, že mi Duch Svätý pomáhal, je nad Slnko jasné. Bola som,  a som  obklopená ohromným množstvom ľudí, ktorí mali a majú v srdci lásku, a to nielen medzi kňazmi, ale celej farnosti.

Tu nemám pocit, že som stará, lebo mládež je ku mne rovnaká, ako bola včera, i dnes.  

Vďaka Bohu, Ježišovi Kristovi,  Duchu Svätému, Panne Márii a všetkým mojim bratom a sestrám z farského spoločenstva, že som mohla poznať, ako láska koná. 

Предыдущий
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Tento kostol ma očaril -doslova, a nechala som tam takrečeno pol srdca.
Hoci milujem historické skvosty, mám rada i tieto nové, kde sa snúbi krása na oslavu Pána s praktičnosťou, účelovosťou a dostatočným priestorom pre veriacich. V mojom "rebríčku" má prvé miesto, druhé patrí kostolu v Žiline- Vlčinciach a tretie kostolu sv. Petra a Pavla v Hrádku nad Váhom.
Отправлено в 14.06.13 13:37.
Pamätám sa, ako si bola očarená a nielen interiérom a exteriérom kostola, ale aj Duchom lásky, ktorá sa ťa dotkla.
Отправлено в 14.06.13 13:54 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.

there-is-no-content-for-this-parish
showing-content-of-parental-parish

there-are-no-actual-announcements-showing-last-updated

add-new-announcement-for farnosť Bratislava-Dúbravka

announcement-for farnosť Bratislava - Dlhé diely

24.10. - 30.10. 2016 43. Неделя

  • Dnešnú nedeľu sa koná obvyklá zbierka na dielo Pápežských misii. Vopred úprimné „Pán Boh odplať"!
  • Prežívame mariánsky mesiac október. Do programu je zaradená pobožnosť sv. ruženca o 18:00 hod a potom nasleduje sv. omša. Srdečne pozývame čím viacerých.
  • Pravidelné stretnutia s deťmi, ktoré sa pripravujú na 1. sv. prijímanie pri sv. omši v utorok sa konajú o 18:30 (po svätom ruženci).
  • Zmena letného času v noci z 29. na 30 októbra. Sv. omša na budúcu nedeľu večer bude teda už o 18:00 a nie o 19:00!!!
  • Sviečka za nenarodené deti. Kúpou sviečky a jej zapálením podporíme túto iniciatívu. Sviečky sú k dispozícii vzadu na stolčeku.
  • Pozývame všetkých miništrantov na stretnutie, ktoré sa uskutoční v sobotu 22.10. 2016 o 16:00 hodine v kostole Narodenia Panny Márie.
  • Kňazi bratislavských dekanátov môžu podľa vlastného uváženia informovať veriacich oznamom na výveske (bez čítania v kostole) o tom, že v dome Quo Vadis bude 27.10.2016 o 19.00 hod. ako sprievodná akcia projektu 40 dní za život prednáška Richarda Vašečku s názvom Milovať život.