« Назад

Vy-PRO-vokovaná

Júúúj, čo si mi to len, Bože, urobil? To snáď nie je ani možné, TY sa (d)o mňa zase staráš !!!

 

:) tento blog vznikol za hojnej pomoci blogu s. Františky: http://www.mojakomunita.sk/web/frantiska/blog/-/blogs/pro-vokacny?_33_redirect=%2Fweb%2Ffrantiska%2Fblog

 

Človek príde podvečer domov, je trochu dolámaný, pretože práve precestoval jedny štátne hranice a po troch dňoch mimo civilizácie sa rozhodne mrknúť na internet, čo je nové... ale len na chvíľku. Mrknem na maily, potom na tú takú sociálnu sieť a potom na mojukomunitu – najčítanejšie blogy a potom, či náhodou neprispeli ľudia, ktorých rada čítam. A predstavte si s. Františka napísala... nádhernú pro-vokáciu :)

 

Prečítam blog. Zatvorím ho. Vypnem počítač. Mrknem na hodinky. --budem si musieť pohnúť-- Vyrazím na omšu.

 

Kráčam po ulici a v hlave mi neprestáva vŕtať myšlienka – a čo to tvoje po-volanie?

Zdá sa, že som počúvala volaného, ale zatiaľ len tak neurčito kývem hlavou. Sama neviem, čo to znamená. Tiež sa mi zdalo, že som povedala áno, ale ako tak nad tým rozmýšľam, konám ako keby som povedala nie.

Zľahostajnelo mi srdce. Zlenivelo. Klame samo seba. Tvári sa, že hovorí „áno“ a pritom veľmi rafinovane koná „nie“. Júúj. A to som myslela, že tá spoveď počká do zajtra. Uf. Veru nie.... tu je potrebná akútna resustitácia.

Raz...dva...tri...štyri... fúúú.... raz...dva...tri...štyri... fúú...raz...dva. BUM. bumbum BUM. bum bum BUM.

Nabehlo. Vďaka Bohu, ešte žije, ešte žije, tlčie a búcha. Hruď stúpa v pravidelných intervaloch.

 

Po úspešnom zákroku potrebujem ešte zájsť do knižnice. Zostupujem dolu schodmi a tam ma víta veľký transparent... BURZA KNÍH aj dnes – len za 0,10 €. Óóó. Knižky – to ja môžem. Zachvíľu sa v nich už aj preberám, prechádzam od jednej kôpky k druhej a tu ju zbadám. Začnem sa uškŕňať. Takéto fígle si teda na mňa pripravil. Tak tento som veru nečakala. Názov knihy, ktorú som si kúpila: Ježiš ťa volá

 

Prajem vám pekný a požehnaný deň, ja si idem čítať :)

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Zuzka, vzdy to stoji za to, zareagovat nejak na volanie od Pana.
Skoda, ze sa tento vikend nebudeme moct o tom porozpravat osobne. Mam stale viac dovodov, preco mi tento Godzone school vikend uz teraz zacina chybatemoticon Lebo mi chybate vy.
Отправлено в 26.04.12 21:25.
Отправлено в 27.04.12 7:05 в ответ на S. Františka Čačková OSF.
Zuzana, ďakujem.
Vieš prečo? Že si mi pripomenula, že aj ja som povolaná. Hoci žijem svoje povolanie a sľuby vo svete,bez závoja,... a na Slovensku je iný móres. Musím viac premýšľať o dôvodoch na vďaku. Ale nevďačnosť by bola škaredá.
Отправлено в 27.04.12 8:41.
Júúúúj Zuzka, to bolo veľmi dobré emoticon Mám rád tvoj štýl. Vďaka za zdieľanie emoticon
Отправлено в 27.04.12 9:45.
emoticon Zuzka si chodí čítať mňa a ja ju emoticon Jej príspevky prinášajú sviežosť Ducha a odhodlanosť človeka, ktorý chce nasledovať Pána celým svojím srdcom. Ďakujem, že ti môžem byť blízko, keď dovoľuješ Bohu konať. Akokoľvek.
Отправлено в 27.04.12 9:56 в ответ на Martin Lojek.
Отправлено в 27.04.12 10:42.
uz davno si na MK.. mam rad tvoje blogy.. a rad sa pozeram na tvoju fotku. Ten uces a usmev hovori, ze si sama sebou, mas rada zivot a z toho co pises, vidno ze mas rada Pana. Tak drzs sa a nechaj sa vyprovokovat ;)
Отправлено в 27.04.12 13:12.
emoticon až teraz som sa naučila robiť smajlíky. Tak to je ten zmeškaný!
Отправлено в 27.04.12 18:05 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Jej, pripomenula si mi (ani neviem prečo) jeden blog o vďačnosti.
<a href="http://www.klokocuvek.cz/vdecnost/">http://www.klokocuvek.cz/vdecnost/</a>­

(Malý úryvok: "Mohu si zvolit, že budu vděčný, i když mé city stále ještě vězí v bolesti a zášti. Je podivuhodné, kolik příležitostí, ve kterých si mohu vybrat vděčnost místo zášti, se nabízí....")
Отправлено в 27.04.12 22:10 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Hm, tagy tu asi nefungujú. ;-) Tak link ešte raz:
http://www.klokocuvek.cz/vdecnost/
Отправлено в 27.04.12 22:10 в ответ на Eva Baranovičová.
Ďakujem Vám... pripravili ste mi nádherné prekvapenie po troch dňoch mimo tejto siete, ktorá chytá veľa dobrého a tiež veľa zlého (rozumej internet) emoticon a veľmi ste ma potešili svojimi komentármi. Všetci emoticon
a ďakujem aj za odkaz - mám inšpiráciu do najbližších dní emoticon
Отправлено в 29.04.12 18:38.