« Назад

Svedectvo - každodenné maličkosti

Svedectvo - každodenné maličkosti

Možno si to niekedy ani nevšímamé, ale také malé "zázraky" a to ako nás Boh miluje zakúšame v každonennom živote x)

Chcel by som sa s vami podeliť o pár zaujímavosti a svedectiev, ktoré možno niesú až tak viditeľné, no napriek tomu pre každého človeka sú v niečom veľké.

Tak som raz cestoval na silvestra domov z Bratislavy, na Oravu v podstate posledným vlakom. Na prestup z vlaku na bus som mal 50 minút, celkom dosť času nie? No žiaľ vlak sa nejak pokazil (zima, no čo už) a meškal celú hodinu a tak som zmeškal svoj bus, no dozvedel som sa, že to bol v podstate posledný bus. Tak som šiel stopom nejak večer na silvestra sa mi podarilo 5-timi rôznymui stopmi dôjsť až domov a došiel som skôr než môj omeškaný bus x)
Ok to až tak super neznie, no idem ďalej
O 3-4 mesiace neskôr som opäť omeškal na tej istej zastáavke bus (teraz som mal ale na prestup len 10minút, ale aj tak som omeškal), teraz som už ale o trochu "skúsenejší vo viere" išiel aj s kamarátom, ktorý bol na tom podobne a šli sme stopovať a ani nie 2minúty a stopli sme niekoho čo nás odviezol do mesta kde sme obaja mohli nastúpiť na bus a ísť až priamo domov.
No paráda.

A ani to by nebolo dosť a raz, keď som mal ísť na campfest, keď som mal ísť už na autobus sa zlý zrazu akoby snažil toto moje "cestovanieL zrušiť (no počas celého cestovania som rozmýšľal či sa radšej na to nevykašlem, lebo cesta bola dlhá a všetko bolo nanič) A aby som bol konkrétnejší tak: Mal som ísť najprv na MHD, na aut. stanicu. No zrazu prišli na byt akýsi kameramaní, a že len chvíľočku čosi chú a ja že nie, že musím ísť na bus, ale tak nakoniec som ostal, lebo ešte mi šiel druhý bus, kt. by som stíhal prestúpiť tak som sa nechal prehovoriť a šiel som na druhú MHD. No prídem na zastávku a čakám, čakám a mhd nikde... neprišla... Tak som potom vážne rozmýšľal čo mám robiť. Našťastie šiel ešte vlak, tak som šiel hneď na vlakovú stanicu. Vlakovou cestou som mal 2 prestupy. Prvý rýchlik meškal 15 minút a na pretsup som mal 5 minút? Fakt som myslel že toto je proste koniec, že toto sa už nedá :D No osobný meškal (potom som neskôr zistil že on vlastne na rýchlik vždy čaká) No ale pootm som mal ešte ďalší prestup medzi vlakmi a op´ť meškanie a 20 minút aj a že to už fakt nestíham a ten druhý osobák meškal presne 20 minút tak som ho stihol... A došiel som na campfest Aleluja, vďak ti Pane x)
A takýchto meškaní / stihnutí sa stalo viac a vždy keď som prosil sa to nejak vyvinulo v niečo dobré a ešte viac mi posilnilo dôveru v Pána x)

Ešte pridám pár záležitosti z práce - mal som istý deň robiť v práci, ale chcel som ísť na nácvik hrať s našou kapelou, tak som sa modlil. A prídem do práce, pýtam sa, či by ma nemohli pustiť skôr a oni že, tam dovtedy ani napísaný niesom, že predsa vtedy končím.. No som bol paf a o týždeň tak isto :D Potom som bol istý deň trochu chorý a opäť som sa modlil, žeby som nemusel robiť niečo náročné. A ráno prídem a manažér sa ma pýta, počuj, nechceš ísť domov je náas tu dnes dosť... No ja som bol od radosti bez seba. Aleluja+


Musím takto svedčiť, že Boh sa stará a že nás veľmi miluje a s Ním je náš život fakt veľmi super x)

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Отправлено в 17.01.13 7:56.
Zdanlivo maličkosti majú často veľký význam v mozaike nášho života.
Отправлено в 17.01.13 8:41.
Ale si toho nazbieral na slávu a radosť z vieryemoticon Vďaka za svedectvoemoticon
Отправлено в 17.01.13 12:01.