Blog

« Назад

YOUCAT, nový katechizmus pre mladých

„Mali by ste vedieť, čomu veríte. Mali by ste poznať svoju vieru rovnako dôkladne, ako pozná počítačový odborník operačný systém svojho počítača. Mali by ste svojej viere porozumieť tak, ako rozumie dobrý hudobník dielu, ktoré hrá.“ Týmto slovami sa Benedikt XVI. v predslove prihovára mladým čitateľom Youcat-u.

Takmer 300-stranová kniha je napísaná sviežim jazykom – prostredníctvom otázok a odpovedí, ktoré boli zhotovené nielen významnými teológmi, katechétami, ale aj samotnými mladými. V katechizme sú aj obrázky a ilustrácie, ktoré zábavnou a atraktívnou formou vysvetľujú a prehlbujú pravdy viery, ďalej úryvky z Biblie a citáty mnohých svätých i veľkých majstrov katolíckej viery. Nechýbajú v ňom ani priame odkazy na KKC. Mladí v nej nájdu vysvetlené pravdy viery, obsiahnuté v Katechizme Katolíckej cirkvi.

S nápadom prišli rakúski biskupi, na čele s kardinálom Schönbornom. Premýšľajúc o tom, ako najlepšie pripraviť mládež, ktorá sa pripravovala na stretnutie s pápežom v Madride. Padlo rozhodnutie dať mladým do batohov knihu, ktorá by hovorila o viere bezprostredným a sviežim jazykom. Tím teológov a odborníkov na pastoráciu mládeže následne vytvoril „Youcat“, ilustrovanú pomôcku, ktorá v štyroch kapitolách rozoberá štyri kľúčové témy: „V čo veríme“, „Slávenie kresťanského mystéria“, „Život Krista“ a „Modlitba v kresťanskom živote“. Výsledok ocenil aj pápež Benedikt XVI., ktorý sa vyjadril o novom katechizme veľmi pozitívne: „Je to komplexné a „odvážne“ dielo, pretože odráža dvetisíc rokov skúseností a rozmanitostí Cirkvi v jedinej knihe.“

YOUCAT je možne si zakúpiť aj v Diecéznom katechetickom úrade na Levočskej 10 v Spišskej Novej Vsi. Cena za 1 kus je 6 Eur. Email: dkuspis@dkuspis.sk, Tel.: 053 446 25 71

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Je to perfektné! Tá upútavka na ketechizmus je úplne super.
Отправлено в 22.09.11 12:40.
YOUKATu by bolo potrebné urobiť ešte väčšiu reklamu, dať aj ukážky ako je spracovaný.. Môžem potvrdiť, že je naozaj pútavo spracovaný. Bohu vďaka.
Отправлено в 22.09.11 22:58.
Wow, výborná upútavka na katechizmus pre mladých emoticon
Отправлено в 24.09.11 9:44.
To sa dá len v Spišskej zohnať? Nedá sa to aspoň niekde objednať? Hm?
Отправлено в 25.09.11 11:27.
Nakoniec som objednal z internetu za 8.08 eur plus dobierka
Отправлено в 25.09.11 12:05.