« Назад

Pokračujme v stretnutíach všetkých náboženstiev

 

Pokračovanie stretnutí všetkých náboženstiev zahajené Jánom Pavlom II v Assisi.

 

Blog kardinála Cotiera o pápežovi Janovi II   uvedený dňa 1.VIII  2012   bol vymazaný.  Ja som tam reagoval :

 

Veľmi vzácny článok o prosbe za odpustenie.

 

I mňa osobne hlboko oslovil v roku 1995 Ján Pavol II keď nás protestantov pri tabuli mučeníkov nášho evanjelického kostola v Prešove prosil o odpustenie.

 

To opieranie sa o Ježišov kríž v pokornom odovzdaní sa Bohu,  prosba za odpustenie tím čo sme ublížili, tie spoločné stretnutia všetkých náboženstiev ľudí dobrej vôle zahájené  Jánom Pavlom II v Assisi sú jediná možnosť ako zlomiť ducha vojny, ako odstrániť nenávisť medzi náboženstvami, ako nastoliť  mier a pokoj tu na Zemi.

 

Zamýšľal som sa prečo bol článok odstránený a došiel som k záveru,

že i zo strany niektorých katolíckych kňazov  je odsudzované konanie Jána Pavla II pri stretnutí všetkých náboženstiev v Assisi.

 V Božej prítomnosti pýtal som sa  Pána na Jeho pohľad na tento problém. Dostál som odpoveď. : Ako sa dá evanjelizovať priblížiť nekresťanom pravú Ježišom vykúpenú Božiu milosť keď sa s nimi s láskou nezblížime, keď ich neprijmeme takých akí sú, keď ich len odsudzujeme. Až keď v nás uvidia pravú Kristovu lásku,  súcitne chápanie  ich konania, budú ochotní pristúpiť na potrebnú zmenu v ich životoch nechať sa poučiť. Chybu nehľadajme v nich oni sú presvedčení o svojej pravde ale v prvom rade v sebe, že nie sme ochotní v pokore, v trpezlivosti  a  v láske tak ako Ježiš vysvetľovať Božie pravdy.  

Комментарии