« Назад

Ružencová Panna Mária

Ružencová Panna Mária

Pre spomienku na Kaplnku Ružencovej Panne Márii v Bratislave-Dúbravke

Ruženec sa modlím rada. Horšie je to s tým, ako často. Boli obdobia, kedy som sa ho modlila denne, potom len desiatok a teraz je to už nepravidelne. Tak ako postupne ma opúšťajú moje priateľky, možno som si sama na vine, ale chýba mi spoločenstvo s modlitbami.

Aj v tejto mojej samote si stále uvedomujem, že ruženec je pre mňa akoby pupočnou šnúrou avšak moje telesné ťažkosti vylučujú, aby som z nej stále čerpala silu.   Milujem svoju Nebeskú Matku, matku tajomného Kristovho života vo mne.

Niekedy som veľa cestovala, to boli kompletné ružence na cestách, aj cestou do práce a pri návrate domov to boli vždy pravidelné modlitby ruženca. Podľa nich som sa dokázala časove orientovať – nepotrebovala som pozerať na hodinky.

Každá modlitba  ruženca bola a je časom priblíženia sa Panny Márie k môjmu srdcu a z nej čerpám silu pre svoju dušu. V deň, keď sa ju pomodlím,  som obklopená vnútorným pokojom.

Mesiac október pôsobí na mňa celý slávnostným dojmom z oslavy Ježiša Krista v rozjímavej modlitbe svätého ruženca a neprerážajú ju ani žiadne životné udalosti.

Naša kaplnka, zasvätená Ružencovej Panne Márii vytvára v túto dobu mimoriadne vynikajúcu slávnostnú atmosféru.

 

Keď sa modlím modlitbu Zdravas, mám  radosť v duši a pocit istoty, že v tej chvíli som na isto chránená od vplyvu zla. Možno je to aj tým, že Mária „ukazuje cestu“

A je jej „znakom“. A kým som mohla, som po tej ceste obnovy kráčala so svojim spoločenstvom. Túžobne očakávam čas, kedy sa budem môcť vrátiť medzi svojich bratov a sestry v Neokatechumenáte, ak Pán nemá pre mňa iný plán, ako mu môžem poskytnúť svoje služby. Túžim z celého srdca, aby som opätovne mohla radostne zvolať: „Ako to, že Matka Môjho Pána prichádza ku mne?“.

Klaniam sa ti Milostivá Svätá Panna,  Matka Pána Ježiša Krista, Matka naša Nebeská, požehnaná medzi ženami ...  

Svet, v ktorom žijeme, veľmi potrebuje modlitbu. Modlitbu pre víťazstvo nad zlom.

Prvotná cirkev tvrdila o Márii, že je pre diabla hroznejšia ako vojnový voz, ako bojový šík. Modliť sa ruženec to znamená spolu s Máriou získať nové víťazstvá pre Ježiša Krista.

 

obr.: google

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.