Отображение сетевого контента

Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Назад

Adventný čas 17. deň - Eliáš

1Kr 17,1-16, 1Kr 18,17-39

Advent už dosť pokročil a tak sa v starozákonných príbehoch dostávame až k prorokovi Eliášovi. Vidíme ho na úteku pred rozhnevaným kráľom Achabom, keď sa kvôli modloslužbe a bezbožnému správaniu na Eliášove slovo "zavrelo nebo", čiže nepršalo dlhý čas a nastalo sucho a hlad. Pán sa o Eliáša staral aj v týchto časoch. Najprv krkavcom Boh prikázal, aby Eliášovi prinášali mäso a chlieb. Neskôr ho posiela k vdove do Sarepty a ani jej, ani prorokovi nechýba múky, či oleja. 

Páči sa mi, ako sa Boží verní mohli vždy spoľahnúť, že sa o nich postará. Ale možno ešte viac sa mi páči, že sa Pán chce o svojich chudobných starať prostredníctvom iných ľudí. Cez nás svojich bratov a sestry. Boh má rád, keď si navzájom prejavujeme lásku a starostlivosť.


Praktická činnosť: 
Podeľte sa dnes s niekým o niečo. Ale vyberte si takého blížneho, ktorý to od vás nečaká. Je na vás, čo mu podarujete. Možno trochu z napečených zákuskov (iste už máte niečo na Vianoce pripravené). Možno sa podelíte o svoj čas a schopnosti - pomôžete upratať? nakúpiť? niečo opraviť? Alebo niekomu, koho máte na mysli (a v srdci) chýba "obyčajná" ľudská spoločnosť? Môžete navštíviť chorého, alebo osamelého suseda/susedku, porozprávať sa s ním, vypočuť ho, darovať mu svoj čas a pozornosť. ... Možností je určite veľa, verím, že si niečo vyberiete. Potom sa podeľte aj s nami, nech sa navzájom povzbudíme a inšpirujeme. 

Téma vďačnosti: 
Vidíme, ako sa Pán staral o Eliášove potreby. Poslal krkavca s jedlom, zabezpečil poživeň u chudobnej vdovy, zoslal oheň na Eliášovu obetu a následne krajinu hojne polial dažďom.. Sústreďme sa aj my dnes na dary Božej prozreteľnosti. Kedy sa Pán postaral o naše potreby? 

Želám vám radosť v srdci a pocit bezpečia v Božom náručí. Veď On sa vždy postará o všetky anše potreby. 
Eva Letitia. 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.

Отображение сетевого контента

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Отображение сетевого контента

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň