Blog

« Назад

Videoprednášky zo seminára o katechizácii birmovancov

Videoprednášky zo seminára o katechizácii birmovancov

Katechetický úrad Spišskej diecézy zorganizoval v sobotu 19.1.2013 vzdelávanie, na ktorom bol predstavený YOUCAT – katechizmus pre mladých a jeho konkrétne použitie v katechéze mladých.

Predstavená bola príručka „Na cestu viery s YOUCAT-om“ ktorá je určená pre kňazov, katechétov a animátorov, ktorí sa venujú príprave birmovancov. V príručke je spracovaných 12 tém, ku ktorým sú k dispozícii power-pointové prezentácie dostupné online na internete – www.youcat.org/sk/citaj.html.

Birmovanci sú tiež motivovaní pracovať s katechizmom aj prostredníctvom domácich úloh, ktoré sú taktiež obsahom príručky. Publikáciu „Na cestu viery s YOUCAT-om predstavil jej autor ThDr. Martin Michalíček. Na seminári boli predstavené aj iné katechézy a projekty, ktoré súvisia s YOCAT-om. V závere vzdelávania boli odprezentované evanjelizačné kurzy Objav Krista a Alfa kurz, ktoré sú rovnako vhodné pre evanjelizáciu birmovancov.

Úvodné slovo o. biskupa Štefana

Na cestu viery s YOUCAT-om

Projekt: YOUCAT v katechézach

Viem komu som uveril (predstavenie katechézy)

Návrh prípravy na sviatosť birmovania

Evanjelizačný kurz Objav Krista

Birmovanci v Spišskej diecéze

YOUCAT - katechizmus pre mladých (história vzniku)

Viac podobných prednášok nádjete na stránkach Diecézneho katechetického úradu Spišskej diecézy www.dkuspis.sk

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Aj keď je to téma určená mladým, nemohla som sa pri nej nezastaviť. Je potešiteľné, ako môžeme elektronickú formu používať pri takej užitočnej činnosti ako katechéza pre birmovancov.
Отправлено в 29.01.13 9:59.