« Назад

Aktualizovaný program Svätého Otca do konca novembra

Aktualizovaný program Svätého Otca do konca novembra

Vatikán 12. októbra - Mons. Guido Marini, majster pápežských liturgických slávení, zverejnil aktualizovaný program slávení, ktorým bude predsedať Svätý Otec František počas najbližšieho obdobia v rámci mesiacov október a november. Zmeny sa týkajú 3. a 9. novembra 2015.
V nedeľu 18. októbra sa bude na Námestí sv. Petra konať kanonizačná slávnosť troch blahoslavených: Vincenza Grossiho, Márie od Nepoškvrneného Počatia a manželov Louisa a Zélie Martinovcov,  rodičov sv. Terezky z Lisieux. Ďalšia októbrová nedeľa (25. októbra) bude dňom ukončenia 14. riadneho generálneho zhromaždenia Synody biskupov, ktoré sa koná vo Vatikáne od 4. októbra na tému: „Povolanie a poslanie rodiny v cirkvi a v súčasnom svete“. Svätej omši v Bazilike sv. Petra bude pri tejto príležitosti predsedať Svätý Otec o 10.00 hod.
Na slávnosť všetkých svätých, v nedeľu 1. novembra, bude pápež František popoludní o 16.00 celebrovať svätú omšu na rímskom cintoríne Campo Verano. V nasledujúci deň 2. novembra - v deň spomienky na všetkých zosnulých - bude viesť modlitbovú pobožnosť vo Vatikánskych hrobkách. Svätú omšu za kardinálov a biskupov, ktorí zomreli v priebehu posledných dvanástich mesiacov, bude sláviť Svätý Otec v utorok 3. novembra (namiesto vopred avizovaného 5. novembra) pri oltári Katedry v Bazilike sv. Petra. V pondelok 9. novembra v Lateránskej bazilike, v deň výročia jej posvätenia, bude predsedať svätej omši s biskupskou vysviackou, so začiatkom o 17. hodine.
V nedeľu 15. novembra popoludní o 16.00 navštívi pápež František kostol Evanjelickej luteránskej cirkvi v Ríme. V stredu 25. novembra sa začne apoštolská cesta do Kene, Ugandy a Stredoafrickej republiky, ktorá potrvá od 30. novembra. -jk-

zdroj:http://sk.radiovaticana.va/

Pre MK Rastislav Mečiar

Комментарии