Дневники

« Назад

Nedorozumenia

Nedorozumenia

Vy, čo milujete Pána, majte zlo v nenávisti... Ž 97 Tento príspevok je trocha iný. Je zamyslením sa nad negatívne nabitými komentármi.

Rozkoly a roztržky sú staré ako ľudstvo samo.

Problémom nastáva vtedy, ak sú medzi Kristovými učeníkmi, alebo medzi šíriteľmi Evanjelia. Ak sú medzi kresťanmi.

Sv. Pavol veľmi dobre vedel, že ľudia sú „slabí“ no hneď ich s láskou napomínal, aby zanechali správanie sa zo slabosti a aby žili z viery. Venuje tej téme mnohé texty v 1 Korinťanom 1, 1-10; až 4, 1-14, a inde, kde prosí veriacich v Korinte, aby sa nehádali, aby neboli medzi nimi roztržky. Prosil ich, aby si zachovali jednotu vo viere.

Rozkol medzi veriacimi.

1Korinťanom 1, 10-13;

Prosím vás, bratia, pre meno nášho Pána Ježiša Krista, všetci hovorte to isté, aby neboli medzi vami roztržky, ale aby ste boli dokonalí v rovnakom zmýšľaní a v rovnakom úsudku. Lebo z domu Chloe mi o vás, bratia moji, oznámili, že sú medzi vami sváry.

Každý z nás pozná tieto texty z Písma. Ja tiež. A keďže má každý začínať od seba, robím to aj ja.

Máme sa navzájom povzbudzovať a posilňovať vo viere. Máme mať jeden voči druhému úctu a lásku. Máme hľadať to, čo nás zjednocuje a nie vychytávať to, čo by nás malo rozdeliť.

Svetskí ľudia hovoria, že nie sú hlúpe otázky... iba hlúpe odpovede. Kresťania mi neraz potvrdili opak.

Kto miluje svojho brata, ostáva vo svetle a nie je preň pohoršením. 1Ján 2,10;

Mala som na stránkach MK už na začiatku zopár „nepríjemnosti“ pre moje komentáre. Trápilo ma to. Teraz môžem povedať, že to bolo spôsobené mojou neskúsenosťou s blogmi. Bola to moja chyba. Unáhlené písanie  komentárov - mojej mienky na príspevky, ktoré som nepochopila. Poučila som sa.

Bolo to pre mňa vhodné na zamyslenie sa. Ako môžem vhodne prispieť na stránku MK, aby to malo  kvalitu a ako môžem predísť tomu, aby som moje komentáre neskôr neoľutovala.

Nie je dôležité  komentovať čítané témy. Dôležité je prijímať a dávať  povzbudenie a radosť z viery v Krista.    

Som rada, že vznikla stránka Moja Komunita. Je pre mňa obohatením.  Ďakujem za to, že môžem čítať vaše príspevky,  písať tie moje, že na nej môžem stretávať ľudí, blízkych môjmu zmýšľaniu alebo i  takých, ktorí mi otvárajú  nové obzory v otázkach viery.

Modlím sa k Pánovi za MK, za admina, za všetkých prispievaťeľov.  Prosím Pána, aby sme boli radostnými ohlasovaťeľmi viery, aby sme boli jedno v Kristovej láske  a v Kristovom Duchu. Aby sme si boli oporou  jeden druhému.

Nech stránku Moja Komunita a nás všetkých  žehná Pán, a nech nás zachová vo vzájomnej úcte a láske!

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Milá Majka, mne napadá v tejto chvíli iba jedno:

Kol3,16 Kristovo slovo nech vo vás bohato prebýva. Vo všetkej múdrosti sa navzájom poúčajte a napomínajte a pod vplyvom milosti spievajte Bohu vo svojich srdciach žalmy, hymny a duchovné piesne.
Отправлено в 26.08.12 20:30.
Отправлено в 26.08.12 20:47 в ответ на Eva Vráblová.
Veľa som premýšľala o MK a čítala a čítala.
Pomohli mi slová :
Na nikoho neútočiť a nikomu neustúpiť
(Celé to napíšem Evke na blog kresťan - katolík.)

Som súčasťou MK a od blogu Uzdravenie sa aj ja modlím za MK. Nech tu vládne úcta a láska! Nech nám Pán Boh pomáha!
Отправлено в 26.08.12 21:51.
Milá Majka, veľmi pekne ti ďakujem za tvoje slová. Ja až keď som napísala pár komentárov, no nie takých, aby sme sa navzájom osočovali, ale písala som to pre povzbudenie iných. Ale po prečítaní tvojho blogu naozaj budem rozmýšľať, kedy komentár dám a kedy nie. Ja sa tiež modlím za MK, je to požehnané Pánove dielo a sú tu krásni ľudia
Отправлено в 27.08.12 12:56.
Pane, nech slová mojich úst prinášajú útechu, povzbudenie a inšpiráciu ľuďom
v mojom okolí. Nech sú myšlienky môjho srdca podobné tvojim myšlienkam plným
milosrdenstva a láskavosti.
Отправлено в 27.08.12 16:06.
Vďaka, Majka, som rada, že som ťa stretla! Ďakujem aj za tvoj tip na knihu od Andrew Wommack!!! Je to superna kniha! Stiahla som ju na nete! A ešte jednu od neho o modlitbe. Vďaka ti, Majka!

http://wommack.spkd.cz/docu/kniha-text-uz-to-mate.pdf
http://wommack.spkd.c­z/docu/kniha-text-jak-se-lepe-modlit.pdf
Отправлено в 07.09.12 6:10 в ответ на Majka Sluková.