Profile

Farnosť Lomnička
x-registered-members
x-involved-communities
x-involved-families

Участники

Miestny správca:
Mgr. Martin Pasiar
Kapláni:
Mgr. Jozef Gorčák
contact-informations

Vitajte na stránkach farnosti Lomnička

Vitajte na oficiálnych stránkach farnosti Lomnička.

 

Farnosť Lomnička je špecifická tým, že ju obývajú z 99% rómovia. Preto aj duchovná služba vo farnosti zohľadňuje túto okolnosť a je zameraná na evanjelizáciu a základy kresťanského života.

~~~~

 

Stránka má prehľadnú a jednoduchú štruktúru, aby sa návštevník dostal k potrebným informáciám. Ak ste nenašli čo ste na stránke hľadali, neváhajte použiť naše KONTAKTY.

Farnosť LOMNIČKA rešpektuje legislatívu o ochrane osobných údajov. Viac sa dočítate TU

Sväté omše máme zvyčajne takto:

Pondelok     18:00

Utorok          18.00

Streda           7:00

Štvrtok         18:00

Piatok          18:00

Sobota           8.00

Nedeľa - 9.00 a 11.00

 

Medzi nami žije veľa ľudí, ktorí majú túžbu pomáhať druhým. Ak patríš medzi nich, TU nájdeš inšpiráciu na konkrétnu pomoc.

 

Vždy v prvý piatok v mesiaci slávime svätú omšu obetovanú za našich dobrodincov. Pán Boh nám posiela veľa dobrých ľudí ktorí sa za nás modlia, obetujú a pomohli alebo pomáhajú nám tiež materiálne. O niektorých vieme, ale mnohých nepoznáme. Za nich všetkých sa modlíme a za nich a na ich úmysly obetujeme svätú omšu vždy v prvý piatok v mesiaci, prípadne niektorý z najbližších dní.

Дневники

« Назад

Videovianočný pozdrav

Videovianočný pozdrav

 

Už je tu!

Pár komentárov, ktoré môžu rozbehnúť  našu fantáziu:)

Cesta, ktorú vidíme na začiatku, môže byť pre nás symbolom cesty k Bohu. Boha symbolizuje slnko. Toho Boha, ktorý prichádza na túto našu zem, ktorá je celá zamrznutá – mrazivá – bez lásky. On roztopí, čo zamrzlo. Rýchlosť, akou sa po tej ceste ide, by mohla symbolizovať našu snahu poznať a milovať Boha. Ale tak ako sa nikdy autu nepodarí doraziť k slnku, tak sa ani človeku nepodarí dokonale spoznať a milovať Boha. Preto Boh zostupuje k nám. To je nádherné posolstvo Vianoc – nebo sa sklonilo k zemi a dotklo sa človeka... Chvíľku je tam obraz našej farnosti Lomničky – ktorá symbolizuje každú dedinu, mesto a všimnite si ako tam schádza lúč slnka zhora dole – to je symbol toho, že Boh prichádza a prichádza naozaj všade. Aj k nám aj k vám. Nie je miesto na tejto zemi, kde by ON nechcel prísť.

Predstavme si, že by sa udalosť Narodenia uskutočnila v týchto dňoch – ako by to mohlo vyzerať? Môžeme vidieť autá, ako smerujú do Betlehema – obrovské množstvo áut – zápchy. Taktiež všetky médiá sa snažia zachytiť túto jedinečnú udalosť – Narodenie Pána. Vidíme tam akože priamy prenos z Betlehema (skutočná tlačová správa je vo Svätom Písme Lk 2,7), taktiež hlavné správy všetkých novín prinášajú túto neuveriteľnú správu. Ľudia sa tešia  na ulici, tešia sa na všetkých zhromaždeniach, kde sa schádzajú, aby sa dozvedeli čo najviac o týchto zázračných udalostiach, tešia sa i žiaci v školách - a najmä deti sa tešia:). Takto nejako by mohlo vyzerať to, že vieme o narodení Pána Ježiša  – všetci a všade by o tom mali hovoriť a radovať sa. A predsa môžeme si pozrieť skutočné  správy v Tv počas Vianoc, prečítať si nejaký ten časopis a uvidíme, čo je správa číslo jeden.

Veľkou pravdou ostáva, že tak ako sa odohralo narodenie Pána Ježiša v tichosti pred 2000 rokmi – zostáva táto senzačná správa „tichou“ často krát aj dnes.  Je na nás, aby ju bolo počuť všade a aby nikto nikdy nezabudol na dôvod pre ktorý sú Vianoce Vianocami. Symbolom tohto ticha – je ticho na konci klipu – v takomto tichu sa Pán Ježiš rodí v srdci každého človeka, keď sa človek premieňa na Krista a so sv. Pavlom môže povedať – Už nežijem ja, ale vo mne žije Kristus. Symbolom toho sú tie malé svetielka v rukách ľudí.

Požehnané a RADOSTNÉ Vianoce vám všetkým.

Комментарии