« Назад

Preventívna prehliadka

Preventívna prehliadka

Ako každý rok, tak aj tento.. dnes vybavenie tej neprijemnej záležitosti nazvanej preventívna prehliadka u zubára. Bŕŕ... ale v niečom mi to aj pomohlo.

Začalo to nevinne. tu máš takú nejakú malú dieročku, to ti musíme pozrieť. A už to začalo, z malej dieročky nakoniec vysvitlo do hĺbky zavŕtaný kaz. Auch. Keď mi zubárka odvŕtala polku zuba, zrazu zistila: "Ľaľa ho papľuha, ešte aj šestku načal", a zavŕtala aj na tú stranu. To už som veru stískala palce na rukách a snažila sa sústrediť koľko áut prebehne pod oknami, aby som tú bolesť  až tak nevnímala. 

Niekedy sa mi zdá, že presne takto je to aj s naším duchovným životom. Človek si myslí, že spravil nejakú maličkosť, drobnú hlúposť, ktorá sa snáď ani nepočíta. Opak je však pravdou. Možno to, čo sa na začiatku zdalo len malým  prehreškom, postupne načína našu dušu, až kým si neuvedomíme, že ju máme celú nahnitú zlom.

Ešte šťastie, že máme Zubára, ktorý nám dušu pekne vyčistí (aj keď to často bolí) a prázdne miesto zaplní Sebou.

P.S.: Nezabúdajte na prevenciu a umývajte si všetky zuby - či už tie duchovné alebo fyzické a svoje počínanie pravidelne konzultujte so svojím doktorom - veď je stále na príjme.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Zzzzuzi, 100 bodov zo 100!

Aj nás to dnes s deťmi čaká o 8,30 sa máme dostaviť na preventívu, som zvedavá na aký čas zastavíme prevádzku, ideme "iba" šiesti, ocinko bol v utorok, akútne- odpadol mu dorobený umelý zúbok z čapu...tak nás objednal...
ale keďže nemám ani cent, pani doktorka, alebo iba pozrie a nikomu nič robiť nebude, alebo u nej zatneme sekeru, alebo neviem, chichichi
Отправлено в 03.02.12 5:53.
Nuz ja som tiez myslela, ze nebudem platit nic, pretoze zvycajne ak mi aj najde kaz, tak ma objedna na iny den. Uplne ma teda prekvapila, ked zacala hladat vhodny vrtak.
Отправлено в 03.02.12 9:22 в ответ на Otília Ferenčíková.
Отправлено в 03.02.12 21:03.
uaaa... to poznám emoticon svojho času som si v tom kresle bolesti tiež čosi odtrpel. a tam som sa naučil, ešte ako gymnazista, že žiadna bolesť nie je samoúčelná - ani keď ma z vŕtania do zuba hlava bolela tak, že som potom ani do školy nešiel...
Отправлено в 03.02.12 21:39.
Tak trochu pokračovanie:
http://mojakomunita.sk/web/zuzianka/blog/-/blogs/malicka-dierocka?_33_redirect=%­2Fweb%2Fzuzianka%2Fblog
Отправлено в 04.02.12 8:34.